Sieboldhuis Nieuwsbrief maart 2016
Laatste dagen, laatste kans!
10 december 2015 - 27 maart 2016

De tentoonstelling ‘Fuji. Iconische berg in beeld’ is wegens succes verlengd! U heeft nog maar 4 dagen om aan de hand van meer dan 70 werken een veelzijdige blik op de heilige vulkaan te krijgen. Topstukken van de grote prentkunstmeesters Hokusai en Hiroshige staan in deze tentoonstelling centraal.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door:
Prins Bernhard Cultuurfonds - Tjerk Buchter Fonds, Astellas B.V. en Cultuurfonds Leiden.

Meer informatie over de tentoonstelling klik hier
 
'Binnenstebuiten. Kimono's van Mieke de Waal'
8 april 2016 - 29 mei 2016
In het voorjaar van 2016 toont Japanmuseum SieboldHuis de tentoonstelling ‘Binnenstebuiten. Kimono’s van Mieke de Waal’. De 15 soft sculptures van Mieke de Waal zijn gemaakt uit verschillende materialen en hun vorm is veelal geïnspireerd op de kimono.
Elke soft sculpture vertelt zijn eigen verhaal. Het is opvallend hoe vaak dat ‘verhaal’ gaat over thema’s die ook het leven en werk van Philipp Franz von Siebold tekenden.

Meer informatie klik hier

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door:
Astellas B.V. -  Panasonic Healthcare - Zorg en Zekerheid

 
150-ste sterfdag Siebold
Dit jaar herdenken we ook de 150-ste sterfdag van Philipp Franz von Siebold (1796 – 1866). Dit doen we met verschillende activiteiten, lezingen en rondleidingen.
Het activiteitenprogramma blijft in ontwikkeling dus houd de website in de gaten voor het actuele activiteitenprogramma.
Tip: Ook de Leidse Hortus botanicus besteedt van 13 mei t/m 18 oktober aandacht aan Japan & Von Siebold

Lees verder
 
Herdenking Fukushima
13 maart 2016
Vijf jaar geleden werd het oosten van Japan getroffen door een zware aardbeving, met als gevolg een tsunami die niet alleen 15.000 levens eiste, maar ook de kernramp bij Fukushima veroorzaakte. Het getroffen gebied blijft grotendeels onbegaanbaar en veel levens staan nog steeds op zijn kop.
Vlak na de ramp zijn er verschillende acties opgezet om de getroffenen een steuntje in de rug te geven. Ook dit jaar heeft Japanmuseum SieboldHuis de ramp herdacht, door samen met Yumiko Kunimori een herdenkingsboek samen te stellen met berichten, artikelen, foto’s, tekeningen en persoonlijke boodschappen voor de slachtoffers van de tsunami. De wensen van de bezoekers zijn inmiddels gebundeld tot een boek, wat ter inzage in het museum ligt.

 
Stichting Leidse Vrienden van Nagasaki
Sinds kort heeft Leiden een nieuwe stichting met een Japans tintje. Naar aanleiding van een Round Table bijeenkomst met verschillende organisaties, bedrijven en instellingen is de Stichting Leidse Vrienden van Nagasaki opgericht.

Klik hier voor meer informatie over de Stichting Leidse Vrienden van Nagasaki
 
Tip: Gratis concert Yoshida Brothers
29 maart 2016

Ryoichiro Yoshida en Kenichi Yoshida bespelen de shamisen, de Japanse driesnarige luit, in een energiek en ritmisch optreden waar traditioneel en modern elkaar ontmoeten.
Geboren en getogen in Noboribetsu (Hokkaido), namen de broers al op vijfjarige leeftijd de shamisen in de handen begonnen in 1990 met het leren van de Tsugaru shamisen.

Schouwburg Amstelveen - dinsdag 29 maart, 20.30 uur

Meer informatie en reserveren klik hier
 
Motoki Hirai speelt Beethoven, Schubert, Chopin en eigen werk in het concertgebouw
9 april 2016
De Japanse componist en pianist Motoki Hirai speelt piano op professioneel niveau vanaf zijn dertiende. Motoki speelt werken van Beethoven, Schubert en Chopin. Hij brengt bovendien eigen werk ten gehore, waaronder de wereldpremière van zijn nieuwe compositie Tone Poems on Hyakunin-Isshu voor piano solo. Deze nieuwe compositie is gemaakt in opdracht van Kimiko Reizei, een directe afstammeling van het fameuze huis Reizei, lang geleden begonnen met Fujiwara no Teika (1161-1241), een bekende Waka meester en samensteller van Hyakunin Isshu.

Zaterdag 9 april 2016 | 20:15- 22:35 |Het Concertgebouw Kleine Zaal | Motoki Hirai | Vanaf € 20,00

Meer informatie en kaartverkoop klik hier


Wijzig uw gegevens of meld u af

Verzorgd door MailingLijst