Sieboldhuis Nieuwsbrief mei 2016
Aanstaande zondag Japanmarkt!
15 mei 2016
Op 1e Pinksterdag, zondag 15 mei, is het weer zover. De jaarlijkse Japanmarkt vult het Rapenburg van 12:00 tot 17:00 met een bruisende braderie. Ter herinnering aan het bezoek van de Japanse keizer aan het Rapenburg in 2000 organiseert Japanmuseum SieboldHuis dit jaar voor de negende keer de Japanmarkt! Bezoek de verschillende kramen vol met Japanse culturele en culinaire waren. Om 12.00 uur wordt de feestelijke opening verricht door de Japanse ambassadeur Hiroshi Inomata, burgemeester Henri Lenferink en directeur van Japanmuseum SieboldHuis Kris Schiermeier.

In Rijksmuseum van Oudheden zijn er tussen 12:00 tot 17:00 uur verschillende vechtsportdemonstraties. Voor de energieke Japanse festivaldansen van Raiden Yosakoi kunt u terecht in de Hortus botanicus.

Bekijk hier het complete programma

 
Laatste weken 'Binnenstebuiten. Kimono's van Mieke de Waal'
8 april 2016 - 29 mei 2016
U heeft nog t/m 29 mei de kans om ‘Binnenstebuiten. Kimono’s van Mieke de Waal’ te bewonderen in Japanmuseum SieboldHuis. De 15 soft sculptures zijn gemaakt uit verschillende materialen en hun vorm is veelal geïnspireerd op de kimono. Elke jas vertelt zijn eigen verhaal. Het is opvallend hoe vaak dat ‘verhaal’ gaat over thema’s die ook het leven en werk van Philipp Franz von Siebold tekenden.

Meer informatie klik hier

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door:
Astellas B.V. -  Panasonic Healthcare - Zorg en Zekerheid

 
Artist Talk: Mieke de Waal
22 mei 2016

Kom en ontmoet de kunstenaar van ‘Binnenstebuiten’ op zondag 22 mei van 14.00 – 15.00 uur in de tentoonstelling. Tijdens de Artist Talk krijgt u een persoonlijke toelichting van Mieke de Waal op de tentoonstelling en haar werken.

Meer informatie  klik hier
 
Museumnacht Leiden
Zaterdag 28 mei 2016 vindt de achtste editie van Museumnacht Leiden plaats. Geïnspireerd op de collecties stellen de negen Leidse musea speciaal voor deze nacht een spectaculair programma samen. Daarnaast wordt de hele binnenstad op adembenemende wijze verlicht, voor een buitengewone beleving van cultuur in Leiden. Ook Japanmuseum SieboldHuis opent haar deuren van 20.00 - 01.00 uur.

Meer informatie klik hier
Lees verder
 
Verwacht: Te mooi om weg te gooien. Verpakkingsdesign uit Japan
10 juni 2016 - 28 augustus 2016
Productverpakkingen vormen een fascinerend onderdeel van de Japanse consumptiecultuur. Hedendaagse technologieën en marketingstrategieën bepalen grotendeels hun vorm. Het ontwerp is vaak geïnspireerd op decoratieve motieven van  kunstobjecten uit het verleden. De esthetiek van verpakkingen wordt ook sterk beïnvloed door Japanse tradities rondom het verpakken van geschenken.

De tentoonstelling 'Te mooi om weg te gooien. Verpakkingsdesign uit Japan' laat aan de hand van museale objecten, consumptieartikelen en cadeauverpakkingen zien hoe het heden en het verleden samenkomen in verpakkingsdesign.

Meer informatie over de tentoonstelling klik hier

Mede mogelijk gemaakt door: LeidenAsiaCentre - NWO - Astellas B.V.
 
Oproep: Fotowedstrijd
Doe mee aan de fotowedstrijd en maak kans op geweldige prijzen!
Japan is hot! Japans eten, Japanse kleding, Japanse producten en daarmee Japanse invloeden zijn voelbaar in Nederland.
Maar hoe groot is de invloed van Japan in Nederland eigenlijk? Dat ga jij laten zien!  Upload een mooie foto van Japanse invloeden in Nederlandse openbare/publieke ruimtes naar onze website: www.inclusiveworks.eu >Projecten > Japan en Nederland
Foto’s kunnen worden ingezonden tot 30 september 2016, 17:00 uur.

De deskundige jury kiest uit de ingezonden foto’s de beste uit, waarna die in een foto-expositie zullen komen te hangen in Japanmuseum SieboldHuis en op locatie in Japan.
De drie beste foto’s uit deze reeks worden beloond met een fantastische prijs!
 

 
Tip: Clingendael Concerten
3 juni 2016 - 5 juni 2016

Rust en balans in je leven; een actueel onderwerp wat in ons drukke leven vaak niet vanzelfsprekend is. Concertpianist Marnix van de Poll geeft een weekend lang concerten in de prachtige Japanse Tuin in Landgoed Clingendael Den Haag: van vrijdag 3 t/m zondag 5 juni 2016.

Ontspannen en rust vinden is in Japan onlosmakelijk verbonden met de natuur. Muziek kan ook een bijdrage leveren bij het hervinden van balans. Tijdens de Clingendael Concerten wordt een moment gecreëerd dat verbondenheid en inspiratie oplevert voor de bezoekers.
De concerten duren ieder 30 minuten en vinden viermaal per dag plaats om 11:00, 13:00, 15:00 en 17:00 uur.

Meer informatie klik hier
Wijzig uw gegevens of meld u af

Verzorgd door MailingLijst