NIEUWSBRIEF NATIONAAL  |  nummer 4, oktober 2016
Mainline
'Monitor Drugs trends' spoort lokale signalen op
Onlangs ontwikkelde Mainline de 'Monitor Drugs trends'. Dit is een kostenefficiënte methode waarmee we inzicht krijgen in en houden op lokale signalen en trends rondom drugsgebruik in een bepaald gebied.

Eind 2016 zetten we deze methode in Alkmaar en Zwolle in. Een expert panel, bestaande uit diverse professionals en gebruikers, leggen we een vragenlijst voor. Vervolgens gaan we samen met het Trimbos Instituut na of de geluiden uit het veld duiden op een trend...
Lees meer
Training Chemsex: woe 16 november
Heb je in je werk te maken met mannen die aan Chemsex doen? Wil je als hulpverlener beter aansluiten bij hun hulpvraag en/of meer kennis over dit onderwerp vergaren? Dan is deze training voor jou!

Deskundigen van Mainline en Soa Aids deden onderzoek en geven praktische informatie, een ex-gebruiker vertelt over de impact van Chemsex en een seksuoloog analyseert dit fenomeen binnen een meer theoretisch kader. De training is geaccrediteerd voor (soa-) verpleegkundigen.

Tijd: 9.30 tot 17.00 uur
Locatie: Utrecht
Inclusief lunch, koffie/thee e.d.
Kosten: € 225 per persoon
Lees meer
Inloop spreekuren chems en seks
Als hulpverlener kun je verwijzen naar de maandelijkse inloopavonden die Mainline organiseert voor homo- mannen die ervaring hebben met chems en seks. 

Voor mannen die chems gebruiken
Op woe 12 okt en 9 nov
Hoe behoud je zelfcontrole, beperk je de negatieve kanten van gebruik en wat zijn eventuele valkuilen tijdens gebruik?

Voor mannen die zijn gestopt
Op woe 26 okt en 23 nov
Hoe blijf je clean? Hoe ga je om met de verleiding van apps en datingsites?

Tijd: van 20.00 tot 22.30 uur.
Adres: Frederik Hendrikstr. 111, A'dam
Lees meer
Zet onze expertise in
U wilt in uw gemeente het middelen- gebruik van jongeren / jong volwassenen of lokale signalen en trends rondom drugsgebruik in kaart brengen?

Afhankelijk van de wensen en het budget voeren wij een Quick Scan voor u uit of zetten we de Monitor Drugs trends in. Ook is een combinatie van beide mogelijk.
Lees meer
Vacature sociaal ondernemer
Mainline zoekt per 1 januari 2017 een ondernemende stafmedewerker om nieuwe verdienmodellen op te zetten en uit te werken. Hierbij is het nadrukkelijk ook een optie om een sociale onderneming op te zetten. Afgelopen tijd hebben wij een uitgebreide inventarisatie gedaan naar verschillende innovatieve financieringsmogelijkheden en de kansrijkheid daarvan. Help jij ons verder?
Lees meer
Mainline magazine over chemsex
Drugs als crystal meth en ghb winnen aan populariteit in de gay scene. Daarom is de volgende Mainline volledig gewijd aan ‘sex chemicals’. Welke drugs zijn populair in de slaapkamer, en hoe ga je om met zelfcontrole?
Ook een exclusief interview met de eigenaren van de NZ Gay Sauna en Club Church. Ze zijn niet principieel tegen het gebruik van drugs. Maar wel als mensen gevaar lopen.
Lees meer
Nieuw gay magazine over hepatitis c
De tweede editie van het gay mini- magazine over hepatitis C is uit. Mainline interviewde homomannen die chems gebruiken op seksfeestjes. Wat voor risico’s lopen ze en hoe gaan ze daarmee om?

Ook geeft Peter Smit van de Hiv Vereniging een openhartig interview over de baresex scene. ‘Gebruik voldoende glijmiddel!’
Lees meer
Nationale Hepatitis Dag 2016
Ben je professioneel betrokken bij virale hepatitis en wil jij je kennis verbreden, mee discussiëren en betrokken zijn bij de aanzet tot veranderingen?

Kom dan op di 1 november naar de Beurs van Berlage in Amsterdam. Lees op de site alvast het programma.
Lees meer
Nationaal Congres Soa Hiv Seks
Op do 1 december organiseert het Aids Fonds, Stop Aids Now! en Soa Aids Nederland voor de 20e keer dit congres vol debat, uitwisseling en inspiratie.
Een uitgelezen kans om direct in contact te zijn met professionals en stakeholders uit het nationale en internationale veld.
Lees meer
Zucht naar Tina
Leon Knoops (55) werkt al tien jaar als veldwerker en redacteur bij Mainline, een organisatie die zich inzet om de gezondheid en kwaliteit van leven van drugsgebruikers te verbeteren. Hij ziet steeds meer homomannen die de zelfcontrole verliezen bij chemseks, seks onder invloed van drugs in privé-settings.

Lees onder andere het artikel dat verscheen in het 'Hello Gorgeous Magazine'
Lees meer
 
1 dec: onthulling HIV/AIDS monument
Lees meer
Mainline
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u een relatie van ons bent.

Als u geen e-mails meer wenst te ontvangen, kunt u zich  afmelden.

© Mainline. All rights reserved.
Verzorgd door MailingLijst