NIEUWSBRIEF NATIONAAL  |  nummer 5, december 2016
Mainline
Opiaatbehandeling vanuit een gebruikersperspectief
In 2017 verschijnt de zorgstandaard opiaatverslaving. Bij het ontwikkelen van richtlijnen hiervoor is het belangrijk om aan te sluiten bij de beleving en wensen van cliënten van de opiaatbehandeling binnen de verslavingszorg in Nederland. Mainline deed een peiling.

In het voorjaar interviewden wij 50 gebruikers over hun ervaringen binnen de methadon behandeling. De stand van zaken en de uitkomsten lees je in onze rapportage 'Opiaatbehandeling'.
Lees meer
Word jij onze nieuwe...
Communicatie medewerker? Jij kent alle ins en outs van social media, weet een mediaplan en communicatie strategie op te zetten, bent bedreven in het beheren van websites, het maken van nieuwsbrieven en de analyse daarvan. Als jij je hierin herkent, zoeken we jou!
Lees meer
Workshops voor gebruikers
Mainline biedt diverse trainingen, niet alleen aan professionals in de zorg maar ook aan gebruikers. Het is een goede manier om in gesprek te komen over hun gebruik en (meer) bewustzijn te creëren rondom de gezondheid en risico's.

Vorige week waren onze veldwerkers Toon en Annet te gast bij de medische unit van Omnizorg in Apeldoorn. Daar gaven zij de workshop Baselab, beter bekend als de ‘APK-test’ voor de basepijp.
Lees meer
Verdubbeling spreek uren chems en seks
Er is veel animo voor de maandelijkse inloopavonden die Mainline organiseert voor homomannen die ervaring hebben met chems en seks. Als hulpverlener kun je doorverwijzen, indien relevant. Vanaf januari 2017 verdubbelen we het aantal spreekuren.

Er zijn avonden voor:
• mannen die chems gebruiken
(elke 1e en 3e woensdag v/d maand)

• voor mannen die zijn gestopt
(elke 2e en 4e woensdag v/d maand).
Lees meer
Rapport over Thaise massage salons
Mainline deed in 2015 onderzoek naar het druggebruik onder Thaise sekswerkers. Daaruit bleek dat zij de weg naar hulp niet kennen en vinden. Dit keer onderzochten we het druggebruik en de toegang tot hulpverlening voor Thaise vrouwen werkzaam in massagesalons.

De focus van het onderzoek ligt op Thaise vrouwen die werken in Thaise massagesalons in Den Haag en Amsterdam die geen seksvergunning hebben.

Lees meer
Mainline magazine over GHB
Hoeveel GHB past er in een coladopje? Hoe komt het dat mensen bewusteloos raken door een milliliter te veel? En waarom weigeren sommige opvangcentra mensen die ghb gebruiken? Deze en meer vragen worden beantwoord in het gloednieuwe Mainline magazine. Verder een interview met schrijfster Renee Kelder over haar seksuele grenzen, of het gebrek daaraan, als ze ghb gebruikte, een reportage vanuit een ghb-detoxkliniek en openhartige persoonlijke interviews over het wel en wee op ghb.
Lees meer
Liefde voor de lever

De nieuwe C-zicht, onze jaarlijkse uitgave over hepatitis C, is deze keer volledig gewijd aan de lever. Wat deze prettig vindt, en wat juist niet. Het gaat o.a. over wat de exacte gevolgen zijn van een leverontsteking en wat voor invloed hepatitis C heeft op de verdere gezondheid. En hoe kunnen mensen ermee het beste omgaan met een beschadigde lever? Kortom, duidelijke info over hoe de lever zoveel mogelijk liefde te geven.

Lees meer
Rapport Tina & Slamming nu ook beschikbaar in het Engels
Het signaleringsrapport Tina & Slammen dat Mainline en Soa Aids Nederland vorig jaar uitbrachten is nu ook beschikbaar in het Engels.

Het rapport over crystal meth-gebruik en het injecteren van drugs onder bepaalde groepen MSM informeert professionals in de geestelijke-, gezondheids-, verslavings- en hiv-en soa-zorg over dit fenomeen.
Lees meer
 
Mainline
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u een relatie van ons bent.

Als u geen e-mails meer wenst te ontvangen, kunt u zich  afmelden.

© Mainline. All rights reserved.
Verzorgd door MailingLijst