NIEUWSBRIEF NATIONAAL  |  juli / augustus / september 2017, nummer 3
Mainline
Hepatitis C screening
In Amsterdam is het project voor de bewustwording, opsporing, screening en toeleiding tot effectieve hepatitis C zorg op 24 augustus van start gegaan bij de Volksbond in de Jan Rebelstraat. Het gaat hier om cliënten die gebruik maken van de Maatschappelijke Opvang in Amsterdam.

Het project is geïnitieerd door de Regenboog Groep en is in de uitvoering een samenwerkings-verband tussen de GGD Amsterdam (MGGZ), Mainline en de Regenboog Groep die het project tevens coördineert.

Lees meer
Website over crystal meth sexntina.nl in testfase
Mainline werkte afgelopen jaar samen met SoaAids Nederland aan de ontwikkeling van een website over crystal methgebruik in een seksuele context, gericht op MSM. Op dit moment wordt de site getest door mannen uit de doelgroep en zullen verschillende professionals de site testen op de bruikbaarheid ervan voor hun werk. Dit najaar zal de site sexntina.nl online komen. De website, geeft basisinformatie over crystal meth en andere in de chemsexscene veel gebruikte middelen en alle informatie rondom veiligere sex in een chemsex context.  

Lees meer
European Syringe Collection & Analysis Project
In opdracht van het Europees waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving (EMCDDA) coördineert het Franse waarnemingscentrum (OFDT) een Europees onderzoek naar de samenstelling van gebruikte spuiten. Nederland, Hongarije, Schotland, Zwitserland, Frankrijk en Zweden doen mee aan dit onderzoek. Elk land verzamelt 300 gebruikte spuiten voor analyse, om gegevens te krijgen over druggebruik onder injecteerders. In Nederland coördineert het Trimbos Instituut dit onderzoek, terwijl Mainline verantwoordelijk is voor het verzamelen van alle spuiten. 
Lees meer
Chemsex; open training 19 oktober 2017

Mainline signaleert sinds 2012 de normalisering van druggebruik tijdens de seks in de Nederlandse gay scene. Onder professionals is dit fenomeen beter bekend als chemsex.

De laatste jaren neemt het gebruik van crystal meth en het intraveneus injecteren van drugs (slammen genaamd) binnen bepaalde seksnetwerken toe. Deze meer duistere vorm van chemsex kan lichamelijke, geestelijke en seksuele klachten veroorzaken. Voor professionals is het vaak ingewikkeld het gesprek over chemsex aan te gaan.

Lees meer
Mainline Magazine / Ketamine
Feestgangers verhogen hun sfeer op de dansvloer, psychonauten scheiden tijdelijk lichaam van geest, artsen gebruiken het als verdoving en het wordt geroemd om de antidepressieve werking. We hebben het over ketamine. Het nieuwe Mainline magazine staat volledig in het teken van dit dissociatieve middel. Want het mag in medische setting goede resultaten boeken. Er zitten wel degelijk risico’s aan gebruik.
Lees meer
Training: Complexe contacten
Sommige gebruikers kunnen last hebben van een psychiatrische stoornis en/of een licht verstandelijke beperking (LVB). Door de complexiteit van problemen vinden deze kwetsbare individuen vaak moeilijk aansluiting in de maatschappij. Als hulpverlener wil je graag helpen, maar hoe?
Lees meer
Let’s talk about…
Mainline startte ruim een jaar gelden met meetings voor homomannen die aan chemsex doen of inmiddels zijn gestopt. De avonden vinden plaats in een veilige ongedwongen omgeving waar mannen ervaringen delen en elkaar tips & tricks geven. Meest besproken items tijdens de meeting voor gebruikers (elke 1ste en 3de woensdagavond van de maand) zijn hoe behoud ik zelfcontrole en voorkom ik verder afglijden? Opvallend is dat de groep gebruikers uit verschillende delen van het land komen.
Lees meer
Sober is sexy too
Tijdens de avond voor mannen die met chemsex zijn gestopt (elke 2de en 4de woensdag van de maand) ligt de focus op veel genoemde issues rond een drugsvrij seksleven.

Mainline is verheugd dat steeds meer professionals uit de gezondheidszorg homomannen met klachten rond chemsex op de meetings attenderen. 
Lees meer
Mainline
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u een relatie van ons bent.

Deze nieuwsbrief doorsturen?
Als u geen e-mails meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

© Mainline. All rights reserved.
Verzorgd door MailingLijst