NIEUWSBRIEF NATIONAAL  |  oktober / november 2017, nummer 4
Mainline
Nationale Hepatitis Dag 2017
Zoals in voorgaande jaren nam Mainline ook dit jaar weer deel aan de Nationale Hepatitis Dag met onder meer een Harm Reduction informatiestand.

9 november, deze keer in de Jaarbeurs in Utrecht, was gevuld met een programma waarin de ontwikkelingen van het afgelopen jaar door professionals werden gepresenteerd, er was ruimte voor debat, om te netwerken tussen de presentaties, en de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging (NLV) luidde samen met lever-experts de noodklok.

Lees meer
HCV Screening in Amsterdam
Dit najaar is Mainline in samenwerking met de Regenboog Groep (initiatiefnemer van het project) en de GGD gestart met het Hepatitis C  screeningsproject, dat momenteel op volle toeren draait. 
Iedere week wordt er door een team van Mainline, de Regenboog Groep en verpleegkundigen van de GGD  een nieuwe maatschappelijke opvanglocatie of inloophuis bezocht en worden bewoners of bezoekers gemotiveerd zich te laten testen op Hepatitis C. 

Lees meer
Opiaat- basecoke gebruikersenquête
Ook dit jaar heeft Mainline weer een enquête gehouden onder de opiaat-basecokegebruikers. In de enquête zijn aan 69 deelnemers in 15 steden in Nederland verschillende vragen voorgelegd over de klachten die er zijn, onder meer m.b.t. de kwaliteit van de middelen en de gezondheid (psychisch en fysiek). Ook is gevraagd naar de mate van alcoholgebruik, de controle over het middelengebruik en de tevredenheid over het leven in vergelijking met 10 jaar geleden.

De volledige bevindingen van deze enquête, maar ook de enquête onder GHB / GBL gebruikers, zullen binnenkort op onze website te lezen zijn.

Training: Complexe contacten
Sommige gebruikers kunnen last hebben van een psychiatrische stoornis en/of een licht verstandelijke beperking (LVB). Door de complexiteit van problemen vinden deze kwetsbare individuen vaak moeilijk aansluiting in de maatschappij. Als hulpverlener wil je graag helpen, maar hoe?
Lees meer
Introductie Sjef Pelsser
Mainline’s chemsex team is afgelopen september versterkt met de expertise van Sjef Pelsser. Sjef was jarenlang gebruiker in de chemsex scene, maar is inmiddels ruim twee jaar clean.

Met zijn ervaringsdeskundigheid en gedegen kennis van mogelijke issues rond chemsex, is Sjef een zeer gemotiveerde en gedreven collega. Momenteel ligt zijn focus op online veldwerk op populaire gaydating apps en sites. Daarnaast levert hij een belangrijke bijdrage tijdens trainingen voor professionals uit de gezondheids- en verslavingszorg. Mainline is verheugd met deze aanvulling op het chemsex team.
Let’s talk about…
Mainline startte in de zomer van 2016 met meetings voor homomannen die aan chemsex doen of inmiddels zijn gestopt. De avonden vinden plaats in een veilige ongedwongen omgeving waar mannen ervaringen delen en elkaar tips & tricks geven. In 2018 worden de meetings in dezelfde opzet voortgezet.

De meetings zijn bestemd voor twee verschillende groepen. Een is voor mannen die chems (tijdens de seks) gebruiken (elke 1e en 3e woensdag van de maand). Voor deze groep staat de eerste bijeenkomst in 2018 gepland op woensdag 17 januari.  
Lees meer
Sober is sexy too
De andere avond is voor mannen die met chems (tijdens de seks) zijn gestopt (elke 2de en 4de woensdag van de maand). Veel besproken items zijn hoe voorkom ik terugval, hoe ga ik om met de verleidingen van dating apps en kan ik van seks zonder drugs genieten?

De eerste avond in 2018 is woensdag 10 januari.
Lees meer
Mainline
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u een relatie van ons bent.

Deze nieuwsbrief doorsturen?
Als u geen e-mails meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

© Mainline. All rights reserved.
Verzorgd door MailingLijst