Koop je kaartje voor Space Elevator
 Durf jij het aan?
"Als jij je bij ons laat uploaden naar een virtuele wereld, heb je het eeuwige leven!"
za 3 feb 2018 t/m zo 11 feb 2018
Muziek | Theater | Toekomst | Artificial Intelligence | Onsterfelijkheid

"Bij Space Elevator™ zoeken we naar nieuwe methodes, beelden en metaforen om het menselijk bewustzijn in kaart te brengen. De Veenfabriek, met zijn poëtische en muzikale insteek, is daarbij een inspirerende sparringpartner die ons voortdurend weet uit te dagen en te ontregelen.”

Space Elevator™ is een van de vele start-ups op het Bio Science Park Leiden. Het is een onafhankelijk bedrijf dat onderzoek doet naar de uitbreiding van het menselijke geheugen (enhancement) en uiteindelijk het uploaden ervan (sustainment). Ook worden er nu al experimenten gedaan op het gebied van korte en langere periodes verblijven in een virtuele wereld.
Space Elevator™ en de Veenfabriek presenteren de uitkomsten van een residentie van ruim een maand in BioPartner Center Leiden. Wees welkom en ervaar het aan den lijve. 

Sleutelwerk: Space Elevator | 3, 4, 10 en 11 februari | in BioPartner Center | J.H. Oortweg 21 | Leiden | looproute vanaf station Leiden Centraal (± 18 min.)

Door: Joeri Vos, Roland Haufe, John van Oostrum, Marie Pien, Lam Lai, Julie Kurris, Myrthe Boersma, Mei-Yi Lee en Simon Boer

Koop je kaartje voor Space Elevator
 
Verwacht in februari en maart: Title with logo, KRAAK en Get Lost - festival in de Marktsteeg
Paul Koek onderzoekt met een ensemble van 12 acteurs/muzikanten (v) van de Veenfabriek en T.I.M.E. en Ton van der Meer de schoonheid van de commercial en de wereld die erachter schuil gaat. Woensdag 28 februari gooien we met de Veenproef: Title with logo de deuren van het repetitieproces open, maken muziek, spelen scènes, proberen uit en gaan met elkaar aan tafel. Acteur en kok Phi Nguyen bereidt een viergangendiner geïnspireerd door de thema’s van Title with logo. Kom met ons meeproeven! 

Muziektheatercollectief KASSETT maakt voorstellingen onder de vleugels van de Veenfabriek. Op woensdag 14 maart organiseert KASSETT de Veenproef bij de voorstelling KRAAK, die op 10 april in première gaat in de Leidse Schouwburg. Veenproef: KRAAK is een theatraal en muzikaal diner, met een kijkje achter de schermen van het repetitieproces van KRAAK. Wat is het mysterie achter het 15e eeuwse Voynich manuscript? Wat heeft filosoof Ludwig Wittgenstein daarmee te maken? En ook, hoe smaakt dat verrukkelijke eten van de Bostel Brothers?

Op zaterdag 24 maart kun je vijftien uur lang dwalen door de oude Leidse fabriekspanden tijdens Get Lost - festival in de Marktsteeg. Nu het cultuurkwartier Leiden gestalte begint te krijgen, willen de bewoners de stad uitnodigen voor een voorproefje van wat komen gaat: een plek waar je in de toekomst hele dagen kunt kijken, luisteren, ruiken, proeven en voelen. Get Lost begint om 11.00 met een groots gezamenlijk ontbijt, zodat je de hele dag met een goed gevulde buik kunt genieten van Title with logo van de Veenfabriek en van voorstellingen, beeldende kunst, films, lezingen en muziek speciaal voor Get Lost geprogrammeerd door Gebr. de Nobel, T.I.M.E., Bioscopen Leiden, Marktsteeg 10, KASSETT en Scheltema Leiden.
Koop je kaartjes via www.veenfabriek.nl
In de agenda:
Space Elevator BioPartner Center Leidenza 3 feb 2018
tickets
Space Elevator BioPartner Center Leidenzo 4 feb 2018
tickets
Space Elevator BioPartner Center Leidenza 10 feb 2018
tickets
Space Elevator BioPartner Center Leidenzo 11 feb 2018
tickets
Veenproef: Title with logo Scheltema Leidenwo 28 feb 2018
tickets
Veenproef: KRAAK Scheltema Leidenwo 14 mrt 2018
tickets
Sleutelwerk: Title with logo do 22 mrt 2018
meer info
Get Lost - festival in de Marktsteeg Marktsteeg Leidenza 24 mrt 2018
tickets
Sleutelwerk: Title with logo di 27 mrt 2018
meer info
Sleutelwerk: Title with logo wo 28 mrt 2018
meer info
Sleutelwerk: Title with logo do 29 mrt 2018
meer info
Sleutelwerk: Title with logo vr 30 mrt 2018
meer info
KRAAK - KASSETT Leidse Schouwburgdi 10 apr 2018
tickets
Pinokkio Oerol festival, Terschellingvr 15 t/m zo 24 jun 2018
Oerol

Veenfabriek
Marktsteeg 1, 2312 CS Leiden
t. 071 3318053
f. 071 3318070
e. info@veenfabriek.nl
w. www.veenfabriek.nl

        

Wijzig uw gegevens of meld u af van de nieuwsbrief
Verzorgd door MailingLijst