Expertmeeting over duurzaam vakmanschap op 15 februari 2018
Uitnodiging 15 februari 2018
Expertmeeting over duurzaam vakmanschap.
Hoe behouden we ons erfgoed in de toekomst?
Restauratie Opleidingsprojecten Nederland en de organisatie van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed nodigen u van harte uit voor een expertmeeting over het behoud van (restauratie)vakmanschap voor ons erfgoed. Dit vindt plaats op donderdagmiddag 15 februari in Haarlem.

De instandhouding van ons Europese erfgoed vraagt om gespecialiseerd, ambachtelijk vakmanschap. Het is daarom belangrijk dat we kennis en vaardigheden over oude technieken en historische materialen overdragen aan nieuwe generaties. Want ondanks de toegenomen belangstelling voor ambachtelijk en lokaal gefabriceerde producten, blijft het een enorme uitdaging om straks voldoende gekwalificeerde mensen op onze steigers te hebben staan.

Op 15 februari gaat het vooral om de vraag hoe we jongeren enthousiasmeren voor dit mooie vakgebied. De sprekers, van restauratie-aannemers tot jonge (bijna) vaklieden, geven met hun ideeën een aanzet tot het formuleren van concrete plannen. Het resultaat van deze middag: de ingrediënten voor een plan van aanpak om erfgoedvakmanschap en de restauratiesector toekomstbestendig te maken.

Deelname is gratis maar aanmelden is wel noodzakelijk. U kunt zich aanmelden via link in de blauwe aanmeldknop hieronder. Let op: het aantal plaatsen is beperkt.

Aanmelden
Informatie
De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 15 februari 2018 van 13.30 tot 16.30 uur, met aansluitend een borrel, in de Statenzaal van het Provinciehuis, Dreef 3 te Haarlem. De route naar het Provinciehuis vindt u in deze link

 Het Nederlandse programma van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed is geïnitieerd vanuit het Erfgoedplatform Plus van Kunsten ’92 in samenwerking met het Ministerie van OCW, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en DutchCulture. Voor meer informatie: www.europeeserfgoedjaar.nl.Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Smallepad 5 | 3811 MG Amersfoort
Postbus 1600 | 3800 BP Amersfoort
033 – 421 7 421 
info@cultureelerfgoed.nl
www.cultureelerfgoed.nl
    

Stuur deze mailing naar een relatie

Heeft u deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wilt u de nieuwsbrief ook zelf ontvangen? Schrijf u dan hier in.
Wijzig uw gegevens of meld u af voor de mailingen van de RCE
Verzorgd door MailingLijst