NIEUWSBRIEF NATIONAAL  |  maart / april 2018, nummer 2
European Chemsex Forum
In Berlijn vond van 22 tot 24 maart het tweede European Chemsex Forum plaats. De nadruk lag vooral op effectieve en praktische interventies voor problematisch gebruik.

Mainline was een belangrijke en uitdagende rol toebedeeld. Leon Knoops opende met een key note waarin hij inzoomde op drie kernvragen. Ook de Mainline infostand werd drukbezocht. De pas gelanceerde website over crystal meth, sexntina.nl werd internationaal gepromoot.
Lees meer
Training: Drugs in huis
Woonvoorzieningen worden in toenemende mate geconfronteerd met cliënten die alcohol of andere drugs gebruiken. Bij organisaties die woonbegeleiding bieden aan cliënten met psychiatrische problemen is verslavingsproblematiek meestal een contra-indicatie. Daardoor ontstaat frictie tussen de visie van de organisatie en de praktijk.

Het ontbreekt medewerkers vaak aan kennis en kunde om gebruikende bewoners de juiste begeleiding te bieden. Wat te doen?
Lees meer
Uitkomsten chemsex onderzoek
Begin dit jaar deed het COC een onlineonderzoek naar chemsex. Zij onderzochten de kennis over en ervaring met chemsex bij Nederlandse homo- en bimannen. Het onderzoek werd gedaan voor het dossier 'seksuele en mentale gezondheid van homo- en bimannen'.

Ruim 550 mannen vulden de lijst in. De resultaten werden afgelopen maart gepresenteerd tijdens het tweede European Chemsex Forum in Berlijn.

Lees meer
Chemsex meetings breiden uit
In navolging van Amsterdam, werd afgelopen maart de eerste maandelijkse chemsex meeting voor homo- en bimannen in Rotterdam opgestart.

Ook in Den Haag worden dit voorjaar chemsex meetings georganiseerd. In samenwerking met GGD Haaglanden begeleidt Mainline elke vierde donderdag van de maand gespreksavonden rond druggebruik tijdens de seks. De try-out is donderdag 17 mei a.s.
Lees meer
Onderzoek herstel
Mainline is begin april van start gegaan met een onderzoek naar de verbetermogelijkheden die bijdragen aan een geslaagde behandeling voor herstel en de rol van zingeving, dagbesteding en sociale omgeving.

Samen met vijf ervaringsdeskundigen die al een langere periode abstinent zijn worden verbeteringen onderzocht aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Ook zal Mainline middels deskresearch en gesprekken met professionals in kaart brengen wat de beleidsmatige kaders zijn en welke behandelingen effectief zijn voor het herstelproces en het leren omgaan met de omgeving.
Lees meer
Opiaten-special
De nieuwe Mainline is uit! Ditmaal volledig in het teken van opiaten: van papaver tot morfine. Met interviews met heroïnegebruikers, een verhaal over een kratomdrinker en tips om methadon af te bouwen. Want wie denkt dat opiaten tot het verleden behoren, heeft het helemaal mis. In Amerika wordt zelfs gesproken van een opiatenepidemie. Moeten we ons in Nederland zorgen maken met de toename van pijnstillers?

Verder een artikel over de heroïneverstrekking. Want sinds die in de avond is gesloten kampen gebruikers met ontwennings-verschijnselen en wordt er weer gehosseld op straat. Blijf op de hoogte en lees de Mainline!
Lees meer
Mainline
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u een relatie van ons bent.

Deze nieuwsbrief doorsturen?
Als u geen e-mails meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

© Mainline. All rights reserved.
Verzorgd door MailingLijst