Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis Nieuwsbrief mei 2018
Laatste kans!
8 december 2017 - 27 mei 2018
De laatste weken zijn ingegaan van 'De gemaskerde krijger. Het strijdtoneel van de samurai'. Spectaculaire objecten uit museale-, internationale- en privécollecties zoals maskers, zwaarden, wapenrustingen, kamerschermen, kimono en helmen illustreren de schoonheid en kracht van het nō-theater en de samurai-cultuur. U heeft nog tot en met 27 mei om het zelf te ervaren.

#Tip: Op Hemelvaartsdag is het museum geopend.

Mede mogelijk gemaakt door:

Lees verder
 
VERWACHT - Charlotte Dumas. Het paard in de kalebas
8 juni 2018 - 25 november 2018
De tentoonstelling ‘Het paard in de kalebas’ is samengesteld door en met nieuw werk van kunstenaar Charlotte Dumas. Het 12-jarige Japanse meisje Yuzu en haar paard Urara vormen samen met vijf objecten de rode draad in de tentoonstelling. Naast de vijf kernobjecten selecteerde Dumas historische foto's, Japanse prenten en tekeningen uit museale- en privé-collecties.
Lees verder
 
Nieuws
 
Directeur SieboldHuis eregast bij Oranda Oine Matsuri in Okayama
In april was de directeur van Japanmuseum SieboldHuis Kris Schiermeier eregast tijdens Oranda Oine Matsuri in Okayama. Na een speech van de directeur en een 'tape cutting ceremony' werd het festival ter ere van O-ine (de dochter van Philipp Franz von Siebold en eerste vrouwelijke arts in Japan) officieel geopend. Tijdens haar Japanreis bracht Schiermeier ook een bezoek aan de burgemeester van zusterstad Nagasaki en gaf ze een lezing over Siebold aan een enthousiast publiek bij Kansai Nichiran Kyōkai (de Kansai Nederland Japan vereniging) in Osaka.
 
SieboldHuis Zoemt
Sinds het weekend van de Nationale Bijentelling (op 21 en 22 april) staat er een Japanse bijenkast in de museumtuin om aandacht te vragen voor de wilde bij. Deze bijenkast is een uniek exemplaar. Naturalis heeft deze bijenkast gemaakt op basis van een oude tekening van Kawahara Keiga en hij zal gebruikt worden voor onderzoek. Hij is nog de hele maand mei in de tuin van Japanmuseum SieboldHuis te bekijken. 
 
Publieksonderzoek
Stagiair Alina Ghauharali werkt momenteel voor Japanmuseum SieboldHuis aan een publieksonderzoek. De museumbezoekers worden gevraagd naar hun ervaring en mening, zodat het museum beter inzicht krijgt in de beleving van de bezoekers. Met dit onderzoek hopen wij het museumbezoek te optimaliseren. Het kan dus zijn dat u tijdens uw volgende bezoek aan het SieboldHuis door Alina gevraagd wordt om deel te nemen aan het onderzoek. 
 
Komende activiteiten
 
Prijsuitreiking van de 15de Wereld Kinderen Haiku Wedstrijd
16 mei 2018
Kom naar de feestelijke prijsuitreiking van de Wereld Kinderen Haiku Wedstrijd 2017-2018 in Japanmuseum SieboldHuis. Kinderen tot en met 15 jaar konden meedoen aan de Haiku-challenge. Tijdens de prijsuitreiking worden de beste inzendingen bekend gemaakt.

Datum: 16 mei 2018, 15.00 – 17.00 uur
Kosten: Gratis, excl. museumentree.
Reserveren: Niet nodig
Lees verder
 
Japanmarkt 2018
20 mei 2018

Zondag 20 mei zal van 12.00 - 17.00 uur de elfde editie van onze Japanmarkt plaatsvinden. Beleef de Japanse cultuur op z’n leukst! Bezoek meer dan 500 meter markt met een breed aanbod van Japanse waren, stil de lekkere trek op het Foodcourt of bezoek de activiteiten in het museum.
Om 12.00 uur is de officiële opening op het bordes van het SieboldHuis.

#Tip: Voorkom lange wachtrijen en koop vooraf een E-ticket via de website.

Lees verder
 
Workshop: Ikebana. De Japanse bloemsierkunst
26 mei 2018
Bloemen gekocht of gekregen? Na het volgen van de Ikebana workshop, weet u dat er veel meer mogelijk is met bloemen, dan het boeket in een vaas te zetten.
Ikebana is een eeuwenoude Japanse bloemsierkunst en is ruim 600 jaar geleden ontstaan. Bij Ikebana wordt veel aandacht besteed aan de compositie van de bloemen.
 
Datum: 26 mei 2018, 14.00 – 15.00 uur
Kosten: €25,- (excl. museumentree. inclusief materiaalkosten)
Reserveren: Via de website
Lees verder
 
Museumnacht Leiden: 10e Editie
2 juni 2018
De Leidse musea openen hun deuren voor de tiende editie van de Museumnacht Leiden. Alle vaste collecties zijn te bezichtigen en elk museum heeft een aanvullend, gevarieerd Museumnachtprogramma. Kom tijdens de Museumnacht naar Japanmuseum SieboldHuis en beleef het mooiste uit Japan! Schuif aan bij een lezing en demonstratie van een sumo-worstelaar, kom meer te weten over de Yakuza, maak je eigen koi-nobori, neem een tijdelijke tatoeage of breng een bezoek aan de geurambassadeur en ontdek de geuren uit Japan.

Datum: Zaterdag 2 juni 2018
Tijd: 20.00 - 01.00 uur
Kaartverkoop: online voorverkoop via de website van Museumnacht Leiden.
Of koop op 2 juni een passe-partout op de Beestenmarkt.
Lees verder
 
Nieuwe privacywetgeving

Op 25 mei treed in Nederland de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking en heeft als doel uw persoonsgegevens beter te beschermen. U ontvangt maandelijks de nieuwsbrief van Japanmuseum SieboldHuis omdat u zich hiervoor heeft aangemeld en wij blijven u graag op de hoogte houden van onze tentoonstellingen, nieuws en activiteiten. Het systeem waarmee wij werken voldoet aan de nieuwe wetgeving en uiteraard delen wij uw gegevens niet met derden. In elke nieuwsbrief staat een link waarmee u uw gegevens altijd kunt wijzigen of afmelden. Klik daarvoor op de tekst 'Wijzig uw gegevens of meld u af' onderaan de nieuwsbrief in de grijze balk.

Wijzig uw gegevens of meld u af
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst