NIEUWSBRIEF NATIONAAL  |  mei / juni / juli 2018, nummer 3
Handvatten voor contact
Wij bieden trainingen voor professionals die in hun werk te maken krijgen met druggebruikers. Door onze trainingen krijg je meer kennis van de belevingswereld van iemand die drugs gebruikt. Hierdoor ontstaat wederzijds begrip, ga je makkelijker het gesprek aan en vind je sneller aansluiting.
Lees meer
Alcohol-special Mainline Magazine
De zomer is aan, de parken zitten vol, de biertjes en flessen wijn worden opengetrokken. En Mainline presenteert de Alcohol Zomerspecial, een magazine volledig in het teken van ons favoriete roesmiddel. Alcohol is overal, van de supermarkt tot in de koelkast. Ook is het een van de meest problematische roesmiddelen, met alle ongelukken, verslavingen en gezondheidsproblemen van dien.

In dit nummer komt de normalisering van alcohol aan bod. Verder handige tips om minder te drinken en volgen we iemand die het zet op een avondje zuipen. Bestel hem nu!
Lees meer
Harm Reduction Congres 2018
17 april organiseerden Mainline, het Trimbos Instituut, De Regenboog Groep / Correlation en DJI in Utrecht het 3de Nederlandse Harm Reduction Congres.

Het congres is een platform voor de uitwisseling van ervaringen en kennis op het gebied van harm reduction in Nederland, en faciliteert (het formeren van) netwerken rondom dit thema. Mainline was niet alleen betrokken bij de organisatie van het congres, maar was vertegenwoordigd in twee paneldiscussies en verzorgde twee trainingen.
Lees meer
Uitbreiding Chemsex meetings
Inmiddels zijn ook maandelijkse chemsex meetings opgestart in Rotterdam (tweede woensdag van de maand) en in Den Haag (vierde donderdag van de maand).


Lees meer
Chatten over chemsex
Komende zomer wordt het zorgaanbod voor mannen die aan chemsex doen uitgebreid met een chatmogelijkheid. Steeds meer mannen hebben behoefte aan een laagdrempelige manier om onbevooroordeeld over hun gebruik te spreken.
Lees meer
Chemsex training verslavingszorg
Steeds meer professionals in de Nederlandse verslavingszorg signaleren een toename van homo- en biseksuele mannen die hulp of behandeling zoeken rond hun chemsexproblematiek. Afgelopen mei verzorgde Mainline een training op maat bij Tactus Verslavingszorg in Zwolle. De feedback op de dag was overweldigend positief. Dit najaar worden medewerkers van andere verslavingsinstellingen getraind.

De training duurt 4,5 uur en is specifiek bedoeld voor preventie-medewerkers, behandelaren, psychologen, psychiaters en seksuologen werkzaam in de verslavingszorg.  

Voor meer informatie, mail Leon Knoops: l.knoops@mainline.nl 
Lees meer
Vragen gemeenteraad
SP-raadslid Nicole Temmink heeft naar aanleiding van het artikel ‘Doodziek op Straat door Sluiting Heroïneverstrekking’ van journalist Tom Kiel in de Mainline Opiatenspecial vragen gesteld in het Amsterdamse stadsbestuur. In het Mainline-artikel wordt de sluiting van Amsterdamse heroïneverstrekking in de avonduren aangekaart.

Gebruikers kampen met ontwenningsverschijnselen en kopen weer heroïne op straat.
Het raadslid wil weten waarom de GGD de deuren sluit, zonder toestemming van het ministerie van VWS. Mainline volgt de zaak op de voet. Lees het artikel van Tom Kiel:
Lees meer
Stadsnomaden Amsterdam
De veldwerkers van Mainline brengen regelmatig een bezoek aan de stadsnomaden in het westelijk havengebied waar we warm welkom worden geheten en er veel interesse is voor het Mainline magazine. Meestal leidt dit tot levendige gesprekken met de bewoners over drugs, harm reduction tips maar ook vragen over hulpverlening en mogelijke oplossingen voor de onzekere toekomst.

We horen en zien het laatste jaar ook een steeds groeiende zorg over de meer kwetsbare stadsnomaden die om verschillende redenen geen toegang kunnen krijgen tot zorg of huisvesting. En soms is er weinig kennis over de rechten die men wel/niet heeft.
Lees meer
Livestream - Chemsex & behandeling
Onlangs organiseerde Mainline in samenwerking met SoaAids Nederland en Trimbos een expertmeeting over behandeling van chemsex gerelateerde problematiek.

David Fawcett, de schrijver van het boek Lust, Men and Meth deelde zijn inzichten. David Fawcett is seksuoloog, en klinisch psychotherapeut gespecialiseerd in geestelijke gezondheidsissues onder MSM en heeft al jaren ervaring met de behandeling van chemsex gerelateerde problematiek.
 
Deel 1 - Waarom vraagt chemsex gerelateerde problematiek specifieke aandacht?

Deel 2 - Behandeling van chemsex gerelateerde problematiek: handvaten voor behandelaars
Lees meer
Mainline
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u een relatie van ons bent.

Deze nieuwsbrief doorsturen?
Als u geen e-mails meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

© Mainline. All rights reserved.
Verzorgd door MailingLijst