>> Boekman.nl
NIEUWSBERICHT
Aankondiging vertrek directeur Boekmanstichting
Per 1 november vertrekt Marielle Hendriks als directeur van de Boekmanstichting, kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid.

Zij wordt de nieuwe directeur-bestuurder van het Erfgoedhuis Zuid-Holland dat zetelt in het Meisjesweeshuis in Delft. Het Erfgoedhuis ondersteunt, verbindt en inspireert erfgoed­betrokkenen bij het in stand houden en ontsluiten van cultureel erfgoed in deze provincie. 
Terugblik
Na ruim zestien jaar verbonden te zijn geweest aan de Boekmanstichting, waarvan de laatste vier jaar als directeur-bestuurder, vond Marielle Hendriks het tijd om de bakens te verzetten. In de afgelopen jaren is onder haar leiding sterker ingezet op onderzoek en cultuur­statistiek, heeft zij een personele transitie doorgevoerd en is het eigen verdien­vermogen van de stichting meer dan verdubbeld.

Marielle Hendriks was initiatiefnemer en drijvende kracht achter, onder andere, de Cultuurindex Nederland, de Regionale Cultuurindex en de Vereniging Compendium of Cultural Policies and Trends, de internationale online cultuurbeleidmonitor, die vanaf april jl. bij de Boekmanstichting is ondergebracht.

De Raad van Toezicht spreekt grote waardering uit voor het werk dat Marielle Hendriks de afgelopen jaren voor de Boekmanstichting heeft verzet en wenst haar alle goeds bij deze positieve wending in haar professionele leven. Voorzitter Coen Teulings: ‘Haar kwaliteiten hebben de stichting op een cruciaal moment in haar bestaan ondernemender en toekomstfit gemaakt. Daar zijn wij Marielle zeer erkentelijk voor. Wij wensen haar veel succes bij het Erfgoedhuis Zuid-Holland’.

Voor meer informatie:
Nuran Bozkurt, pr en communicatie: n.bozkurt@boekman.nl of 020-624 37 36.

Boekman.nl

Boekmanstichting

Herengracht 415
1017 BP Amsterdam
tel. 020-6243736
>> Boekman.nl
>> Bibliotheekcatalogus

Unieke bibliotheek in hartje Amsterdam
Ruim 80.000 titels

Open op afspraak
van maandag t/m donderdag
van 10.00 tot 17.00 uur
Dit is een uitgave van de Boekmanstichting.
Wilt u reageren? Antwoord dan niet op
deze email, maar stuur uw bericht naar secretariaat@boekman.nl.
Wilt u geen persbericht meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.

.

Stuur dit bericht door.
Facebook Twitter LinkedIn Blog
Verzorgd door MailingLijst