NIEUWSBRIEF OKTOBER 2018
Mainline
Stijging druggerelateerde sterfte in Nederland
Het Jaarbericht de National Drugs Monitor 2017 van het Trimbos Instituut meldt een stijging van de druggerelateerde sterfte in Nederland. Omdat een stijging van het aantal drugsdoden de kern van het harm reduction werk van Mainline raakt, vonden we het belangrijk om meer duidelijkheid te krijgen wat er speelt en een verkennend onderzoek te doen.
Lees meer
Training 'Middelen' herkennen
  • Hoe herken je drugs?
  • Wat zijn de effecten?
  • Hoe beperk je de risico’s?
  • Hoe ga je om met polygebruik?
  • Harm reduction tips
  • Set & Setting
Wat is het verschil tussen snuifcoke en basecoke? Wat zijn de risico’s van de verschillende middelen? Is alcohol ongezonder dan heroïne? We duiken in het dagelijkse leven van de gebruiker en nemen verschillende middelen onder de loep. Ook komen de effecten en gebruiksmethoden aan bod. Hoe beter je iemands belevingswereld begrijpt, hoe makkelijker je aansluiting vindt in een gesprek.

Het is ook mogelijk om een specifiek middel uit te lichten, afhankelijk van de behoefte en parate kennis van jouw team.
Lees meer
CHEMSEX - Hoe houden we de seks geil?
Donderdag 11 oktober host Club Church in samenwerking met Mainline en COC Nederland een debat over chemsex in de gay scene. Wat is de mogelijke impact op het persoonlijke leven en hoe draagt de community verantwoordelijkheid? Het wordt een avond vol entertainment, sprekers, paneldiscussies en dialoog. Columnist en wetenschapper Linda Duits, gespecialiseerd in gender en seksualiteit, praat de avond aan elkaar. Special guests zijn Slet Lana en Tomas.

Lees meer
Chatten chemsexSinds afgelopen augustus kunnen homo- en bimannen die informatie, advies of hulp rond chemsex zoeken, chatten met Mainline. Mannen kunnen elke dinsdag en woensdag tussen 15.00 en 18.00 uur anoniem chatten met het chemsex-team. De chat is voor mannen die nog aan chemsex doen. Maar ook mannen die willen minderen of stoppen, kunnen hier terecht. Chatten kan via de websites www.mainline.nl en www.sexntina.nl 


 
Lees meer
Drugsscouts
Eind vorig jaar is Mainline begonnen een drugsscout netwerk op te bouwen. De scouts zijn mensen door het hele land die veel druggebruikers kennen en zelf ook gebruiken. Inmiddels bestaat het groeiende netwerk uit twaalf scouts. Minstens één keer per jaar brengen de scouts ons op de hoogte van wat er speelt. Zien ze nieuwe drugs? Nieuwe groepen gebruikers? Zijn er ontwikkelingen waar ze zich zorgen om maken? Laat de hulpverlening ergens steken vallen? Wij proberen daar dan werk van te maken. Heb jij ook signalen die gedeeld moeten worden of lijkt het je leuk om scout te worden? Wij horen graag van je.
Mail naar s.woods@mainline.nl
Lees meer
 
Nieuwe Mainline Magazine uit
Word maar gauw wakker! Want de Mainline Slaapspecial is uit. Met verhalen over slaapstoornissen, slapen met downers en de invloed van drugs op onze nachtrust. Lees ook het interview met Sonja. Ze slikte haar eerste slaappil op haar achtste, en heeft na een leven vol drugs en prostitutie eindelijk een dak boven haar hoofd. Ze heeft twee dingen nodig om te slapen: haar kat en haar valium. Ontvang je de Mainline nog niet? Bestel hem dan snel!
Lees meer
Chemsex Meetings
Ook dit najaar organiseert Mainline tweewekelijkse chemsex meetings 'Let's talk about chems and sex' voor mannen die gebruiken en op zoek zijn naar tips en tricks rond zelfcontrole of willen minderen. De avonden zijn elke 1ste en 3de woensdag van de maand van 20:00 tot 22:00 uur. Adres: Mainline, Frederik Hendrikstraat 111, Amsterdam
Ook zijn er meetings voor mannen die met chems willen stoppen of inmiddels zijn gestopt: 'Sober is sexy too'. Elke 2de en 4de woensdag van de maand van 20:00 tot 22:00 uur: Mainline, Frederik Hendrikstraat 111, Amsterdam 

De chemsex meetings zijn inmiddels ook gestart in Rotterdam (elke 2de woensdag van de maand, 19:30 - 21:30 uur, COC, Schiedamsesingel 173, Rotterdam) en Den Haag (elke 4de donderdag van de maand, 20:00 - 22:00 uur, Herenstraat 8, Den Haag). 

Mainline
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u een relatie van ons bent.

Deze nieuwsbrief doorsturen?
Als u geen e-mails meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier afmelden.
© Mainline. All rights reserved.
Verzorgd door MailingLijst