Sieboldhuis Nieuwsbrief oktober 2018
Tentoonstelling 'Charlotte Dumas. Het paard in de kalebas'
8 juni 2018 - 25 november 2018
In deze tentoonstelling vormt het verhaal van het twaalfjarige meisje Yuzu en haar paard Urara de rode draad. Kunstenaar Charlotte Dumas geeft haar persoonlijke, fascinerende kijk op de interactie tussen mens, dier en natuur. Met vijf eigenzinnige objecten, Japanse prenten, historische foto’s en tekeningen uit museale- en privécollecties en haar eigen poëtische foto’s en nieuwe film geeft de tentoonstelling stof tot nadenken.

Foto: © Charlotte Dumas, Courtesy andriesse eyck galerie
Lees verder
 
Vooraankondiging: 'Kachō-ga. De poëzie van de Japanse natuur'
7 december 2018 - 3 maart 2019
Voor het eerst is er in Nederland een tentoonstelling over kachō-ga, een van de belangrijkste genres in de Japanse prent- en schilderkunst. Kleurrijke planten en dieren sieren in deze tentoonstelling kamerschermen, rolschilderingen, albums, geïllustreerde boekjes, prenten in de vorm van waaiers en grafieken uit de late 18de tot de 20ste eeuw.
In de tentoonstelling zijn gedetailleerde, geënsceneerde, natuurgetrouwe, maar ook stilistische werken van beroemde Japanse kunstenaars zoals onder andere Hiroshige, Hokusai, Koson, Seitei en Hasui.
Lees verder
 
Verwacht: 'Japans naakt' in Japanmuseum SieboldHuis
15 maart 2019 - 8 september 2019
Van 15 maart t/m 8 september 2019 toont Japanmuseum SieboldHuis de tentoonstelling 'Japans naakt'. In deze unieke tentoonstelling worden de ontwikkelingen binnen de Japanse fotografie getoond door middel van naaktfotografie. Twintig topfotografen, waaronder Araki Nobuyoshi, Moriyama Daido, Nakayama Iwate en Honjo Koro, geven een veelzijdige kijk op het menselijk lichaam. Hierbij wordt de esthetische, de maatschappelijke en de erotische kant van Japanse naaktfotografie belicht.
Lees verder
 
Herfstvakantie tip!
Nog op zoek naar een leuk uitje met de (klein)kinderen? Kom naar Japanmuseum SieboldHuis. Voor kinderen zijn er gratis speurtochten bij de vaste collectie én bij de tijdelijke tentoonstelling ‘Charlotte Dumas. Het paard in de kalebas’. En wist je dat kinderen t/m 12 geen museumentree hoeven te betalen? Nóg een goede reden om het SieboldHuis te bezoeken deze vakantie.
 
SieboldHuisje in de museumtuin
Er staat een miniatuurversie van het SieboldHuis in de achtertuin van het museum. Dit ‘CanalHouse’ is geïnspireerd op de bekende Delfts blauwe KLM-huisjes. Het SieboldHuis is KLM-huisje nummer 93. Afgelopen zomer waren in het land vierentwintig gemozaïekte huisjes te zien tijdens de reizende CanalHouseParade expositie.

Deze huisjes zijn onderdeel van een maatschappelijk project waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt geholpen worden bij het opdoen van werkervaring, hun persoonlijke ontwikkeling en het vinden van een baan.
Wijzig uw gegevens of meld u af

Verzorgd door MailingLijst