Sieboldhuis Nieuwsbrief november 2018
LAATSTE KANS 'Charlotte Dumas. Het paard in de kalebas'
8 juni 2018 - 25 november 2018
U heeft nog tot en met 25 november de tijd om 'Charlotte Dumas. Het paard in de kalebas' te ontdekken in Japanmuseum SieboldHuis. Kunstenaar Charlotte Dumas geeft haar persoonlijke, fascinerende kijk op de interactie tussen mens, dier en natuur. Met vijf eigenzinnige objecten, Japanse prenten, historische foto’s en tekeningen uit museale- en privécollecties en haar eigen poëtische foto’s en nieuwe film geeft de tentoonstelling stof tot nadenken.

Foto: © Charlotte Dumas, Courtesy andriesse eyck galerie
Lees verder
 
Verwacht: 'Kachō-ga. De poëzie van de Japanse natuur'
7 december 2018 - 3 maart 2019
Voor het eerst is er in Nederland een tentoonstelling over kachō-ga, een van de belangrijkste genres in de Japanse prent- en schilderkunst. Kleurrijke planten en dieren sieren in deze tentoonstelling kamerschermen, rolschilderingen, albums, geïllustreerde boekjes, prenten in de vorm van waaiers en grafieken uit de late 18de tot de 20ste eeuw.
In de tentoonstelling zijn gedetailleerde, geënsceneerde, natuurgetrouwe, maar ook stilistische werken van beroemde Japanse kunstenaars zoals onder andere Hiroshige, Hokusai, Koson, Seitei en Hasui.
Lees verder
 
Activiteiten en nieuws
 
Rondleiding bij 'Het paard in de kalebas'
4 november 2018
Sluit aan bij de laatste gratis rondleiding door de tentoonstelling van Charlotte Dumas en kom meer te weten over de foto's, objecten en film. Reserveer uw plaats via de website.
Lees verder
 
Japanese Art Seminar
11 november 2018
Op zondag 11 november geeft Prof. Tomoyuki TAKIZAWA een 'Japanese Art Seminar' in Japanmuseum SieboldHuis. Professor Takizawa geeft uitleg over de materialen, technieken en aspecten die zo typerend zijn voor nihonga, de Japanse schildertechniek. Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de Universiteit Leiden.
Lees verder
 
Tekenworkshop
11 november 2018
Leer stap voor stap paarden tekenen in deze creatieve workshop. Laat u inspireren door de inheemse Japanse paarden uit de tentoonstelling van Charlotte Dumas. Iedereen vanaf 12 jaar mag meedoen want ervaring is niet nodig. Koop uw e-ticket voor de workshop via de website. 
Lees verder
 
Vriendenavond 2018
21 november 2018
Jaarlijks organiseert Japanmuseum SieboldHuis voor haar Vrienden een exclusieve bijeenkomst. Tijdens deze gezellige avond komt u alvast in de stemming voor de decembermaand. In de modulaire origami-workshop gaat u aan de slag met feestelijk papier en maakt u meerdere sfeervolle decoraties. Na afloop is er tijd voor een hapje en een drankje.
Let op: Deze activiteit is alleen voor Vrienden van Japanmuseum SieboldHuis.

U kunt zich hier aanmelden voor de Vriendenavond.

Wilt u ook Vriend worden? Word hier lid.
 
Workshop Japans inpakken
25 november 2018
Lukt het om met inpakpapier en één stukje plakband een cadeautje te verpakken?
Wegens groot succes herhalen we de workshop Japans inpakken op 2 en 9 december 2018.
Lees verder
 
Tips en externe activiteiten
 
In de ban van Japan
20 oktober 2018 - 14 mei 2019
Krijg kennis en inzicht in het leven en werk van Louis Couperus in het Couperus Museum in Den Haag. De expositie 'In de ban van Japan' is gebaseerd op de rijk geïllustreerde heruitgave van het boek Het snoer der ontferming van Louis Couperus.
Lees verder
 
Japan Festival
4 november 2018
Kom en leer over de typische culturele en culinaire gebruiken in Japan tijdens het jaarlijkse Japan Festival in Amstelveen.
Lees verder
 
PechaKucha
7 november 2018
PechaKucha Night Leiden #25: de Japan-Special brengt op woensdag 7 november een ode aan Japan, de bakermat van PechaKucha. PechaKucha is een presentatievorm waarbij iemand zijn/haar verhaal vertelt in 20 beelden, waarbij elk beeld 20 seconden wordt vertoond. Elke PechaKucha duurt 400 seconden.

Tickets koop je online of aan de deur bij Gebr. de Nobel in Leiden voor € 7,-
Meer informatie klik hier
 
Nobuhiko Tanaka
9 november 2018 - 9 december 2018
Bekijk 400 werken van de Japanse keramist Nobuhiko Tanaka, variërend van theepotten en koppen tot borden, schalen en vazen bij Time & Style in Amsterdam.
Lees verder
Wijzig uw gegevens of meld u af

Verzorgd door MailingLijst