Sieboldhuis Nieuwsbrief januari 2019
Gelukkig nieuwjaar!
De directeur en medewerkers van Japanmuseum SieboldHuis wensen u een gelukkig 2019, het jaar van het wilde zwijn. Dit dier is het twaalfde dier in de Chinese dierenriem. Aan het begin van het nieuwe jaar blikken wij trots terug op een succesvol 2018 met ruim 42.000 bezoekers. Hopelijk heeft u genoten van de tentoonstellingen en activiteiten. Het nieuwe jaar is goed begonnen met een vijf-sterren recensie van NRC. Hier leest u meer over in de nieuwsbrief.

Het komende jaar worden er weer veelzijdige activiteiten en tentoonstellingen georganiseerd. Met deze maandelijkse nieuwsbrief houden wij u daar graag van op de hoogte.
Naast de nieuwsbrief zijn wij ook actief op social media. Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram voor meer leuke nieuwtjes, activiteiten en aanbiedingen!
 
Nu te zien: 'Kachō-ga. De poëzie van de Japanse natuur'
7 december 2018 - 3 maart 2019
Voor het eerst is er in Nederland een tentoonstelling over kachō-ga, een van de belangrijkste genres in de Japanse prent- en schilderkunst. Kleurrijke planten en dieren sieren in deze tentoonstelling kamerschermen, rolschilderingen, albums, geïllustreerde boekjes, prenten in de vorm van waaiers en grafieken uit de late 18de tot de 20ste eeuw.
In de tentoonstelling zijn gedetailleerde, geënsceneerde, natuurgetrouwe, maar ook stilistische werken van beroemde Japanse kunstenaars zoals onder andere Hiroshige, Hokusai, Koson, Seitei en Hasui.
Lees verder
 
Activiteiten
 
Lezing: De Japanse flora in kimono's en kunst.
13 januari 2019
Aan de hand van de Japanse prenten uit de tentoonstelling Kachō-ga. De poëzie van de Japanse natuur' vertelt Carla Teune over de Japanse planten, bloemen en bomen, niet alleen in de natuur maar ook de verbeelding in Japanse kunst en op kimono's.

Datum: Zondag 13 januari 2019, 14.00 – 15.00 uur 
Kosten: €5,- (excl. museumentree) 
Meer informatie en reserveren: Klik hier.
Lees verder
 
Workshop: Ikebana. De Japanse bloemsierkunst
20 januari 2019
Maak in deze workshop een bloemstuk in Japanse stijl. Onder begeleiding maakt u stap voor stap een fleurige creatie van bloemen en groen uit het seizoen.

Datum: 20 januari 2019, 14.00 – 15.00 uur
Kosten: €25,- (excl. museumentree. inclusief materiaalkosten)
Maximum capaciteit: 10 personen
Reserveren: Klik hier
Lees verder
 
Lezing: Philipp Franz von Siebold, de belangrijkste natuuronderzoeker in Japan
27 januari 2019
Wat was de invloed van Siebold op de Nederlandse en Japanse wetenschap, flora en fauna? In deze lezing zal Jeroen Goud, curator bij Naturalis Biodiversity center, ingaan op de manier waarop Siebold kon werken, welke kennis van de natuur hij mee terugbracht en hoe dat Japanse en Nederlandse wetenschappers tot op de dag van vandaag laat samenwerken.

Datum: 27 januari 2019, 14.00 – 15.00 uur
Kosten: €5,- (excl. museumentree)
Reserveren: klik hier
Lees verder
 
Nieuws
 
5 sterren van NRC!
2 januari 2019
Op 2 januari verscheen in het Cultuurkatern van NRC de recensie van 'Kachō-ga. De poëzie van de Japanse natuur'. De tentoonstelling werd als buitengewoon ervaren en werd beoordeeld met 5 sterren.

Meer weten over de tentoonstelling of de recensie lezen? Klik hier. 
Wijzig uw gegevens of meld u af

Verzorgd door MailingLijst