>> Boekman.nl
Nieuwsbrief januari
Lezing | 21 februari | 16.00 uur
Onderzoek in Zicht: De betekenis van kwaliteit in de kunsten
De Prix de Rome is een van de oudste manieren om beeldende kunst te stimuleren en werk van hoge kwaliteit uit te lichten. Maar hoe krijgt deze kwaliteit ook daadwerkelijk betekenis en welke rol speelt beoordeling daarbij? Deze vragen vormen het hart van het promotieonderzoek van Yvonne van Eekelen dat zij op 21 februari zal toelichten.
lees verder
aanmelden
Publicaties
Kunst- en cultuurstudies in Nederland
Voor wie op zoek is naar een studie op het gebied van kunst en cultuur aan een universiteit of hogeschool in Nederland, kan uit een ruim aanbod kiezen. In 2016 inventariseerden we alle bachelors en masters, vandaag komen we met een update. Van erfgoedstudies en kunst- en cultuurwetenschappen tot mediastudies en kunstvakopleidingen: je leest er alles over in deze nieuwe publicatie.
lees verder
Boekman Extra #11
Welke rol speelt creativiteit bij productieve cultuurdeelname?
Creativiteit en verbeelding worden als essentieel voor de schepping van kunst gezien. De relatie tussen beide is echter nooit aangetoond. Creativiteit is niet tastbaar. Het kan niet vastgepakt en gewogen worden. In deze Boekman Extra proberen Cedric Stalpers en Mia Stokmans creativiteit als persoonlijkheidstrek zichtbaar te maken, en kijken zij of een verband tussen creativiteit en professioneel kunstenaarschap aan te tonen is.
lees verder
Website
Compendium of Cultural Policies and Trends
Sinds 1 april 2018 is het Compendium of Cultural Policies and Trends gehuisvest bij de Boekmanstichting. Op het platform Culturalpolicies.net wordt cultuurbeleidsinformatie uit meer dan 43 landen samengebracht, met sinds kort ook profielen uit Arabische landen. De website wordt dit jaar volledig vernieuwd. Heb jij interesse in internationaal cultuurbeleid? En heb je ideeën over hoe de website verbeterd kan worden? Het Compendium-team hoort het graag in de speciale focusgroep.
aanmelden focusgroep
En verder…
  • Op 27 november bogen experts uit de boekensector zich over de vraag wat veranderingen in de verhouding tussen auteurs en uitgevers betekenen voor de arbeidsmarktpositie van auteurs. Lees hier een verslag.
  • In de Metaal Kathedraal in Utrecht werd op 14 december de Regionale Cultuurindex officieel gedoopt. Tijdens de bijeenkomst werd niet alleen gevierd dat het instrument er eindelijk was, maar ook van gedachten gewisseld over de bruikbaarheid en de toekomst ervan. Lees hier een verslag.

Boekmanstichting

Herengracht 415
1017 BP Amsterdam
tel. 020-6243736
>> Boekman.nl
>> Bibliotheekcatalogus

Unieke bibliotheek in hartje Amsterdam
Ruim 85.000 titels

Toegankelijk op afspraak
van maandag t/m donderdag
van 10.00 tot 17.00 uur
Dit is een uitgave van de Boekmanstichting.
Wilt u reageren? Antwoord dan niet op
deze email, maar stuur uw bericht naar secretariaat@boekman.nl.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.

.

Stuur dit bericht door.
Facebook Twitter LinkedIn Blog
Verzorgd door MailingLijst