NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2019
Mainline
Hulp aan verwarde personen in de maatschappelijke opvang
Steeds vaker hebben maatschappelijke opvanglocaties voor dak- en thuislozen te maken met ernstig verwarde personen. Regelmatig gebruiken deze personen ook drugs en/of alcohol en soms is er ook sprake van een lichte verstandelijke beperking. Om professionals die met deze doelgroep werken te ondersteunen ontwikkelen Mainline en Volksbond Streetcornerwork een training. Ook gaan wij gezamenlijk  een handleiding ontwikkelen die landelijk beschikbaar wordt. 
Lees meer
Enquête: wat vind jij van de Mainline?
Wat vind jij van de artikelen in de Mainline? Spreken ze je aan? Of juist helemaal niet? En wat vind je van het uiterlijk? Mainline wil het graag van je weten. Doe mee met de enquete en maak kans op een gratis abonnement! Invullen neemt slechts 5 minuten in beslag.
Lees meer
Herstelervaringen
Herstel gaat om meedoen in de maatschappij en regie hebben over je eigen leven. In 2018 heeft Mainline vijftien ervaringsverhalen verzameld van mensen die afhankelijk zijn (geweest) van middelen. Deze verhalen vormen de basis voor een compact rapport met puntsgewijze antwoorden op drie belangrijke vragen over een succesvol herstel: wat kunnen mensen zelf doen? Wat kunnen mensen in de omgeving doen? En wat zijn de succesfactoren? 
Lees meer
Inschrijving training over GHB
GHB. Iedereen heeft het er over. Maar wat is het? Wie gebruiken het? Op 15 maart geeft Mainline een training met open inschrijving. In een middag leer je alles over GHB. Je kent de nieuwste slang en de risico’s van gebruik. Je herkent signalen van problematisch gebruik en weet wat je kan doen bij overdosering. Schrijf je nu in! Mail naar training@mainline.nl of bel 020 682 2660. 
Lees meer info op het Facebook evenement:
Lees meer
 
Mag je als man nog lelijk zijn?
Zijn mannen in Nederland vandaag de dag veel met hun uiterlijk bezig? En hoe ver gaan zij om het perfecte lichaam te bereiken? De resultaten van de survey ‘Pompen, spuiten, snijden, slikken geven een inkijkje in het mannelijke lichaamsbeeld'. 
Lees meer
Chemsex in Nederland – een steekproef
Welke drugs zijn momenteel populair in de Nederlandse chemsex wereld?  Mainline hield een online steekproef op een populaire datingsite met ruim 41.700 actieve Nederlandse profielen. Uit de steekproef onder honderd mannen blijkt dat XTC en GHB nog steeds de meest gebruikte middelen tijdens chemsex zijn. Opvallend is dat ketamine als derde op de ranglijst staat. Verder heeft bijna een derde van de respondenten ervaring met slammen (het injecteren van drugs). 
Lees meer
Minder locaties meer nadruk op herstel
In 2018 telt Nederland 24 gebruiksruimten. Dit zijn er minder dan de 31 in 2013, en zelfs 37 in 2010. Ook lijken de gebruiksruimten minder individuele bezoekers per dag te zien. Tegelijkertijd is er in de gebruiksruimten meer aandacht voor aanvullende hulpverlening op locatie, ondersteuning bij (re)integratie en herstel. Dat blijkt uit de inventarisatie drugsgebruiksruimten die Het Trimbos Instituut, De Regenboog Groep en Mainline eind 2018 publiceerden.  

Lees meer
Gebruikersenquête 2018
Sociale contacten en afleiding helpen als je minder wilt gebruiken. En de hulpverlening is meestal prima, maar de bejegening kan verbeterd worden. Dit kwam onder andere naar voren in Mainline’s 2018 gebruikersenquête. Vijftig druggebruikers in de marge van de samenleving werd gevraagd naar hun welzijn, drugsgebruik, ervaringen met hulpverlening, woonsituatie en pogingen om te stoppen of minderen.  
Lees meer
Nieuws uit het veld
Gedurende deze koude weken in het nieuwe jaar brengen veldwerkers van Mainline om de week een bezoek aan het kleurrijke stadsnomadenkamp 't Landje, in het westelijk havengebied. Samen met de Jellinek leggen zij contact met de bewoners. Ondanks kou en regen bezoekt men de soepbus veel en is de sfeer goed. Samen eten en verhalen delen: voor bewoners is het fijn te ontdekken dat een steuntje in de rug heel dichtbij kan zijn. Wegens succes en enthousiasme van de bewoners zal de soepbus vanaf maart iedere vrijdag langskomen! 
Lees meer
Mainline
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u een relatie van ons bent.

Corner left white Deze nieuwsbrief doorsturen?
Corner right white
Als u geen e-mails meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier afmelden.
© Mainline. All rights reserved.
Verzorgd door MailingLijst