Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis Nieuwsbrief maart 2019
Nog maar drie dagen! 'Kachō-ga. De poëzie van de Japanse natuur'
7 december 2018 - 3 maart 2019
U heeft nog drie dagen om 'Kachō-ga. De poëzie van de Japanse natuur' te zien. Dan heeft u nog t/m 3 maart de kans. Deze tentoonstelling werd door NRC als buitengewoon ervaren en werd beoordeeld met 5 sterren! Kleurrijke planten en dieren sieren in deze tentoonstelling kamerschermen, rolschilderingen, albums, geïllustreerde boekjes, prenten in de vorm van waaiers en grafieken uit de late 18de tot de 20ste eeuw.
In de tentoonstelling zijn gedetailleerde, geënsceneerde, natuurgetrouwe, maar ook stilistische werken van beroemde Japanse kunstenaars zoals onder andere Hiroshige, Hokusai, Koson, Seitei en Hasui.
Lees verder
 
'Japans naakt' in Japanmuseum SieboldHuis
15 maart 2019 - 8 september 2019
Kijk door de ogen van meer dan 30 topfotografen, (onder wie Araki Nobuyoshi, Moriyama Daido, Nakayama Iwata en Honjō Kōrō) en krijg een veelzijdige kijk op het menselijk lichaam. Met ruim honderdtwintig naaktfoto's wordt de geschiedenis van de Japanse naaktfotografie blootgelegd.

Lees verder
 
Activiteiten
Houd de website in de gaten voor het actuele activiteitenprogramma van Japanmuseum SieboldHuis.
 
Poppen-opstelling Hina-dan tijdelijk te zien in Japanmuseum SieboldHuis
1 maart 2019 - 8 maart 2019
Elke derde dag van maart wordt Hina Matsuri (meisjesdag) gevierd. Het belangrijkste onderdeel van Hina Matsuri is de Hina-dan (雛壇), een aantal trapsgewijs boven elkaar geplaatste platformen waar meerdere poppen op zijn uitgestald. Deze Hina-Ningyo (雛人形) stellen een keizerlijke hofhouding uit de Heian periode (794-1185) voor. De traditionele Japanse poppen-opstelling is nu tijdelijk in de Europakamer van het museum te bekijken. Komt u ook? 

Van vrijdag 1 t/m vrijdag 8 maart, van 14.00 tot 16.00 uur.
 
Lezing Hina Matsuri - Meisjesdag
3 maart 2019
Op 3 maart is het Meisjesdag. Deze dag staat ook wel bekend als het poppenfeest, prinsessendag of perzikbloesemfestival en wordt al eeuwenlang gevierd. Wat gevierd wordt, legt Ingrid Houtkooper tijdens deze lezing uit.

Datum: Zondag 3 maart 2019, 15.00 – 16.00 uur
Kosten: Gratis (excl. museumentree)
Reserveren: Via de website
Lees verder
 
Lezing op Internationale vrouwendag: Vrouwen in Japan
8 maart 2019
Op vrijdag 8 maart is het internationale vrouwendag. Japanmuseum SieboldHuis schenkt aandacht aan deze dag met een lezing van Japanoloog Ingrid Houtkooper. Het thema van internationale vrouwendag dit jaar is "Heldinnen, vrouwen met moed en lef”.

Datum: Vrijdag 8 maart 2019, 14.00 – 15.00 uur
Kosten: Gratis (excl. museumentree)
Reserveren: Via de website
Lees verder
 
Rondleidingen bij 'Japans naakt'
Tijdens deze rondleiding krijgt u uitleg over de geschiedenis van de Japanse fotografie en de veranderende ideeën in de Japanse maatschappij over gender, naaktheid en seksualiteit. 

In maart staan er drie gratis rondleidingen op het programma;
Zondag 17 maart,  11.00 - 12.00 uur
Zondag 24 maart,  11.00 - 12.00 uur
Zondag 31 maart,  14.00 - 15.00 uur

Klik op de gewenste datum om een plaats te reserveren.
Lees verder
 
Nieuws en tips
 
Herdruk catalogus 'Kachō-ga. De poëzie van de Japanse natuur'
15 maart 2019
De catalogus 'Kachō-ga de poëzie van de Japanse natuur' is uitverkocht, maar momenteel in herdruk. Naar verwachting is het boek na 15 maart weer beschikbaar voor € 25,00 in de museumwinkel van Japanmuseum SieboldHuis of te bestellen bij uw lokale boekhandel.
 
Lees meer
Nu te zien: 'Women of Japan' in Museum No Hero
24 februari 2019 - 1 september 2019
Afgelopen zondag opende directeur Kris Schiermeier de tentoonstelling 'Women of Japan' in Museum No Hero. In de tentoonstelling zijn vijf Japanse vrouwen geïnterviewd, die elk hun eigen kijk hebben op de vijf thema’s van de tentoonstelling: carrière, moederschap, seksualiteit, spiritualiteit en schoonheid. De persoonlijke verhalen worden op een speelse manier verweven met de historische context van de objecten. Samen geven zij een boeiend kijkje in het leven van de Japanse vrouw, toen en nu. Bij de tentoonstelling is een magazine verschenen die ook in Japanmuseum SieboldHuis verkrijgbaar is.

Museum No Hero
24 februari t/m 1 september 2019
Hengelosestraat 2/4, 7491 BR Delden
www.museumnohero.nl
 
Project Siebold: Unieke ontmoeting tussen Japanse en Nederlandse muziek
31 maart 2019
Wist u dat Philipp Franz von Siebold ook muziek heeft gecomponeerd? Het strijkorkest 'Nanagen' uit Tokio herontdekte een pianowerk op een Japanse melodie van zijn hand en gaf de jonge Nederlandse componist Melle Heij de opdracht dat uit te werken tot een orkestwerk. 'Nanagen' is de samenwerking aangegaan met het 'Talent op Podium-Orkest' om dit werk in Het Leids Volkshuis (op 29 maart) en Het Concertgebouw (op 31 maart)  te spelen.

Klik hier voor meer informatie
Klik hier voor meer kaartverkoop
 
Tip! De Japanse tuin in Hasselt
31 maart 2019
Op 31 maart opent de Japanse Tuin in Hasselt zijn deuren voor het publiek. Met 2,5 hectare is het de grootste, authentiek Japanse tuin van Europa en een van de mooiste plekken om de Japanse cultuur ten volle te beleven.

Gedurende de openingsperiode worden er veel culturele activiteiten georganiseerd, zoals het kersenbloesemseizoen, wensenfestival en het Obon festival. Kijk op de website voor meer informatie, openingstijden en actuele evenementen.

Japanse Tuin
Gouverneur Verwilghensingel 23
3500 Hasselt, België
Geopend 31 maart t/m 3 november 2019
Wijzig uw gegevens of meld u af
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst