Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis Nieuwsbrief mei 2019
'Japans naakt' in Japanmuseum SieboldHuis
15 maart 2019 - 8 september 2019
Kijk door de ogen van meer dan 30 topfotografen, (onder wie Araki Nobuyoshi, Moriyama Daido, Nakayama Iwata en Honjō Kōrō) en krijg een veelzijdige kijk op het menselijk lichaam. Met ruim honderdtwintig naaktfoto's wordt de geschiedenis van de Japanse naaktfotografie blootgelegd.

Naaktfotografen die de Japanse zedenwetten proberen op te rekken en om te buigen ★★★★☆ - de Volkskrant, 3 mei 2019. Lees de recensie hier

Sponsors
Lees verder
 
Nieuws
 
Nieuwe keizerlijke periode; Reiwa
1 mei 2019
De nieuwe keizerlijke periode Reiwa is op 1 mei ingegaan. Op 30 april is keizer Akihito afgetreden. Zijn zoon Naruhito is per 1 mei aangetreden als keizer. Reiwa (uitgesproken als: reewa) is afkomstig uit de zogenoemde Manyōshū, de oudste collectie Japanse gedichten, die dateert uit 759. 'Rei' betekent gelukkig, of bevel. 'Wa', vrede of eendracht.

Kris Schiermeier, directeur van Japanmuseum SieboldHuis gaf in meerdere programma's waaronder Blauw Bloed (op 13 april 2019) en talkshow M (op 30 april 2019) een toelichting op het aftreden van de Japanse keizer en de betekenis van het nieuwe Japanse tijdperk. Meerdere fragmenten zijn terug te vinden op de website.
Lees verder
 
Activiteiten
Houd de website in de gaten voor het actuele activiteitenprogramma van Japanmuseum SieboldHuis.
 
Museumnacht 2019
18 mei 2019
De Leidse musea openen hun deuren voor de Museumnacht Leiden. Alle vaste collecties zijn te bezichtigen en elk museum heeft een aanvullend, gevarieerd Museumnachtprogramma. Kom naar Japanmuseum SieboldHuis voor Kintsugi, Karaoke, Japans schaken, origami, sushi, Arcade games en meer.

Kijk op de website van Museumnacht Leiden voor het complete programma en kaartverkoop.
Lees verder
 
Japans naakt
26 mei 2019
Kom meer te weten over de ontwikkeling in de fotografie en de kijk op naakt in Japan tijdens de rondleiding. Marianne de Jong neemt u mee langs de fotografische hoogtepunten van mannelijk en vrouwelijk naakt.

Datum: Zondag 26 mei 2019, 14.00 – 15.00 uur
Kosten: Gratis (excl. museumentree)
Reserveren: Via de website
Lees verder
 
Save the date: Japanmarkt 2019
9 juni 2019
Op zondag 9 juni van 12.00 tot 17.00 uur organiseert Japanmuseum SieboldHuis voor de twaalfde keer de Japanmarkt in Leiden. In 2000 bezocht de Keizer van Japan tijdens een staatsbezoek aan Nederland het SieboldHuis. Ter herinnering aan dit bezoek en zijn wandeltocht over het Rapenburg organiseert Japanmuseum SieboldHuis de Japanmarkt.
Bezoek meer dan 500 meter markt met een breed aanbod van Japanse waren, stil de lekkere trek op het Foodcourt of bezoek de activiteiten in het museum. Om 12.00 uur is de officiële opening op het bordes van Japanmuseum SieboldHuis.

#Tip: Voorkom lange wachtrijen en koop vooraf een E-ticket via de website.
Lees verder
 
Terugblik 'Masterclass etiquette en hofprotocol'
28 april 2019
Voor een uitverkochte zaal gaf afgelopen zondag niemand minder dan dé Nederlandse etiquette-expert Jan Jaap van Weering een masterclass over etiquette, hofprotocol en omgangsvormen. Hij illustreerde op sprekende wijze de cultuurverschillen tussen oost en west. Ook gaf hij een toelichting op het Japanse hofprotocol en de do's en dont's. Wegens succes zullen er in de toekomst meerdere lezingen van Jan Jaap van Weering gegeven worden in Japanmuseum SieboldHuis. Houd hiervoor de website in de gaten.
Wijzig uw gegevens of meld u af
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst