Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis Nieuwsbrief juni 2019
'Japans naakt' in Japanmuseum SieboldHuis
15 maart 2019 - 8 september 2019
Kijk door de ogen van 35 topfotografen, (onder wie Araki Nobuyoshi, Moriyama Daido, Nakayama Iwata en Honjō Kōrō) en krijg een veelzijdige kijk op het menselijk lichaam. Met ruim honderdtwintig naaktfoto's wordt de geschiedenis van de Japanse naaktfotografie blootgelegd.

Vivian Slingerland van het RTL 4 programma '5 Uur Live' kreeg een rondleiding door de tentoonstelling van directeur Kris Schiermeier. Bekijk het item in de uitzending van 28 mei hier terug.

Naaktfotografen die de Japanse zedenwetten proberen op te rekken en om te buigen ★★★★☆ - de Volkskrant, 3 mei 2019. Lees de recensie hier

Sponsors
Lees verder
 
Activiteiten
Houd de website in de gaten voor het actuele activiteitenprogramma van Japanmuseum SieboldHuis.
 
Japanmarkt 2019
9 juni 2019
Op zondag 9 juni van 12.00 tot 17.00 uur organiseert Japanmuseum SieboldHuis voor de twaalfde keer de Japanmarkt in Leiden. Bezoek meer dan 500 meter markt met een breed aanbod van Japanse waren. Maak kennis met alle facetten van de veelzijdige Japanse cultuur.
Breng een bezoek aan het museum, bekijk vechtsportdemonstraties, dans- en muziekoptredens, proef de Japanse keuken en struin langs de kraampjes. In de marktkraam van Japanmuseum SieboldHuis zijn dit jaar ook bijzondere boeken over onder andere lakwerk, inro en netsuke te koop! 

#Tip: Voorkom lange wachtrijen en koop vooraf een E-ticket via de website.
Lees verder
 
Japans naakt en censuur
2 juni 2019
Tot op de dag van vandaag gelden er in Japan strikte zedenwetten. Voor Japanse kunstenaars levert dit lastige situaties op: vrijheid van expressie in kunst is in Japan niet wettelijk beschermd. Tegelijkertijd kent Japan een van de grootste seksindustrieën ter wereld. Ontdek in deze lezing van Japanoloog Philo Ouweleen de veranderende ideeën in de Japanse maatschappij en kunst ten aanzien van naaktheid en seksualiteit.

Datum: 2 juni 2019, 14.00 – 15.00 uur
Kosten: € 5,- (excl. museumentree)
Reserveren: Via de website
Lees verder
 
Lezing 'Japans naakt'
16 juni 2019
In de lezing van Max Put volgen we de ontwikkeling van de (naakt)fotografie vanaf de 19de eeuw tot en met de huidige tijd. Veel Japanse fotografen laten zich inspireren door stromingen in de westerse fotografie, zoals het picturalisme, fotorealisme of surrealisme, maar tegelijkertijd zijn hun foto’s toch vaak herkenbaar Japans. Naast het werk van beroemde fotografen als Eikoh Hosoe, Araki Nobuyushi en Moriyama Daido, wordt ook aandacht besteed aan het werk van hedendaagse vrouwelijke fotografen uit Japan, zoals Nomura Sakiko en Okabe Momo, die een verfrissende, meer feministische, blik bieden op het naakt.

Datum: Zondag 16 juni 2019, 14:00 – 15:00 uur
Kosten: € 5,- (excl. museumentree)
Reserveren: Via de website
Lees verder
 
Lezing 'Een korte geschiedenis van de Japanse fotografie'
23 juni 2019
In het licht van de tentoonstelling 'Japans naakt' zal Annemarie Zethof, gastconservator van de tentoonstelling, een inleiding in de geschiedenis van de Japanse fotografie geven. Zij zal hierbij niet alleen het genre naakt behandelen, maar tevens in een bredere context de historische ontwikkelingen binnen de Japanse fotografie bespreken.

Datum: Zondag 23 juni 2019, 14.00 – 15.00 uur
Kosten: € 5,- (excl. museumentree)
Reserveren: Via de website
Lees verder
 
Japanse theeproeverij
30 juni 2019
Maak kennis met Japanse groene thee, in pure vorm, zonder toevoeging van smaakjes. Proef het verschil tussen groene theeblaadjes uit verschillende regio’s in Japan. Ontdek hoe de smaak en geur van thee verandert door andere productiemethodes. Deze theeproeverij is in samenwerking met J-Port.

Er zijn op 30 juni 3 theeproeverijen in verband met het maximum aantal deelnemers per ronde;

Datum:
Zondag 30 juni 2019, 13.00 – 13.30 uur
Zondag 30 juni 2019, 14.00 – 14.30 uur
Zondag 30 juni 2019, 15.00 – 15.30 uur
Kosten: Gratis (excl. museumentree)
Reserveren: Via de website
Lees verder
 
TIPS
 
Filmtip: Ramen shop
27 juni 2019
Vanaf 27 juni in de bioscoop: Ramen shop. Ramen Shop van de bekroonde regisseur Eric Khoo is een hartverwarmende culinaire film over een gepassioneerde kok op zoek naar zijn verleden. Een ontdekkingstocht vol familietradities en overheerlijke recepten, met als hoogste goed de verbindende kracht van eten. Bekijk de trailer hier.

Win vrijkaarten voor deze film (vanaf 18 juni) via onze Facebookpagina.
Wijzig uw gegevens of meld u af
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst