Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis Nieuwsbrief november 2019
Lees verder
Nu te zien; 'Verstilde schoonheid. Japanse etsen van Tanaka Ryōhei'
20 september 2019 - 19 januari 2020
Ontdek de Japanse binnenlanden met nostalgische boerderijen, indrukwekkende tempels en verfijnde landschappen in de tentoonstelling ‘Verstilde schoonheid. Japanse etsen van Tanaka Ryōhei’. Voor het eerst is er in Europa een overzichtstentoonstelling, met internationale bruiklenen uit privécollecties, van Tanaka Ryōhei (1933).
Texturen zoals riet, hout en natuurlijke elementen maakt hij door zijn etstechniek bijna tastbaar. De verfijnde werken zijn nog t/m 19 januari 2020 in Japanmuseum SieboldHuis te zien.
Lees verder
 
Lees verder
'De vier seizoenen' in de Japanse prentkunst
20 september 2019 - 19 januari 2020
In de presentatie 'De vier seizoenen' tonen prenten, uit de laat 19de en vroeg 20ste eeuw, de verschillende jaargetijden en Japans natuurschoon. Met werken van onder andere de prentkunstenaars Hokusai, Hiroshige, Kuniyoshi en Yoshitosi. Deze selectie prenten zijn afkomstig uit de schenking van verzamelaars Muck en Mieke Douma en worden voor het eerst tentoongesteld.
Lees verder
 
Activiteiten in Japanmuseum SieboldHuis
In deze nieuwsbrief worden de activiteiten van de maand november uitgelicht. Op de activiteitenpagina van de website van Japanmuseum SieboldHuis staat het complete activiteitenprogramma. Houd de website in de gaten want er worden regelmatig activiteiten toegevoegd.
 
Japanse prentkunst
24 november 2019
Krijg tijdens de lezing van Max Put inzicht in het ontstaan van Japanse prenten, het maakproces, de variatie in kwaliteit en soorten en ontdek wie de belangrijkste kunstenaars zijn. Een van de belangrijkste thema’s in de Japanse kunst is de natuur, waarbij de seizoenen een belangrijke rol spelen. Lentebloesems en sneeuw zijn dan ook populaire motieven in de Japanse prentkunst, zoals te zien is op de prenten van kunstenaars Kunisada, Yoshitoshi en Koson. Max Put is kunsthistoricus en geeft rondleidingen, lezingen en cursussen. Hij is gespecialiseerd in Japanse kunst en het Japonisme.

Datum: Zondag 24 november 2019, 14.00 – 15.00 uur
Kosten: € 5,- (excl. museumentree)
Reserveren: Via de website
Lees verder
 
Verhaal op zaal
1 december 2019
De presentatie 'De vier seizoenen' met prenten uit de laat 19de en vroeg 20ste eeuw tonen verschillende voorstellingen waarin de Japanse seizoenswisseling en natuurschoon een belangrijke rol spelen. Tijdens het verhaal op zaal geeft de samensteller van de tentoonstelling tussen 14.00 en 15.00 uur een toelichting op de prenten en de jaargetijden in Japan.

Datum: Zondag 1 december 2019, tussen 14.00 en 15.00 uur
Kosten: Gratis (excl. museumentree)
Reserveren: Niet nodig
Lees verder
 
Nieuws en tips
 
Vriendenavond 2019
20 november 2019
Jaarlijks organiseert Japanmuseum SieboldHuis voor haar Vrienden een exclusieve bijeenkomst. Deze editie stond er een ikebana-workshop op het programma. Onder het genot van een hapje en drankje kregen de deelnemers uitleg over het gebruik van verschillende materialen, de bloemen, het lijnenspel, ritme en kleurgebruik. Na afloop gingen de Vrienden met een fleurige Japanse schikking naar huis.
Lees verder
 
Meer informatie
Opening SDGs x Art expositie
23 november 2019 - 6 december 2019
Vanaf 23 november toont JCI Amsterdam International in 5 & 33 een expositie om mensen bewust te maken van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. JCI Amsterdam International organiseert dit evenement in samenwerking met JCI Tokyo Minato Committee. De kunstwerken die Tokyo JCI verzamelde, zijn twee weken digitaal te zien.

Tijdens de officiële opening zijn er verschillende sprekers aan het woord over SDG's (Sustainable Development Goals of the United Nations), JCI en de speciale relatie tussen Japan en Nederland. Kris Schiermeier, directeur Japanmuseum SieboldHuis, praat over de historische relatie tussen Nederland en Japan, SDGs en Siebold. Kijk op de website voor het complete programma en registratie.

Opening: 23 november 2019 van 15:00 tot 19:00 uur.
Tentoonstelling: 23 november t/m 6 december 2019
Locatie: 5 & 33, Martelaarsgracht 5, 1012 TN, Amsterdam
Aanmelden: via de link
Meer informatie over SDG: klik hier
Meer informatie
Wijzig uw gegevens of meld u af
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst