Headerlogo
>> Boekman.nl
Nieuwsbrief november
Presentatie | 12 december | Rotterdam
Update Cultuurindex Nederland
Wat tonen nieuwe cijfers over langlopende trends in de culturele sector? Wat weten we feitelijk over de overkoepelende thema’s die de hele sector aangaan, en wat zijn juist de zaken waarin de verschillende disciplines zich onderscheiden? In de Rotterdamse Maassilo presenteren we onder leiding van Ruben Maes de update van de Cultuurindex Nederland, waarbij we met onder andere Nina Draaijers en Gitta Luiten ook een blik op de toekomst werpen.

Twitter More... 
lees verder
aanmelden
Thema-avond | 21 november | Groningen
Thema-avond: Kunst en design als maatschappelijke innovator
Op donderdag 21 november organiseert de Boekmanstichting in samenwerking met het Groninger Museum, een thema-avond over kunst en design als innovator. Vier experts geven vanuit hun vakgebied antwoord op de vraag: hoe worden kunst en design ingezet om innovatieve oplossingen te vinden voor maatschappelijke problemen? Toegang is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk i.v.m. een beperkt aantal plaatsen.

Twitter More... 
lees verder
aanmelden
Publicatie
Boekman Extra #18: Een goed begin is méér dan het halve werk
In de gefragmenteerde cultuursector is succesvol samenwerken zowel een noodzaak als een uitdaging. Een goed gesprek aan het begin van een project kan de kans op succes sterk vergroten, concluderen ervaringsdeskundigen uit de sector. Het kan veel extra werk, onduidelijkheid en irritatie later in het proces voorkomen. Een nieuw ontwikkelde tool helpt om via een sterke projectstart tot een optimaal resultaat te komen.

Twitter More... 
lees verder
Enquête: staat duurzaamheid in úw beleidsplannen voor 2021-2024?
De cultuursector staat aan de vooravond van een nieuwe subsidieperiode. Overal in het land beschrijven op dit moment culturele organisaties in nieuwe beleidsplannen hoe volgens hen de toekomst de komende jaren eruit gaat zien. De Boekmanstichting is (in samenwerking met Bureau 8080 en The Turn Club) benieuwd welke rol het thema duurzaamheid speelt in de voorbereiding op de nieuwe subsidieperiode. Help ons door deze korte vragenlijst in te vullen.

Twitter More... 
Enquête
En verder…
  • De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Akademie van Kunsten en de Boekmanstichting organiseerden op 14 oktober jl. een discussiebijeenkomst over de ontwikkelingen op de internationale kunstmarkt en de gevolgen voor Nederlandse galeries in aanloop naar het voorjaarsnummer van Boekman. Lees hier het verslag.
  • Europa krijgt wel een commissaris voor landbouw, maar niet voor cultuur. Daarom tekent Jan Jaap Knol de petitie ‘Bring back culture, Ms. President’ van Culture Action Europe. Lees hier zijn blog. 
  • Microben, cellulose en funghi zijn de toekomst. Zo bleek 23 oktober jl. tijdens de DDW Talk over Bio Design, i.s.m. Dutch Design Week en Next Nature. Lees hier het verslag van deze interessante middag!
  • In de vitrines in de studiezaal van de Boekmanstichting tonen we tot eind november vertalingen van 16 Nederlandse Gouden Griffels, die bijna allemaal met financiële steun van het Nederlands Letterenfonds tot stand zijn gekomen.

Boekmanstichting

Herengracht 415
1017 BP Amsterdam
tel. 020-6243736
>> Boekman.nl
>> Bibliotheekcatalogus

Unieke bibliotheek in hartje Amsterdam
Ruim 80.000 titels

Toegankelijk op afspraak
van maandag t/m donderdag
van 10.00 tot 17.00 uur
Dit is een uitgave van de Boekmanstichting.
Wilt u reageren? Antwoord dan niet op
deze email, maar stuur uw bericht naar secretariaat@boekman.nl.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.

.

Stuur dit bericht door.
Facebook Twitter LinkedIn
Verzorgd door MailingLijst