Headerlogo
>> Boekman.nl
Nieuwsbrief december
Publicatie
De Staat van Cultuur 4
Hoe verandert de cultuursector? Welke ontwikkelingen definiëren anno 2019 het culturele leven? Welke vragen leven er in verschillende disciplines en welke sectoroverstijgende thema’s behoeven aandacht? De antwoorden op deze vragen komen samen in De Staat van Cultuur 4: een toegankelijk overzicht van hoe de Nederlandse cultuursector er vandaag uitziet en van de kennis die nodig is voor de sector van morgen.

Facebook Twitter More... 
lees verder
Vacature | Tot 19 december
Vacature medewerker secretariaat (m/v)
Voor onze receptie en andere ondersteunende taken op het secretariaat zoekt de Boekmanstichting met ingang van 1 februari 2020 een enthousiaste medewerker secretariaat m/v (0,6 fte). In deze functie werk je in het kloppend hart van onze organisatie en vervul je een divers palet aan werkzaamheden. Bekijk de volledige vacature op onze website, en solliciteer vóór 19 december!

Facebook Twitter More... 
lees verder
Tijdschrift
Boekman #121: Financiering van kunst en cultuur
Financiering in de culturele sector is een complex samenspel van subsidie, private financiering en eigen inkomsten. Dat vraagt om maatwerk. Het nieuwste nummer van Boekman verkent traditionele en vernieuwende financieringsvormen voor kunst, en laat met veel praktijkvoorbeelden zien hoe culturele organisaties de verschillende mogelijkheden combineren en optimaal proberen aan te wenden.

Facebook Twitter More... 
lees verder
Nieuws
Nieuwe website Compendium of Cultural Policies and Trends
Op 5 december lanceerde het Compendium of Cultural Policies & Trends de volledig vernieuwde website culturalpolicies.net. Dit platform verzamelt een grote hoeveelheid kennis en data over cultuur(beleid) in 43 landen. Het nieuwe ontwerp stelt een breed scala aan gebruikers in staat om nog eenvoudiger door landen en thema’s te navigeren, internationale vergelijkingen te maken, en zo een snel maar diepgaand inzicht te krijgen in het internationale culturele leven.

Facebook Twitter More... 
lees verder
Kerstsluiting
De medewerkers van de Boekmanstichting wensen je hele vrolijke feestdagen en een gelukkig, voorspoedig en cultureel 2020! Vanwege de kerstperiode is de Boekmanstichting gesloten van dinsdagmiddag 24 december tot en met woensdag 1 januari. Vanaf donderdag 2 januari zijn we weer bereikbaar en gaan we enthousiast aan de slag om al onze goede voornemens te verwezenlijken!
En verder…
  • Het is de tijd van het jaar waarin veel culturele organisaties bezig zijn met het schrijven van beleidsplannen en jaarverslagen. Wij zijn benieuwd in hoeverre het thema duurzaamheid hierbij een rol speelt. Help ons daarom mee en vul vóór 15 december een korte enquête in.
  • Tijdens een thema-avond die de Boekmanstichting op 21 november j.l. organiseerde in en met het Groninger Museum lieten verschillende sprekers zien hoe zij in hun beroepspraktijk de innovatiekracht van kunst en design inzetten voor maatschappelijke vraagstukken. Maxime van Haeren deed verslag.
  • Als we niet snel actie ondernemen, dreigt een groot deel van de videogamegeschiedenis in de nabije toekomst voorgoed verloren te gaan. Op onze website laat Bjorn Schrijen zien wat hier de oorzaken van zijn, en waarom het nieuwe boek Gamegeschiedenis van Nederland 1978-2018 belangrijk is voor het in leven houden van die geschiedenis.

Boekmanstichting

Herengracht 415
1017 BP Amsterdam
tel. 020-6243736
>> Boekman.nl
>> Bibliotheekcatalogus

Unieke bibliotheek in hartje Amsterdam
Ruim 80.000 titels

Toegankelijk op afspraak
van maandag t/m donderdag
van 10.00 tot 17.00 uur
Dit is een uitgave van de Boekmanstichting.
Wilt u reageren? Antwoord dan niet op
deze email, maar stuur uw bericht naar secretariaat@boekman.nl.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.

.

Stuur dit bericht door.
Facebook Twitter LinkedIn
Verzorgd door MailingLijst