NIEUWSBRIEF DECEMBER 2019
Mainline
Hepatitis C: congres en nieuw project
Mainline's Toon was vorige week aanwezig bij een congres over Hepatitis C in Marseille. Deze twee dagen draaide het om de aanpak van Hepatitis C en het verkleinen van de kloof tussen de wetenschap, harm reduction en de mensen die leven met hepatitis C. Ook zag Toon op straat hoe het veldwerk in de stad vorm krijgt. 

Daarnaast is Mainline betrokken bij het vervolg van het HCV-project in Amsterdam. In 2014 en 2017 maakten we deel uit van dit project en onderzoek naar risicoprevalentie en hepatitis C. Vanaf januari zal Mainline betrokken zijn bij het opsporen van mensen met HCV door middel van sneltesten bij inloophuizen en in de maatschappelijke opvang. 

Lees hier meer over de eerdere projecten uit 2014 en 2017. 
Lees meer
Kort verhaal over chemsex
Daar lig ik dan, in het donker. Ben ik het wel? Of is het een van de vele anderen die ik in de afgelopen dagen en nachten voorbij heb zien komen? En als ik het ben, dan adem ik in ieder geval nog.  

Waar ben ik eigenlijk, maar misschien nog belangrijker, wie ben ik eigenlijk? En waarom doe ik dit, wat brengt het me? Ik word misselijk van al die vraagtekens. En misschien ook wel van het feit dat ik al zo lang niet meer gegeten en gedronken heb. 

Veldwerker en ervaringsdeskundige Sjef Pelsser schreef in 2017 een verhaal over chemsex. Lees het hier
Lees meer
Training middelen en contact
Wat is het verschil tussen snuifcoke en basecoke? Is GHB echt zo verslavend? Is alcohol ongezonder dan heroïne? En wat was ook al weer 4-MMC?

In deze training duiken we in het dagelijkse leven van de gebruiker en nemen we verschillende middelen onder de loep. Je leert de verschillen tussen de diverse middelen kennen. Daarnaast krijg je tips over hoe je over drugs kan praten, zonder gebruik te veroordelen. Hoe beter je iemands belevingswereld begrijpt, hoe makkelijker je aansluiting vindt in een gesprek.

De training zal op 13 december plaatsvinden bij Mainline in Amsterdam. Inschrijven of meer informatie? Mail naar training@mainline.nl
Geef Parijs maar Amsterdam
Leon Knoops en Sjef Pelsser van Mainline's chemsexteam waren in november bij het European Chemsex Forum in Parijs. Daar begeleidde het duo een workshop over harm reduction in de party scene en maakten ze deel uit van een sessie over samenwerkingen in dit werkveld. Lees hier het verslag dat Filtermag schreef.

Ook ging tijdens dit evenement de informatieve video in première over chemsex. Deze video kwam tot stand in samenwerking met Jellinek, GGD Amsterdam en Politie Nederland. De video legt uit wat chemsex is en waarom sommige mensen erdoor in de problemen komen. Bekijk de video hier
Lees meer
Nieuw bestuurslid: Jantien Manders
Enkele verschuivingen in het bestuur. Jantien Manders is de nieuwe penningmeester van Mainline. Jantien is werkzaam bij Amsterdam UMC expert op het gebied van financiën en projectmanagement. 

Laetitia de Leede heeft Mainline na twaalf jaar, en de drie maximale termijnen, verlaten. We danken Laetitia voor al haar inzet.

Ook is Victor Everthardt niet langer onze voorzitter, dit omdat hij wethouder in Amsterdam is geworden. Deze twee functies gaan niet samen. Wij danken ook Victor voor zijn inzet.
Nieuw leesvoer
Mainline heeft een nieuw Soa Boa Special gemaakt over onder meer Barts seksleven na zijn hiv-infectie en een reportage vanaf de Utrechtse tippelbaan.

De nieuwe Mainline Chems & sex staat vol informatie over chemsex, van tina en slammen tot een reportage vanuit een sauna.

Het nieuwe Mainline magazine gaat over roken, de meest hardnekkige verslaving van allemaal. Met daarin verhalen, reportages en inzichten over dit onderwerp.

Deze drie uitgaves zijn te koop op onze website.
Mainline
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u een relatie van ons bent.

Corner left white
Corner right white
Als u geen e-mails meer wenst te ontvangen, kunt u zich  afmelden.
© Mainline. All rights reserved.
Verzorgd door MailingLijst