Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis Nieuwsbrief december 2019
Laatste weken 'Verstilde schoonheid. Japanse etsen van Tanaka Ryōhei'
20 september 2019 - 19 januari 2020
Ontdek de Japanse binnenlanden met nostalgische boerderijen, indrukwekkende tempels en verfijnde landschappen in de tentoonstelling ‘Verstilde schoonheid. Japanse etsen van Tanaka Ryōhei’. Voor het eerst is er in Europa een overzichtstentoonstelling met bruiklenen, uit Japanse en Europese privécollecties, te zien. Van 20 september 2019 t/m 19 januari 2020 toont Japanmuseum SieboldHuis ruim honderddertig meeslepende verstilde landschappen. 
Lees verder
 
Lees verder
'De vier seizoenen' in de Japanse prentkunst
20 september 2019 - 19 januari 2020
In de presentatie 'De vier seizoenen' tonen prenten, uit de laat 19de en vroeg 20ste eeuw, de verschillende jaargetijden en Japans natuurschoon. Met werken van onder andere de prentkunstenaars Hokusai, Hiroshige, Kuniyoshi en Yoshitosi. Deze selectie prenten zijn afkomstig uit de schenking van verzamelaars Muck en Mieke Douma en worden voor het eerst tentoongesteld.
Lees verder
 
Binnenkort: 'Neko. De kat in de Japanse kunst'
31 januari 2020 - 5 juli 2020
NEKO sponsorrijtjeVan 31 januari 2020 t/m 5 juli 2020 toont Japanmuseum SieboldHuis de tentoonstelling ‘Neko. De kat in Japanse kunst’. Met traditionele- en hedendaagse Japanse prenten, zeldzame tekeningen, objecten, fraaie rolschilderingen en hedendaagse foto’s wordt de rol van de kat in de Japanse kunst door de eeuwen heen getoond. Grote en kleine liefhebbers van katten en Japanse kunst mogen deze tentoonstelling niet missen!

Afbeelding: Detail uit rolschildering Ichiki Sohō. Kat met rat in lantaarn, 1915. Collectie Nihon no hanga

Lees verder
 
Nieuws en activiteiten
 
5 sterren van NRC voor 'Verstilde schoonheid. Japanse etsen van Tanaka Ryōhei'
20 september 2019 - 19 januari 2020
De tentoonstelling 'Verstilde schoonheid. Japanse etsen van Tanaka Ryōhei' kreeg 5 ●●●●● van NRC; "Meeslepend verstilde Japanse landschappen van Tanaka Ryohei. De Japanse etser Tanaka Ryohei is een meester in het vastleggen van traditionele landschappen van zijn geboortestreek. Meer dan honderd van zijn verstilde werken zijn te zien op een schitterend verzorgde expositie in het SieboldHuis in Leiden". 

Benieuwd naar de recensie? Klik hier voor de beeldende tentoonstellingsbeschrijving. De tentoonstelling is nog t/m 19 januari 2020 te bekijken in Japanmuseum SieboldHuis. 
 
Reserveer de laatste plaatsen voor de rondleiding bij 'Verstilde schoonheid'
8 december 2019
Kom meer te weten over de techniek en gedetailleerde etsen van Tanaka Ryōhei tijdens de rondleiding langs 'De verstilde schoonheid'.

Datum: Zondag 8 december 2019, 14.00 – 15.00 uur
Kosten: Gratis (excl. museumentree)
Reserveren: Via de link
Lees verder
 
Kerstvakantie in Japanmuseum SieboldHuis
21 december 2019 - 5 januari 2020
Bezoek tijdens de kerstvakantie Japanmuseum SieboldHuis en ontdek 'De vier seizoenen' en 'Verstilde schoonheid' met de gratis kijk-en doetocht. Met leuke puzzels, vragen en kijkopdrachten kom je meer te weten over de etsen van Tanaka Ryōhei en de Japanse prenten in 'De vier seizoenen'. De kijk- en doetocht is voor iedereen vanaf 8 jaar en gratis verkrijgbaar in de museumwinkel. In de kelder van het museum kun je aanschuiven bij de knutseltafel, waar je zelf aan de slag kunt met de Japanse papiervouwkunst origami of een kleurplaat. Bezoek aan het museum is voor kinderen t/m 12 jaar gratis. 
Op maandagen, 1e kerstdag en 1 januari is het museum gesloten. Op tweede kerstdag is het museum geopend.

Afbeelding: Detail uit Sekigahara Snow. 雪の関ヶ原, Tanaka Ryōhei
 
Verhaal op zaal
5 januari 2020
De presentatie 'De vier seizoenen' met prenten uit de laat 19de en vroeg 20ste -eeuw tonen verschillende voorstellingen waarin de Japanse seizoenswisseling en natuurschoon een belangrijke rol spelen. Tijdens het verhaal op zaal geeft de samensteller van de tentoonstelling tussen 14.00 en 15.00 uur een toelichting op de prenten en de jaargetijden in Japan. 

Datum
: Zondag 5 januari 2020, tussen 14.00 en 15.00 uur
Kosten: Gratis (excl. museumentree)
Reserveren: Niet nodig
Lees verder
 
Kadotips
Ben of ken jij een Japanliefhebber en nog op zoek naar cadeautjes voor feestdagen? In de museumwinkel van Japanmuseum SieboldHuis zijn allerlei leuke artikelen te vinden voor jong en oud. 

Wist je dat je ook een museumbezoek cadeau kunt geven? Ook geschikt als last-minute cadeau als de winkels al gesloten zijn. Koop de kaarten eenvoudig via de website.
Wil je groots uitpakken? Geef dan een Vriendenabonnement 2020. Hiermee krijgt de ontvanger een jaar lang gratis toegang tot het museum met één introducé, geniet vele voordelen en steunt het museum! Voor meer informatie klik hier.
Wijzig uw gegevens of meld u af
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst