Headerlogo
>> Boekman.nl
Nieuwsbrief februari
Bijeenkomst | 20 februari
Collectie Nederland: Wat is Nederlands Erfgoed?
De Boekmanstichting en De Balie organiseren een serie van drie openbare debatavonden die in het teken staan van Nederlands erfgoed. Verschillende experts en betrokkenen zullen met elkaar en het publiek in gesprek gaan om vragen uit te diepen over de Collectie Nederland. Op 20 februari onderzoeken we wat Nederlands erfgoed precies is. En hoe moeten we omgaan met erfgoed dat in privébezit is? In de volgende edities staan koloniaal erfgoed en toekomstig erfgoed centraal. Met o.a. Alexander Pechtold, Jan Six en Paolo Martina.
Facebook Twitter More... 
lees verder
aanmelden
Organisatie
Nieuw activiteitenplan 2021-2024
Inspireren door informeren: onder dat motto heeft de Boekmanstichting vorige week haar activiteitenplan voor de periode 2021-2024 ingediend bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Met bewezen maar vooral nieuwe instrumenten als een cultuurmonitor en een kennisagenda blijven we kennis en meningsvorming over cultuur en beleid in Nederland stimuleren. Zo willen we bijdragen aan een sterk beleid én een bloeiende culturele praktijk.
Facebook Twitter More... 
lees verder
Onderzoek in opdracht
Evaluatieonderzoek Méér Muziek in de Klas
Sinds 2015 zet stichting Méér Muziek in de Klas zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland. In opdracht evalueerde de Boekmanstichting afgelopen jaar de activiteiten die de stichting daartoe ontplooit op het gebied van lokale samenwerking, bewustwording en deskundigheidsbevordering. Het onderzoek resulteerde in vier toegankelijk geschreven artikelen met verschillende concrete aanbevelingen, die op onze website zijn te lezen.
Facebook Twitter More... 
lees verder
Nieuws
Landelijke cultuurmonitor
De Boekmanstichting werkt aan het uitvoeren van de pilot voor de nieuwe landelijke cultuurmonitor. Vorige week kwam de begeleidingscommissie voor het eerst bijeen om de plannen voor afbakening van de monitor en de opzet van de pilot te bespreken. De commissie bestaat uit Sigrid Hemels (voorzitter), Koen van Eijck, Marcelle Hendrickx, Eelco van der Lingen, Christianne Mattijssen, Hugo van der Poel en Marianne Versteegh.
Facebook Twitter More... 
lees verder
En verder…
  • Hoe gebruik je elkaars kennis zo goed mogelijk om vooruit te komen met onderzoek? Op 10 februari organiseren de Boekmanstichting en het LKCA in Ede een onderzoeksconferentie waarin we experimenteren met een conferentie als common.
  • André Nuchelmans schreef voor het Boekmanblog over de afgelopen Eurosonic Noorderslag: Pop loopt voorop. 
  • Stukafest 2020: Boyband, de literaire boyband zal op 19 februari optreden in de bibliotheek van de Boekmanstichting.
  • Het Compendium of Cultural Policies and Trends, gehuisvest bij de Boekmanstichting, zoekt een onderzoeks- en redactiestagiair.

Boekmanstichting

Herengracht 415
1017 BP Amsterdam
tel. 020-6243736
>> Boekman.nl
>> Bibliotheekcatalogus

Unieke bibliotheek in hartje Amsterdam
Ruim 80.000 titels

Toegankelijk op afspraak
van maandag t/m donderdag
van 10.00 tot 17.00 uur
Dit is een uitgave van de Boekmanstichting.
Wilt u reageren? Antwoord dan niet op
deze email, maar stuur uw bericht naar secretariaat@boekman.nl.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.

.

Stuur dit bericht door.
Facebook Twitter LinkedIn
Verzorgd door MailingLijst