Headerlogo
>> Boekman.nl
Nieuwsbrief maart
Tijdschrift | 12 maart
Boekman #122: Kunsthandel
Kunstwerken worden tegen topprijzen verhandeld, maar kleine galeries redden het amper. Olav Velthuis ziet dit als een bedreiging voor het ecosysteem van de beeldende kunsten. Anderen zien het minder somber in. Volgens Hester Alberdingk Thijm van AkzoNobel Foundation zijn kleinere galeries onmisbaar voor kunstbeurzen omdat ze er nieuw talent presenteren. Onderschat bovendien de dynamiek van de kunstmarkt niet, nuanceert Domeniek Ruyters.

Facebook Twitter More... 
lees verder
word abonnee
Bijeenkomst | 19 maart
Collectie Nederland: Koloniaal Erfgoed
Een groot deel van het Nederlands erfgoed heeft een koloniale context. Musea en kunsteigenaren steken niet langer onder stoelen of banken dat zij met deze voorwerpen in hun maag zitten, maar wat is na het erkennen van het ongemak een juiste vervolgstap? Met Kathleen Ferrier, Martine Gosselink en Stijn Schoonderwoerd. In de volgende editie staat toekomstig erfgoed centraal.

Facebook Twitter More... 
lees verder
aanmelden
Onderzoek
Lopend onderzoek
Naast de ontwikkeling van een pilot voor de nieuwe cultuurmonitor, werkt de Boekmanstichting momenteel aan verschillende onderzoeksprojecten. Zo evalueren we in opdracht van Theater Inclusief hoe aangesloten theaters proberen inclusiever te worden, en nemen we voor het Atelier Rijksbouwmeester de percentageregeling beeldende kunst onder de loep. Ook verschijnen dit jaar vervolgstudies van de Waarde van Cultuur Brabant, Duurzaamheid in de culturele sector en de Regionale Cultuurindex.

Facebook Twitter More... 
lees verder
Organisatie
Nieuwe collega
Sinds 1 maart versterkt Tanja de Nijs het secretariaat op de dinsdag, donderdag en vrijdag. Ze zal zich onder meer bezighouden met de inrichting en ontwikkeling van ons CRM-systeem en de organisatie van bijeenkomsten. Tanja was hiervoor werkzaam bij Nationale Opera en Ballet. Een warm welkom voor Tanja! 
En verder…
  • Wat is Nederlands erfgoed, en wordt dit erfgoed voldoende beschermd door de Erfgoedwet? Op 20 februari gingen Jan Six, Paulo Martina en Alexander Pechtold hierover in gesprek in een door De Balie en de Boekmanstichting georganiseerde debatavond. Lees hier het verslag, of kijk het debat in zijn geheel terug.
  • Een volle zaal en een enthousiast publiek tijdens het optreden van Boyband, de literaire boyband in onze studiezaal tijdens Stukafest 2020
  • Expositie antiquarische boeken over kunst- en cultuurbeleid in de vitrines van de studiezaal van de Boekmanstichting

Boekmanstichting

Herengracht 415
1017 BP Amsterdam
tel. 020-6243736
>> Boekman.nl
>> Bibliotheekcatalogus

Unieke bibliotheek in hartje Amsterdam
Ruim 80.000 titels

Toegankelijk op afspraak
van maandag t/m donderdag
van 10.00 tot 17.00 uur
Dit is een uitgave van de Boekmanstichting.
Wilt u reageren? Antwoord dan niet op
deze email, maar stuur uw bericht naar secretariaat@boekman.nl.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.

.

Stuur dit bericht door.
Facebook Twitter LinkedIn
Verzorgd door MailingLijst