‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
English version

Logo cva groot
Outbreak coronavirus world xpx

Corona update: 17 april | studenten en medewerkers

Beste collega's en studenten,

We hopen allereerst dat jullie en jullie naasten in goede gezondheid verkeren. Daarnaast leven we mee met de studenten die ver weg zijn van hun familie en vrienden, inkomsten hebben zien wegvallen en op dit moment te maken hebben met financiële onzekerheid. Ook voor docenten en staf blijft het een ingewikkelde periode met de transitie naar online onderwijs en thuiswerken. We kunnen niet genoeg blijven benadrukken hoe we ieders inzet, flexibiliteit en positiviteit waarderen. Dank daarvoor. We wachten natuurlijk allen met spanning op de wijze waarop de overheid ons gaat adviseren ten aanzien van de komende periode, maar we weten eveneens allemaal dat sociale distantie nog een lange tijd onderdeel van ons dagelijks leven zal uitmaken. 

We houden afstand en gaan naar buiten waar mogelijk en verstandig. Er zullen dagen zijn dat de muren op ons afkomen. Houd vooral contact met elkaar en met ons en laat ons weten waar wij mee kunnen helpen. Nu de dagen en weken in quarantaine echt gaan tellen, moeten we het nog steeds samen –blijven- doen.

We hadden toegezegd dat we half april zouden laten weten hoe we dit jaar om zullen gaan met de (overgangs)tentamens en de eindexamens van het hoofdvak (bachelor 4 en master 2). Op dit moment leggen we de laatste hand aan deze werkwijze in overleg met de opleidingscommissie, de examencommissie, de studieleiders en de staven. Uiterlijk woensdag 20 april zullen we de studenten en docenten informeren over hoe alle toetsing (tentamens en eindexamens) vorm zal krijgen.

Wij begrijpen dat het geduld van jullie allen en van de afstudeerders in het bijzonder daarmee nog even op de proef wordt gesteld, maar in deze uitzonderlijke situatie dienen we uiterst zorgvuldig te werk te gaan. Wij rekenen op jullie begrip en zullen er alles aan doen om alle Ba-4 en Ma-2 studenten ondanks de omstandigheden toch een kans te geven op een goede afronding van hun opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. 

We wensen jullie sterkte en een mooi weekeinde. Houd vol en houd afstand, maar houd wel (online) contact! 

Hartelijke groeten, 

Janneke van der Wijk
Okke Westdorp
Edo Righini


In deze mail:
  • Vanaf 4 mei gebruiken wij geen privé e-mailadressen meer
  • Yoga en fysiotherapie 
  • Tijdelijk toegang tot muziekbibliotheek
  • Gebruik een externe microfoon als audio input tijdens Zoom meetings
Header bijscholing

Vanaf 4 mei gebruiken wij geen privé e-mailadressen meer

Momenteel ontvangt iedereen berichten die betrekking hebben op de corona-crisis op zowel hun AHK als privé e-mailadres. Echter zullen wij vanaf 4 mei alleen nog maar AHK e-mailadressen gebruiken voor berichten vanuit het Conservatorium van Amsterdam.

Ook de AHK is onlangs gestopt met het mailen naar privé e-mailadressen. Om volledig op de hoogte te blijven is het daarom juist nu extra van belang dat alle studenten, docenten en medewerkers vanaf 4 mei hun AHK e-mailadres in gebruik nemen óf hun e-mail automatisch laten doorsturen naar hun privé e-mailadres. 

Je AHK-mail doorsturen naar je privé-adres: Bekijk hier de video met instructies en volg de stappen. 

Header gang bas

Bericht van Debby Korfmacher, Coördinator Healthy Musicianship

Yoga voor musici via CvA Online

We vinden jullie gezondheid erg belangrijk en hopen dat het goed gaat met iedereen, ondanks de uitdagende periode van thuisisolatie. 

Onze yogalerares Lisa Wyss heeft 4 korte yogalessen opgenomen om op ieder moment vanuit huis te volgen. Deze lessen zijn specifiek bedoeld om jouw dagelijkse studieroutine te ondersteunen. 

De yogalessen zijn beschikbaar via www.cvaonline.nl

Username: Healthy_Musicianship 
Password: 7Bsuz7LW


Fysiotherapie 

Arjen Bleeksma, de fysiotherapeut waarbij je gewoonlijk op woensdagochtend terecht kan op het conservatorium, biedt nu online fysiotherapie sessies aan. Wil je een afspraak maken dan kun je rechtstreeks contact opnemen met Arjen via telefoonnummer 06-24533945 of per mail: info@bleeksmafysiotherapie.nl.

NB: deze sessies zijn niet gratis maar worden eventueel (deels) vergoed door jouw zorgverzekering. Vraag Arjen voor meer informatie. 


Algemene ondersteuning

Heb je vragen, problemen of zorgen die je wil bespreken, neem dan contact op met jouw studiecoach of vakgroepcoördinator: 
Onze studentendecaan Heleen de Kam is te bereiken via heleen.dekam@ahk.nl.
Onze schoolpsycholoog Brig van den Acker is te bereiken via b.vandenacker@ahk.nl.

Mocht je een bezoek willen brengen aan de dokter (huisarts) maar ben je nog niet geregistreerd in Amsterdam, dan kun je contact opnemen met Dr. Van Kernebeek: www.huisartsenpraktijkreguliersgracht.nl

Open Dag header

Bericht van Luuk Hoekstra, namens Muziekweb en de CvA Bibliotheek

Tijdelijk toegang tot MuziekwebLuister

Muziekweb, de muziekbibliotheek van Nederland, verleent tijdens de corona-crisis studenten en medewerkers van het CvA thuis toegang tot auteursrechtelijk beschermde geluidsbestanden. Muziekweb stelt de secties Jazz en Klassiek op MuziekwebLuister open gedurende de periode dat het CvA gesloten is. Vanwege rechtenkwesties geldt deze openstelling helaas niet voor popmuziek.

Ga naar www.muziekweb.nl en registreer met jouw AHK e-mailadres. Op MyAHK vind je in op deze pagina meer informatie over registreren en inloggen. 

Let op; alleen bestemd voor persoonlijk gebruik.  

Gebruik een externe microfoon als audio input tijdens Zoom meetings

Docenten delen onderling al aardig wat tips via de CvA E-Learning pagina en Sharepoint, zoals ook deze onderstaande (technische) tip die we binnenkregen via Richard Jansen. 

Bekijk de video met instructies onderaan de E-Learning pagina op MyAHK:

bekijk de video

Conservatorium van Amsterdam
Oosterdokskade 151
1011 DL Amsterdam

t: 020-5277550
e: conservatorium@ahk.nl
Facebook Instagram Twitter Linkedin
Klik hier als u een bericht als deze niet meer wilt ontvangen
Doorsturen
Verzorgd door MailingLijst