Headerlogo
>> Boekman.nl
Nieuwsbrief mei
Coronaplatform
De Boekmanstichting haalt de komende tijd in alle hoeken en gaten van de culturele sector onderzoeksvragen én antwoorden op over de impact van de coronacrisis op de culturele sector. Zo willen we bijdragen aan een doorlopend proces van kennisdeling waarmee het gesprek over de impact en gevolgen van de coronacrisis gevoed kan worden. We nodigen iedereen binnen de sector van harte uit hieraan bij te dragen. 

Facebook Twitter More... 
lees verder
contact
Hoe komt de cultuursector uit de coronacrisis?
Wat betekent de coronacrisis op de langere termijn voor de cultuursector? Welke aanvullende kennis is nodig om hier meer inzicht in te krijgen? En welke noden blijven er ondanks de verschillende aangekondigde steunmaatregelen binnen de sector bestaan? In een uitgebreid eerste artikel verzamelden we wat we nu al weten en straks nog zouden móeten weten over corona, de cultuursector en beleid.

Facebook Twitter More... 
lees verder
Cultuur doet ertoe, óók economisch
Jaarlijks publiceert Hendrik Beerda zijn Cultuursector Merkenonderzoek. Wat is er uit dit onderzoek te leren met betrekking tot de culturele sector en de coronacrisis? In dit interview licht Beerda de 8e nationale editie van zijn cultuuronderzoek toe en roept hij de cultuursector op om de keiharde euro’s die cultuur waard is meer te belichten. 'Cultuur is geen overbodige luxe, maar ook in de harde economische wereld een ongelofelijke factor van belang'.

Facebook Twitter More... 
lees verder
Zij rusten in vrede
Kort voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog promoveerde de Amsterdamse wethouder Emanuel Boekman op het proefschrift ‘Overheid en kunst in Nederland’. Meer dan 80 jaar later is zijn naam nog altijd verbonden met de grondslagen van het Nederlands cultuurbeleid. In deze tijd van herdenken staan we stil bij het tragische overlijden van Emanuel Boekman en zijn vrouw Jansje Nerden.

Facebook Twitter More... 
lees verder
Overzicht online culturele initiatieven
Via een robot door een expositie wandelen, meedansen met repertoire van een dansgezelschap of online les krijgen van een schrijver: naast veel ellende, maakt de coronacrisis ook veel creativiteit los binnen de cultuursector. We voegen nog steeds vrijwel dagelijks nieuwe online initiatieven toe aan het overzicht op onze website, waarmee je ook nu alles gesloten is van een gevarieerd cultureel aanbod kunt blijven genieten!

Facebook Twitter More... 
lees verder
En verder…

Boekmanstichting

Herengracht 415
1017 BP Amsterdam
tel. 020-6243736
>> Boekman.nl
>> Bibliotheekcatalogus

Unieke bibliotheek in hartje Amsterdam
Ruim 80.000 titels

 
Dit is een uitgave van de Boekmanstichting.
Wilt u reageren? Antwoord dan niet op
deze email, maar stuur uw bericht naar secretariaat@boekman.nl.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.

.

Stuur dit bericht door.
Facebook Twitter LinkedIn
Verzorgd door MailingLijst