Headerlogo
>> Boekman.nl
Nieuwsbrief juni
Woord vooraf
Vanmiddag heeft de Raad voor Cultuur het advies gepubliceerd voor de Culturele Basisinfrastructuur 2021-2024. We zijn bijzonder blij met het positieve advies over de Boekmanstichting en het vertrouwen dat hieruit spreekt. Dat geeft inspiratie en motivatie om met veel energie verder invulling te geven aan onze rol als landelijk kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid!

Jan Jaap Knol, directeur-bestuurder Boekmanstichting
Boekman 123: Kunst en sociale cohesie
Sociale cohesie op basis van homogeniteit wordt in een diverse maatschappij steeds schaarser. We moeten uitgaande van heterogeniteit en dissensus samenhang zien te bereiken. In haar proefschrift Binden of Overbruggen vond Hanka Otte aanwijzingen dat kunst kan bijdragen aan een dergelijke ‘externe sociale cohesie’. Het nummer gaat vergezeld van een speciale printeditie van Boekman Extra over kunst en de coronacrisis. Word abonnee vóór 10 juni en ontvang beide publicaties op 19 juni!
lees verder
word abonnee
State of Sustainability
Wat kun je als culturele organisatie of kunstenaar doen om duurzamer te werken, en hoe help je als overheid de lokale cultuursector bij dit proces? Op donderdagmiddag 25 juni organiseren Bureau 8080 en de Boekmanstichting rondom deze vragen de State of Sustainability: een inspirerende, online middag waarin we de stand van zaken in de sector opnemen, nieuw onderzoek presenteren en handvatten bieden voor niet alleen een ‘nieuw’, maar ook een ‘groen’ normaal.
aanmelden
Nieuw op Coronaplatform
Lees recente bijdragen aan het Coronaplatform: interviews met de rijkscultuurfondsen, met de gemeente Utrecht, een drieluik met De Balie, LUX Nijmegen en Het Nieuwe Instituut over programmeren in tijden van corona, de eerste van een serie interviews over de impact van corona op de cultuursector in Europa, onderzoek naar het verwachte museum- en podiumbezoek bij heropening, en duiding van cijfers over de arbeidsmarkt voor zzp’ers in cultuur. We nodigen iedereen binnen de sector van harte uit om aan het platform bij de dragen.
lees verder
contact
De bibliotheek is weer open
Nu de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn versoepeld, gaat de bibliotheek de dienstverlening weer gefaseerd opstarten. Te beginnen met het lenen en inleveren van boeken, op elke dinsdagmiddag tussen 14 en 16 uur, op afspraak. Vraag minstens een dag van tevoren vóór 17 uur de boeken die u wilt lenen aan via dit afsprakenformulier, dan leggen de medewerkers het materiaal voor u klaar.
lees verder
En verder…
  • Wat is de staat van cultuur in Brabant? Op dinsdag 16 juni wordt de monitor Waarde van cultuur 2020 gepubliceerd. Een week na de publicatie is er een online vragenuur. Op 30 juni beantwoorden de onderzoekers via een livestream vragen over de onderzoeksresultaten. Meld je aan voor de livestream.
  • Bjorn Schrijen blogt deze maand naar aanleiding van het afgelaste Mahler Festival over Mahlers Achtste symfonie: één van de grootste orkestwerken ooit geschreven, waardoor het haast als geen ander de grote problemen illustreert waarvoor de coronacrisis de sector stelt.
  • Het Compendium of Cultural Policies & Trends heeft een vergelijkend overzicht voor Europa gemaakt waarin alle financiële maatregelen uit de COVID-19 landenrapporten zijn samengevoegd in één tabel.
  • De ingrijpende maatregelen van het Nederlandse kabinet tegen de verspreiding van het coronavirus hebben grote gevolgen voor de culturele en creatieve sector. Wij houden in dit overzicht de ontwikkelingen van dag tot dag bij.
  • We verzamelden op onze website al meer dan honderd online culturele initiatieven, en voegen nog steeds regelmatig nieuwe initiatieven toe! 
  • Op basis van de richtlijnen van de overheid tegen de verspreiding van het coronavirus werken we op dit moment zoveel mogelijk thuis. We zijn bereikbaar via ons algemene e-mailadres.

Boekmanstichting

Herengracht 415
1017 BP Amsterdam
tel. 020-6243736
>> Boekman.nl
>> Bibliotheekcatalogus

Unieke bibliotheek in hartje Amsterdam
Ruim 80.000 titels

 
Dit is een uitgave van de Boekmanstichting.
Wilt u reageren? Antwoord dan niet op
deze email, maar stuur uw bericht naar secretariaat@boekman.nl.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.

.

Stuur dit bericht door.
Facebook Twitter LinkedIn
Verzorgd door MailingLijst