Headerlogo
>> Boekman.nl
Nieuwsbrief juli
Boekman Extra #20: Kunst en de coronacrisis
De coronacrisis heeft vergaande consequenties voor de culturele sector. Financieel staat veel instellingen en kunstenaars het water aan de lippen. Maar de crisis levert ook nieuwe vergezichten op. Digitale ontwikkelingen zijn in een stroomversnelling gekomen en de publieke sector wordt meer gewaardeerd dan voor de crisis. Deze Boekman Extra is verschenen bij Boekman 123 Kunst en sociale cohesie.
lees verder
Inspiratie voor duurzaam beleid
Onlangs presenteerden de Boekmanstichting en Bureau 8080 de publicatie Duurzaamheid in de culturele sector: inspiratie voor toekomstig beleid. Nieuw onderzoek laat hierin zien dat de aandacht voor duurzaamheid in het (cultuur)beleid van organisaties en gemeentes de laatste jaren duidelijk is toegenomen. Twee toolkits met zestig instrumenten en zeven inspirerende interviews bieden bovendien volop handvatten om zelf met een duurzaam beleid aan de slag te gaan.

lees verder
Verslag State of Sustainability
Een introductie door Jan Terlouw, een gloedvol betoog door Marijke van Hees, een poëtische afsluiting door Laura van Dolron en drie interactieve sessies waarin praktijkvoorbeelden rond verduurzaming in de culturele sector werden besproken met direct betrokkenen. Op 25 juni organiseerden de Boekmanstichting en Bureau 8080 de online State of Sustainability om het bijbehorende onderzoeksrapport te presenteren en de praktijk hierachter te tonen. Lees nu het verslag of bekijk het webinar terug.
lees verder
bekijk webinar
Rapport Waarde van cultuur 2020
Dit is de tweede editie van de monitor Waarde van cultuur, waarin de Brabantse cultuur en haar ontwikkelingen worden onderzocht. De waarde die Brabanders hechten aan de maatschappelijke functie van cultuur, zoals de bijdrage die kunst en cultuur kunnen leveren aan het welzijn van mensen en de leefbaarheid van een gebied, groeit. Dit en veel meer is te lezen in Waarde van cultuur 2020, over de staat van het Brabantse culturele stelsel tot en met 2019.
lees verder
download
Nieuw op Coronaplatform
Lees recente bijdragen aan het Coronaplatform: een serie interviews met creatieve makers over de impact van corona op hun praktijk en hun blik op de toekomst, interview met Oerol Festival over hun online festival, twee nieuwe interviews in een serie over de impact van corona op de cultuursector in Europa, en een bijdrage van Het Nieuwe Instituut over digitaal programmeren en de impact van dataproductie. We nodigen iedereen binnen de sector van harte uit om aan het platform bij de dragen.
lees verder
contact
De Canon van Nederland
Op maandag 22 juni werd de herijkte Canon van Nederland gepresenteerd: een meerstemmige canon met niet alleen meer vrouwen, maar tevens een eigen venster voor de Surinaamse vrijheidsstrijder Anton de Kom. Waar de Canon van Nederland ook alweer precies vandaan komt? In onze nieuwe infosheet vind je de belangrijkste ontwikkelingen op een rij — van aanvang tot herijking. 
lees verder
En verder…
  • Wil jij dit najaar tijdens een (afstudeer)stage onderzoek doen naar kunst, cultuur of beleid in Nederland? Dan ontvangen we graag je stage- of onderzoeksvoorstel! Neem contact op met Rogier Brom.
  • Het Compendium of Cultural Policies & Trends heeft een overzicht gepubliceerd van de versoepelingen van de maatregelen vanwege het coronavirus die Europese landen hebben genomen.
  • Team Boekmanstichting wenst u nog een fijne zomer!

Boekmanstichting

Herengracht 415
1017 BP Amsterdam
tel. 020-6243736
>> Boekman.nl
>> Bibliotheekcatalogus

Unieke bibliotheek in hartje Amsterdam
Ruim 80.000 titels

 
Dit is een uitgave van de Boekmanstichting.
Wilt u reageren? Antwoord dan niet op
deze email, maar stuur uw bericht naar secretariaat@boekman.nl.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.

.

Stuur dit bericht door.
Facebook Twitter LinkedIn
Verzorgd door MailingLijst