Headerlogo
>> Boekman.nl
Nieuwsbrief augustus
Boekman #124: Wie bepaalt wat erfgoed is?
Niets is uit zichzelf erfgoed, maar wie bepaalt eigenlijk wat cultureel erfgoed is? Die vraag staat centraal in het najaarsnummer van Boekman. Welke rol spelen de overheid, culturele instellingen en de maatschappij bij het aanwijzen ervan? Hoe zijn de verhoudingen onderling? Wat is de impact van corona en wat leert ons de huidige ‘beeldenstorm’? Boekman 124 is verkrijgbaar vanaf half september.
word abonnee
Boekman Extra #21: Cultuursponsoring, actueler dan ooit
In deze Boekman Extra licht Hannah van der Plaat het belang van meer duidelijkheid bij sponsoring in cultuur toe. Over de Code Cultuursponsoring, governance in cultuur in tijden van corona, en het spanningsveld tussen culturele organisatie en financier. Met bijdragen van Platform Governance in Cultuur en Cultuur+Ondernemen.

lees verder
Nieuw op Coronaplatform
Lees recente bijdragen aan het Coronaplatform: een artikel over de ervaringen van culturele makers tijdens de coronacrisis, een interview met gedeputeerde Peter Drenth van Gelderland over steun vanuit de provincie, en een analyse van onderzoek naar de werking van steunmaatregelen voor kunstenaars tijdens de coronacrisis.
lees verder
Cultuurmonitor
De Cultuurmonitor wordt een onafhankelijke monitor die vanaf 2021 jaarlijks de staat van kunst en cultuur in Nederland weergeeft. Dit jaar voert de Boekmanstichting een pilottraject uit ter voorbereiding op de jaarlijkse monitor. Samen met beoogde gebruikers en ontwerpbureau Clever°Franke zorgen we er in de pilot voor dat vorm en inhoud van de monitor zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen en verwachtingen.
lees verder
En verder…

Boekmanstichting

Herengracht 415
1017 BP Amsterdam
tel. 020-6243736
>> Boekman.nl
>> Bibliotheekcatalogus

Unieke bibliotheek in hartje Amsterdam
Ruim 80.000 titels

 
Dit is een uitgave van de Boekmanstichting.
Wilt u reageren? Antwoord dan niet op
deze email, maar stuur uw bericht naar secretariaat@boekman.nl.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.

.

Stuur dit bericht door.
Facebook Twitter LinkedIn
Verzorgd door MailingLijst