Nieuwsbrief Verwonder om de hoek
September 2020

Naar buiten VodH

Tegelijk met de start van het nieuwe schooljaar zijn we in Hillegom, Leiden Zuidwest, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn gestart met Verwonder om de hoek. Deze pilot richt zich op vier wijken, maar vanaf januari 2021 breiden we de activiteiten uit voor alle kinderen in heel Holland Rijnland.

Daarnaast heeft het Verwonderpaspoort onder de paraplu van Verwonder om de hoek een aantal mooie ontwikkelingen doorgemaakt deze zomer. Zo is er een nieuwe educatieve app gelanceerd (Expeditie om de hoek) waarbij kinderen op expeditie door hun eigen wijk kunnen. Voor leerkrachten is ook de doorontwikkeling van de digitale Verwonderwereld van belang; zij hoeven hierdoor geen administratie meer uit te voeren! Lees er alles over in deze nieuwe nieuwsbrief.
 
 
IMG

Eerst activiteiten voor kinderen op school

Leerlingen ontdekken in hun wijk via drie stappen de werelden van cultuur, natuur, wetenschap, technologie en duurzaamheid. De eerste activiteiten op school hebben al plaatsgevonden. Binnenkort starten de vervolgactiviteiten waarmee kinderen zich kunnen verdiepen in een onderwerp dat ze heel leuk vonden. Van stopmotion filmpjes maken tot natuurclub, van rappen tot zwarte gaten. De derde stap is dat kinderen kunnen kiezen om aan te sluiten bij een cursus, club of vereniging. Want leren doe je niet alleen op school, dat doe je overal en altijd, een leven lang!

 
Verwonderomdehoeksite

Al het aanbod op verwonderomdehoek.nl

Sinds september is www.verwonderomdehoek.nl live. Op het online boekingsplatform kunnen ouders en leerkrachten alle educatieve activiteiten uit de regio terugvinden. In deze fase zijn dit de activiteiten uit de vier pilot wijken. Vanaf het nieuwe jaar wordt dit uitgebreid naar de gehele regio. Op deze manier kunnen culturele instellingen hun aanbod kwijt en hebben ouders en leerkrachten één plek waar zij het aanbod kunnen raadplegen. Zo brengen we al het educatieve aanbod samen.
Neem direct een kijkje
   
Youtubefilmpje

Verwonder om de hoek in beeld

Heb jij ons nieuwe filmpje van Verwonder om de hoek al gezien? We hebben het project en alles wat we doen uitgelegd in dit korte filmpje. Bekijk hem snel en deel hem met iedereen!
Bekijk het filmpje
 
Screenshot werelden

Update voor Verwonderwereld

Het Verwonderpaspoort lanceerde in de zomer een update van de digitale Verwonderwereld, waardoor kinderen nu ook zonder Verwonderpaspoort alle eilanden kunnen verkennen. In de verwonderwereld gaan kinderen op ontdekkingstocht langs eilanden vol opdrachtjes en filmpjes over natuur, cultuur, wetenschap, technologie en duurzaamheid. Doordat de eilanden openbaar worden valt de administratie voor leerkrachten weg. Leerkrachten kunnen pasjes aanvragen via info@verwonderpaspoort.nl
Klik hier en ga op reis vanaf je laptop of pc
 
Expeditie omdehoek map

Op expeditie door Leiden

Het Verwonderpaspoort heeft sinds deze zomer een nieuwe app: Expeditie om de hoek. Met deze gratis app kunnen kinderen in Leiden en omstreken op ontdekkings-
tocht. Kinderen surfen met een smartphone naar de website van Expeditie om de hoek om mooie plekken in de stad te verkennen en opdrachtjes uit te voeren. Zoals rond Museum Volkenkunde, de Hortus botanicus en in de Leidse wijk de Kooi. Nieuwsgierig? Ga met je smartphone naar www.expeditieomdehoek.nl
   

Partner BplusC vertelt

Afgelopen week zijn ook de docenten van BplusC gestart met promotielessen op de basisscholen in Zuid-West. Zo konden leerlingen een les van het iLab, theater, streetdance, zang en rap proberen. Onze docenten vonden het leuk om les te geven op de scholen en de kinderen waren erg enthousiast! Het programma voor komende periode:

  • Op maandag biedt BplusC in de Buurt Zingen en Zo aan in speeltuin Vijfhoven. Voor kinderen van groep 3 t/m 5 om 15.30 - 16.30 uur en voor kinderen van groep 5 t/m 8 van 16.30 - 17.30 uur. 
  • Op dinsdag Wereldritmes in Basisschool de Astronaut van 15.30 - 17.30 uur.
  • Op woensdag Rap in speeltuin Vijfhoven van 13.15 - 15.15 uur en Theater in Montesorischool de Apollo van 13.15 - 14.15 uur.
  • Op donderdag iLab op BSO Boshuizerkade van 15.30 - 17.00 uur en Streetdance in basisschool de Astronaut van 15.30 - 17.30 uur.
Meer informatie en inschrijven
 
Facebook verwonder om de hoek

Volg ons op Facebook

Op ons Facebook account delen we de laatste nieuwtjes van Verwonder om de hoek, maar ook van onze partners. Dus wil je helemaal op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook!

Naar onze Facebookpagina
 

En dan nog...

 
Stoepplantjesposter

Een leuke winactie van onze Verwonderpartner Hortus botanicus Leiden

Stoepplantjes is een initiatief van Hortus botanicus Leiden, met steun van de Stichting Vrienden van het Singelpark en het Verwonderpaspoort. Stoepplantjes zijn een bron van biodiversiteit en groeien overal. Hortus botanicus Leiden wil graag laten zien hoe leuk en bijzonder deze plantjes kunnen zijn. Schrijf iets leuks over je favoriete stoepplantje en maak kans op een stoepplantjesposter en zoekkaart. Meedoen kan door je verhaaltje naar communicatie@hortus.leidenuniv.nl te mailen. De winnaar wordt per mail op de hoogte gesteld. 
 
Dag van de Duurzaamheid Onderwijs

Dag van de Duurzaamheid

Vrijdag 9 oktober is de Dag van de Duurzaamheid in het Onderwijs! Een goed moment om met jouw school of groep aan de slag te gaan met duurzaamheid. Doe bijvoorbeeld samen onderzoek naar waterkwaliteit, bezoek de kinderboerderij met zonnepanelen en de duurzame speelelementen, doe mee aan de Voorleesactie over de ‘Wereld van textiel’ en/of besteed aandacht aan de 17 werelddoelen. Ook zijn de tien activiteiten van 'Stoepplantjes Ingelijst' van de Hortus botanicus Leiden te boeken, vraag deze aan op educatie@hortus.leidenuniv.nl.
Meer lezen
 
We versturen deze Verwonder om de hoek nieuwsbrief eens in de twee maanden.

Facebook    Twitter    Website    Email

Copyright © 2020 Verwonder om de hoek, all rights reserved.

Contact:
Verwonder om de hoek
Postbus 9517
Leiden, Zuid Holland 2300 RA
info@verwonderomdehoek.nl
071 - 203 24 65 (maandag t/m donderdag)

Wilt u veranderen hoe u deze mail ontvangt?
Verzorgd door MailingLijst