Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis Nieuwsbrief oktober 2020
'De bom. 75 jaar na Hiroshima en Nagasaki'
25 september 2020 - 17 januari 2021
Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Hiroshima en Nagasaki werden getroffen door atoombommen. In de tentoonstelling 'De bom. 75 jaar na Hiroshima en Nagasaki' tonen indrukwekkende foto’s, films, persoonlijke verhalen en objecten de gevolgen van de bom. Door bijzondere bruiklenen uit Nagasaki en Hiroshima is het mogelijk om objecten uit de getroffen gebieden te tonen. Bekijk ook korte filmfragmenten met achtergrondinformatie over de atoombommen op de website.
Lees verder
 
Coronaregelgeving
Aanscherping coronamaatregelen voor museumbezoek
Naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen is reserveren voor uw bezoek aan Japanmuseum SieboldHuis weer noodzakelijk. Dit geldt ook voor Vrienden en Museumkaarthouders. Reserveren doet u door een tijdslot te boeken via onze website.

Ook volgen wij het dringende advies van het Ministerie van VWS en vragen alle museumbezoekers een mondkapje te dragen. Onze medewerkers dragen allemaal een mondkapje in het museum. Als bezoekers mag u zelf bepalen of  u een mondkapje wil dragen. Opgelet: ook met mondkapje hanteren we de anderhalve meter-regel.

Bekijk alle maatregelen en voorwaarden op onze website.
Coronaregelgeving
 
Japanse wolf tijdelijk te zien in Japanmuseum SieboldHuis
De vitrines in de Panoramakamer op de begane grond van het museum hebben een nieuwe inrichting gekregen met Siebolds objecten. In twee van de elf vitrines worden tijdelijk objecten uitgelicht of bijzondere schenkingen getoond. Op dit moment staan de inmiddels uitgestorven Japanse wolf, de rivierotter en de zeeleeuw in de schijnwerpers. Deze topstukken zijn tijdelijk in het kader van 200 jaar Naturalis in het SieboldHuis te bewonderen. Naturalis viert dit feest met de tentoonstelling 'Van onschatbare waarde' waarbij slechts tweehonderd dagen vijfentwintig absolute topstukken uit de collectie zijn te zien.
Lees verder
 
Oproep: Tuinhulp gezocht
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons periodiek willen ondersteunen bij het onderhoud van de museumtuin en de binnenplaats. In de tuin van het museum staan een aantal van de door Siebold geïntroduceerde plantensoorten. Hij heeft een groot deel van de planten die wij nu als Nederlands beschouwen meegenomen uit Japan. Deze planten verdienen het om onderhouden te worden en daar hebben wij hulp bij nodig. Bij voorkeur zoeken wij tuinhulp die van maandag tot en met vrijdag zo'n vier keer per jaar een dagdeel beschikbaar zijn.

Heeft u interesse en wilt u ons helpen? Stuur dan een e-mail naar info@sieboldhuis.org
Wijzig uw gegevens of meld u af
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst