Nieuwsbrief 6 november 2020

IMG

Nieuw: nieuwsbrief Stoepplantjes

Beste lezer,
Het is niet anders: de Hortus is net als alle musea twee weken dicht. We maken graag van de gelegenheid gebruik u te wijzen op ons Stoepplantjesproject, en u éénmalig de speciale Stoepplantjesnieuwsbrief toe te sturen. Als u die in het vervolg ook wilt ontvangen, schrijf u dan hier in. Als u dat niet wilt, hoeft u niets te doen.

We hebben allemaal het rondje in eigen buurt al vele malen gelopen, we gaan naar de winter toe. Wat is er buiten nog te ontdekken? Als u oog krijgt voor de stoepplantjes, heel veel. Ze bloeien jaarrond, ze groeien overal, ze zijn razend interessant voor jong en oud. Ze dragen bij aan de verkoeling van de stad en aan de biodiversiteit. Maak van deze weken gebruik om de stoepplantjes te ontdekken.
Ja, ik wil graag de speciale Stoepplantjes nieuwsbrief ontvangen. Ik kan me op elk gewenst moment weer gemakkelijk uitschrijven.
 
Crowdfunding beeld

Crowdfundingactie Stoepplantjes

Onze crowdfundingactie gaat z'n derde week in en we zijn heel trots om u te kunnen melden dat het eerste tussendoel al binnen bereik komt. Zou het lukken om die prachtige geïllustreerde kaart van Leiden te laten maken, die gebruikt zal worden bij het stoepplantjes onderzoek? Neem een kijkje, steun en deel. Mocht het niet lukken dan wordt uw bijdrage automatisch teruggestort. Maar het gaat wel lukken, kijkt u maar!
Naar de crowdfunding actie
 
IMG

Minigids Stoepplantjes beleeft tweede druk

Natuurlijk zijn er fijne apps om stoepplanten mee te determineren - meer hierover in de volgende Stoepplantjes nieuwsbrief. Maar bij KNNV Uitgeverij verscheen een handige zoekkaart/determinatietabel voor 52 stoepplantjes. De eerste druk was al zeer rap uitverkocht, de tweede ligt in de winkel.
Fijn als u al lang niet gedetermineerd heeft, om het weer eens voorzichtig uit te proberen. En fijn om jongeren het determineren te laten uitproberen, en ook om zelf de planten eens echt goed te bekijken. Door stap voor stap de naam uit te puzzelen ziet u elk detail bewust.
Kijk in onze webshop, ook open tijdens de lockdown!
Naar de webshop
 
Baa ec aed cee

Stoepplantjescadeautjes

Net nieuw: een heuse stoepplantjes cadeautjeslijn. Exclusief te koop in de (online) winkel van de Hortus. Loepjes, schriftjes en meer, met de fleurige historische afbeeldingen uit de Flora van Oudemans. Neem een kijkje en bestel uw originele stoepplantjes cadeautjes voor de feestdagen. Via www.stoepplantjes.nl vindt u achtergrondinformatie over de planten op de producten.
naar stoepplantjes.nl
 
Stoepplantjes kleurboek

Stoepplantjeskleurboek op komst

Over een paar dagen naar de drukker: een kleurboek met 52 stoepplantjes. Jong en oud kunnen hiermee speuren en als u een nieuw stoepplantje ontdekt heeft, weer een pagina inkleuren. Zo groeit uw persoonlijke stoepplantjes boek met uw aantekeningen over vindplaats en details. Fijn om te doen, alleen of samen met de wat oudere (klein)kinderen!
De Hortus verloot 20 van deze kleurboeken onder de inschrijvers van de Stoepplantjesnieuwsbrief. U maakt automatisch kans, winnaars krijgen bericht per e-mail. Schrijf u hier in.
 

Altijd op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws op stoepplantjesgebied? Volg ons dan op Facebook, Twitter en Instagram.
 
 
Hortus botanicus Leiden
© 2020 Hortus botanicus Leiden, alle rechten voorbehouden
hortus@hortus.leidenuniv.nl

Instagram   Twitter   Facebook   Website

UniversiteitLeidenLogo

Uw e-mailvoorkeuren updaten of uitschrijven? .
Verzorgd door MailingLijst