NIEUWSBRIEF MAART 2021
Mainline
Lees onze visie op crystal meth-gebruik
Mexicaanse kartels. Meth-labs in Brabant. Zombie-gebruikers. Spookverhalen over crystal meth zijn er genoeg, maar wat zien wij nou eigenlijk in ons werk? Onze veldwerkers maakten een Q&A over crystal meth. Over de docu Breaking Meth, die verscheen op Videoland, schreef directeur Machteld Busz een zeer kritische recensie. Kom je in je werk mensen tegen die meth gebruiken? Voor ons veldwerk zijn we  benieuwd naar jouw ervaringen en visie. Mail met Ingrid Bakker voor meer informatie: i.bakker@mainline.nl. 
Lees meer
Interview: De normalisering van chemsex
Op 6 april geeft Mainline’s Chemsex Team een nieuwe training: Ins en Outs van Chemsex. Waarom is die training nodig? En wat kun je daar als professional mee in je werk? Trainers Leon Knoops en Sjef Pelsser: “Er is een groeiende groep zorgprofessionals die het fenomeen terugziet en ons om expertise, advies of bemiddeling vraagt. Ook gaat de normalisering van chemsex nu veel harder dan de ontwikkeling van het zorgveld. Het gat in het vangnet voor gebruikers is nu te groot."
Lees meer
De editie over drugsinteracties
Een nieuw nummer van Mainline Magazine is uit, over combinatiegebruik. Het mixen en matchen van van drugs is namelijk sinds jaar en dag een populair gezelschapsspel en een belangrijke reden voor een foute afloop. Polygebruiker Sven (30) vertelt welke combi's hem de dag doorhelpen. Daarnaast een aantal interviews met mensen die drugs gebruiken in combi met seks, werk, kunst en persoonlijke ontwikkeling. En hoe komt het dat een drugscombi de ene dag een ander effect heeft dan de andere? In deze Mainline lees je het. Bestel hem in de webshop! 
Lees meer
Van roesknoeier naar roeskunstenaar
Ton Nabben is drugsonderzoeker en doet al sinds 1994 onderzoek naar het hoofdstedelijke druggebruik onder jongeren, de Antenne. Daarin ziet hij roesknoeiers en roeskunstenaars. In de nieuwste editie van Mainline Magazine kijkt hij met ons naar de rol die combi's spelen. En legt hij uit hoe je van een roesknoeier een roeskunstenaar kunt worden. "De knoeier maakt keer op keer dezelfde fouten. Dat zijn ook vaak de gevallen die het nieuws halen. De excessen waar de politiek
van in paniek raakt en waardoor middelen uiteindelijk verboden worden."
Lees meer
Infographic: drugs matchen en mixen
Snuifjes, slokjes, shotjes, plofjes. Er is genoeg te combineren en experimenteren. Maar wat kun je nou beter niet uitproberen? Voor de nieuwste Mainline Magazine zetten we de belangrijkste drugsinteracties op een rij. Van 'Laag risico - Synergie' tot 'Gevaarlijk - Hoog risico'. 
Lees meer
En verder...
  • Hebben we een nieuwe training ontwikkeld: Verslaving. Daarin leer je waar de zucht om opnieuw te gebruiken vandaan komt en wat jij als hulpverlener kan doen om craving te verminderen. Meer info vind je op mainlinetrainingen.nl.
  • Zijn we bezig met de data-analyse van Slammen in Nederland, ons onderzoek in de chemsex scene. Ook ronden we een vooronderzoek af dat we deden onder vrouwen, naar hun druggebruik rondom seks. Binnenkort komen we met de resultaten.
  • Timmeren we nog steeds met ons drugsmuseum Poppi aan de weg. Actueel: doe onze drugstour. In deze ‘city game’ reis je met augmented reality terug in de tijd naar het ruige Amsterdamse stadscentrum van de jaren ’80 en ’90.
  • Doen we veel nieuwe internationale projecten. In Zambia bijvoorbeeld, en in Iran, waar we onderzoeken of de harm reduction programma's nog wel aansluiten bij een nieuwe drugsscene waarin vooral stimulanten worden gebruikt.
Beter bijblijven? Volg ons op LinkedIn!
Wil je beter op de hoogte blijven van drugs, harm reduction en tips vanuit ons veldwerk? We houden het tegenwoordig allemaal bij op LinkedIn. Volg onze nieuwste projecten, trainingen en discussieer mee over trends in drugs of harm reduction. Volg ons hier.
Mainline
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u een relatie van ons bent.

Corner left white Deze nieuwsbrief doorsturen?
Corner right white
Als u geen e-mails meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier afmelden.
© Mainline. All rights reserved.
Verzorgd door MailingLijst