Nieuwsbrief Boekmanstichting

Headerlogo
>> Boekman.nl
Nieuwsbrief april
Publicatie
Vijftien instellingen geportretteerd
Ondanks de grote problemen in het afgelopen jaar namen culturele instellingen een alerte houding aan om de band met hun publiek vast te houden. In deze publicatie worden vijftien culturele instellingen van uiteenlopende aard geportretteerd. Een uitgave van het BNG Cultuurfonds in samenwerking met o.a. de Boekmanstichting.
download publicatie
Boekman Extra
Musea & vluchtelingenproblematiek
De aandacht voor vluchtelingenproblematiek in musea is de laatste jaren enorm toegenomen. Antropoloog Susanne Boersma analyseerde verschillende tentoonstellingen en kwam tot een pijnlijke conclusie. Lees over haar onderzoek en aanbevelingen in de nieuwste Boekman Extra.
download Boekman Extra #23
Kennisbank
Nieuwe aanwinsten
Onder de nieuwe aanwinsten van de bibliotheek interessante publicaties zoals The Art Market 2021, het jaarlijkse overzicht van wat er zich afgelopen jaar op de internationale kunstmarkt afspeelde of Waarden voor een nieuwe taal waarin aanbevelingen worden gedaan voor een veilige, inclusieve en toegankelijke taal in de cultuursector. Kijk voor alle aanwinsten in onze catalogus.
naar catalogus
Organisatie
Hoe verging het ons in 2020?
Een jaar dat in het teken stond van corona: we initieerden het coronaplatform op onze website, tijdschrift Boekman kwam met een speciaal corona-katern, de catalogus van onze kennisĀ­bank werd uitgebreid met honderden bronnen over corona en cultuur en ook in de pilotversie van de nieuwe Cultuurmonitor kwam de impact van corona aan de orde.
download jaarverslag
En verder...

... verwelkomen we een nieuwe collega én nieuwe pandgenoten. Vanaf 1 april treedt Heidi Heinonen bij ons in dienst als informatiespecialist. De Nationale DenkTank zal vanaf heden kantoor houden op de bovenste verdieping van ons mooie pand aan de Herengracht. Welkom!

Boekmanstichting

Herengracht 415
1017 BP Amsterdam
tel. 020-6243736
>> Boekman.nl
>> Bibliotheekcatalogus

Unieke bibliotheek in hartje Amsterdam
Ruim 80.000 titels

 
Dit is een uitgave van de Boekmanstichting.
Wilt u reageren? Antwoord dan niet op
deze email, maar stuur uw bericht naar secretariaat@boekman.nl.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.

.

Stuur dit bericht door.
Verzorgd door MailingLijst