Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis Nieuwsbrief mei 2021
Binnenkort: 'Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten'.
9 juni 2021 - 5 september 2021
Zodra het museum weer open mag, toont Japanmuseum SieboldHuis de tentoonstelling ‘Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten’. Het is voor het eerst dat er buiten Japan een groot podium wordt geboden aan deze veelzijdige kunstenaar.

Particuliere bruiklenen (o.a. een grote collectie uit Tasmanië!), bestaande uit prenten, boeken, albums en kostbare schilderingen, hebben deze tentoonstelling mogelijk gemaakt. Naast ruim honderd werken van Ogata Gekkō (1859 – 1920) zijn er veertig kunstwerken van zijn tijdgenoten te zien. Deze tentoonstelling geeft een nieuwe kijk op de prentkunst uit de Meiji-periode (1868-1912) en is een must see voor de liefhebber van Japanse kunst.
Lees verder
 
Meer informatie en kaartverkoop
Museumnacht Leiden online!
5 juni 2021
Dit jaar is Museumnacht Leiden online te bezoeken. Op 5 juni 2021 gaan de digitale deuren van elf musea en culturele instellingen open, zo ook die van Japanmuseum SieboldHuis. De Leidse musea halen alles uit de kast met verschillende workshops, muzikale acts, interactieve lezingen en nog veel meer voor een avondvullend programma. Tijdens het programma kan er gewisseld worden tussen meerdere kanalen om zo alles uit het de Museumnacht te halen. Bij Japanmuseum SieboldHuis kun je een workshop 'Japans inpakken' volgen. Kijk op de website voor het volledige programma en kaartverkoop.

Online Museumnacht
Door: De Leidse musea en studentenvereniging Quintus
Datum: Zaterdag 5 juni 2021, 20:00 – 22:00 uur
Kosten: € 5,-

Meer informatie en kaartverkoop
 
Aanmelden
Online lezing 'Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten'
10 juni 2021
In deze lezing komt u meer te weten over de tot de verbeelding sprekende Japanse prenten, schilderingen en bijzondere boekjes in de tentoonstelling 'Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten'. 

Online lezing: 'Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten'
Door: Chris Uhlenbeck
Datum: Donderdag 10 juni 2021, 13:00 – 13:30 uur
Aanmelden
 
Winnende werken Nagasaki Youth Peace Forum Contest in Japanmuseum SieboldHuis
Zodra het museum weer open mag, zijn de inzendingen van de prijswinnaars van de ‘Nagasaki Youth Peace Forum Contest’ te zien. De kunstwedstrijd met het thema ‘Wat nou, als het jou overkomt’ werd georganiseerd door de gemeente Leiden en de Stichting Leidse Vrienden van Nagasaki. De werken van Gijs van der Meij en Ib Brussee zijn tijdelijk in de hal van het museum te bekijken. Zodra het mogelijk is zullen de prijswinnaars Japan bezoeken en hun werken overhandigen aan burgemeester Taue van Nagasaki.
Lees verder
 
Lees meer
Lancering 'Verwonder om de Hoek'
Op woensdag 19 mei werd het platform 'Verwonder om de hoek' gelanceerd. Verwonder om de hoek verbindt leerkrachten, ouders/verzorgers, buitenschoolse organisaties en aanbieders van educatieve activiteiten uit de regio Holland Rijnland met elkaar. Het veelzijdige aanbod uit de regio is op de website te vinden, zodat kinderen hun passies kunnen ontdekken. Ook het lesprogramma van Japanmuseum SieboldHuis is via 'Verwonder om de Hoek' te volgen.

Bekijk het complete aanbod en de feestelijke lancering via de website van 'Verwonder om de Hoek'.

Lees meer
 
Japanmuseum SieboldHuis binnenkort weer open
Vanwege de corona-maatregelen is Japanmuseum SieboldHuis tijdelijk gesloten. Hierin volgen wij het beleid van de Rijksoverheid. De musea vallen onder de derde stap in het openingsplan van de Rijksoverheid. Stap drie staat nu op z’n vroegst op 9 juni gepland. Op 1 juni zal tijdens de persconferentie bekendgemaakt worden of de derde stap gezet kan worden.

Via onze website, Facebook-, Twitter- en Instagram-pagina's houden wij u op de hoogte en vindt u meer informatie over onze tentoonstelling 'Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten' en activiteiten. Heeft u tot die tijd vragen dan kunt u een mail sturen naar info@sieboldhuis.org.

Hopelijk kunnen wij u vanaf 9 juni weer ontvangen in het museum!

Wijzig uw gegevens of meld u af
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst