Nieuwsbrief Verwonder om de hoek
Juni 2021

Header nieuwsbrief

Bijzondere momenten

Deze maand een extra nieuwsbrief! Er zijn namelijk twee belangrijke momenten voor Verwonder om de hoek geweest.
  • 12 mei: ondertekening convenant Verwonder om de hoek
  • 19 mei: lancering platform Verwonder om de hoek
Lees in deze nieuwsbrief meer over deze bijzondere momenten.
 
 
Verwonder om de Hoek convenant

Convenant ondertekenen

Met veel enthousiasme waren woensdagmiddag 12 mei ca. 35 partners aanwezig bij de ondertekening van het convenant Verwonder om de hoek. Het convenant bestaat uit een set afspraken over de samenwerking aan Verwonder om de hoek in de regio Holland Rijnland. Naast 6 wethouders uit de regio, waren ook schoolbesturen, diverse educatieve aanbieders en BSO Smallsteps aanwezig bij de online bijeenkomst. Yuri Matteman (Naturalis Biodiversity Center) zat de bijeenkomst voor.

Wethouder Yvonne van Delft uit Leiden vertelde waarom de samenwerking binnen Verwonder om de hoek zo belangrijk is. En dat door de handen ineen te slaan alle partners naar hetzelfde doel werken. Jacqueline Hoornweg ( ICLON - Universiteit Leiden) vindt Verwonder om de hoek een hele mooie manier om kinderen te laten kennismaken met de universiteit. Zo zijn zij veel beter in staat hun talenten verder te ontwikkelen en gaan begrijpen wat de waarde van wetenschap is voor onze maatschappij. Marton de Pinth (stichting Primair Openbaar Onderwijs Leiden) sprak zich, namens alle schoolbesturen in de regio, uit heel blij te zijn met een regionaal initiatief als Verwonder om de hoek. Dat brede talentontwikkeling van kinderen zowel het binnen- als buiten schooltijd bij elkaar brengt. Het verbinden van alles, waardoor dit voor iedereen (scholen, ouders, BSO) makkelijk te vinden is.

De komende periode zullen ondertekende exemplaren van het convenant nog steeds binnenstromen.
 
 
Feestelijk VodH

Feestelijke lancering platform

Op woensdagmiddag 19 mei is het platform Verwonder om de hoek officieel gelanceerd! Via een feestelijke livestream op YouTube namen we een kijkje bij verschillende partners en aanbieders.

Yuri Matteman (Naturalis), vertelde over Verwonder om de hoek vanuit Naturalis. Hans van Kekem (Cultuureducatiegroep) stond in Museum Engelandvaarders in Noordwijk en sprak samen met Adrie van der Knaap over het onderwijsproject dat ze daar opbouwen. Willem van Moort (BplusC) vertelde over waarom activiteiten naar de wijk toebrengen zo belangrijk is.

We namen een kijkje bij het project DROOMREIS in Museum Volkenkunde, een samenwerking tussen een leerkracht, een kunstenaar én een museum. Ook hadden we contact met SOL waar op dat moment een activiteit van BplusC in de buurt bezig was, en hoorden we van kinderen in Hillegom hoe zij Verwonder om de hoek hebben ervaren.

En natuurlijk vierden we het grote moment: de lancering!

Nieuwsgierig geworden? Je kunt de livestream hier terugkijken.

Ga ook naar het platform Verwonder om de hoek en bekijk de activiteiten en aanbieders. Scholen kunnen contact met Cultuureducatiegroep opnemen om hun accountgegevens aan te vragen. Ouders en verzorgers kunnen zelf hun account aanmaken.

Verwonder om de hoek is hét loket waar leerkrachten, BSO medewerkers, ouders en verzorgers leuke activiteiten zoeken en boeken voor de klas/hun kinderen.
 
 
We versturen deze Verwonder om de hoek nieuwsbrief eens in de twee maanden.

Facebook    Twitter    Website    Email

Copyright © 2020 Verwonder om de hoek, all rights reserved.

Contact:
Verwonder om de hoek
Postbus 9517
Leiden, Zuid Holland 2300 RA
info@verwonderomdehoek.nl
071 - 203 24 65 (maandag t/m donderdag)

Wilt u veranderen hoe u deze mail ontvangt?
Verzorgd door MailingLijst