Nieuwsbrief Boekmanstichting

Headerlogo
>> Boekman.nl
Nieuwsbrief juni
Tijdschrift
Zomernummer Boekman in aantocht
Hoe kan de cultuursector bijdragen aan een groenere wereld? De auteurs in het komende nummer van Boekman laten zien dat cultuur bij uitstek geschikt is om mensen meer bewust te maken van duurzaamheid. Door culturele gebouwen en organisaties zo milieuvriendelijk mogelijk te maken, maar ook door publiek via kunst te inspireren. Verkrijgbaar vanaf 11 juni.
bestel of word abonnee
Activiteit
Ma 14 juni: Talkshow Cultuur in tijden van corona
N.a.v. onze publicatie Cultuur in tijden van corona organiseren we i.s.m. BNG Cultuurfonds en TivoliVredenburg een online talkshow over de benarde positie van veel zelfstandig werkende kunstenaars. Met Jeroen Bartelse, Peter van den Bunder, Nienke Huitenga, Emma Lesuis, Guinevere Ras, Aruna Vermeulen, Mandela Wee Wee en Cor Wijn.
meld je gratis aan
Publicatie
Aandacht in NOS journaal voor ons onderzoek
Afgelopen vrijdag besteedde het NOS achtuurjournaal aandacht aan ons onderzoeksrapport over de effecten van de coronacrisis op de culturele sector. Voornaamste conclusie: coronasteun werkt, maar niet voor iedereen. Grote verliezers zijn de zelfstandigen en organisaties die het meest afhankelijk zijn van eigen inkomsten.
download publicatie
Boekman Dissertatieprijs
Oproep tot deelname
De Boekmanstichting reikt i.s.m. NWO elke drie jaar de Boekman Dissertatieprijs uit aan het beste Nederlandse promotieonderzoek over kunst, cultuur en maatschappij. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €10.000,- en is bedoeld om recente resultaten van wetenschappelijk onderzoek op dit terrein onder een breed publiek bekend te maken. Dissertaties uit 2018 en later kunnen tot 15 september 2021 worden ingediend.
meer info & aanmelden
Interview
"Focus nu op de werkenden, met name de zelfstandigen’
Sinds 1 augustus 2020 geeft Sjoerd Feitsma, voormalig wethouder Cultuur in Leeuwarden, leiding aan Platform ACCT dat zich inzet voor het verbeteren van de arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector. In een interview vertelt hij over zijn nieuwe functie in tijden van crisis.
lees interview
Kennisbank
Nieuwe aanwinsten
Onder de nieuwe aanwinsten van de bibliotheek onder meer een onderzoeksrapport over de
impact van de crisis op de Nederlandse boekensector: Naar een versterking van de veerkracht van de boekenwereld na COVID-19. Met inspirerende initiatieven uit binnen- en buitenland op het vlak van digitalisering, productie & distributie en financiering & financiële kwetsbaarheid.
naar alle aanwinsten
Organisatie
Vacatures
Voor ons team onderzoekers zijn wij op zoek naar 2 enthousiaste onderzoekers (0,8 fte), ter vervanging van 2 collega’s die met zwangerschapsverlof gaan, van 15 augustus tot 1 februari. Voor ons redactieteam zoeken wij voor dezelfde periode een tijdelijke redacteur (2 dagen / week).
bekijk de vacatures
En verder...

Vanaf heden hebben wij twee nieuwe leden in onze Raad van Toezicht: Nathalie van Berkel en Mirko Schäfer. Nathalie is lid van de Raad van Bestuur van het UWV. Mirko is Universitair hoofddocent voor nieuwe media & digitale cultuur en Projectleider Utrecht Data School aan de Universiteit Utrecht. Wij kijken uit naar de samenwerking!

Boekmanstichting

Herengracht 415
1017 BP Amsterdam
tel. 020-6243736
>> Boekman.nl
>> Bibliotheekcatalogus

Unieke bibliotheek in hartje Amsterdam
Ruim 80.000 titels

 
Dit is een uitgave van de Boekmanstichting.
Wilt u reageren? Antwoord dan niet op
deze email, maar stuur uw bericht naar secretariaat@boekman.nl.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.

.

Stuur dit bericht door.
Verzorgd door MailingLijst