Nieuwsbrief Verwonder om de hoek
Juli 2021

Header nieuwsbrief

Een zomervakantie vol Verwonder om de hoek

De zomervakantie gaat van start, maar er is genoeg te doen deze zomer en in het nieuwe schooljaar. Neem een kijkje op onze website voor al het educatieve aanbod op het gebied van cultuur, natuur, technologie, wetenschap en duurzaamheid. Wie weet ontdekt jouw kind/klas wel een nieuwe passie!

Verwonder om de hoek wenst iedereen een fijne zomervakantie!
 
 
Expeditie omdehoek map

Expeditie om de hoek

Ga op expeditie met deze locatiegebonden game! Met Expeditie om de hoek ontdek je cultuur, natuur, technologie en wetenschap op verschillende locaties in Leiden. Open de expeditie op je telefoon en ga op zoek naar de schatkaarten. Beantwoord de vragen en doe de opdrachten. Een leuk spel voor alleen, met vrienden of het hele gezin! Ontdek nieuwe plekken, leer meer over de buurt en ga op avontuur.

Ga naar www.expeditieomdehoek.nl met je mobiel en bekijk welke routes er zijn.


 

Win jouw droomcursus met Boost Your Skills!

Combineer verschillende cursussen en kom tot de tofste ideeën! Leren rappen op Mozart in de bus, achterstevoren drummen in een achtbaan, theaterspelen op het dak van het stadhuis? Niks is te gek met Boost Your Skills!

Laat BplusC jouw droomcursus weten vóór 30 juli door te mailen naar redactie@BplusC.nl 
De winnaar mag de cursus samen met een vriend(in) gratis volgen.

Kijk hier voor meer informatie, de spelregels en de actievoorwaarden


 
SOL

SOL Factor 21 - activiteiten bij jou in de buurt!

SOL Factor 21 is het vakantieprogramma voor de jeugd (4 - 18 jaar) in Leiden met voor elke leeftijdsgroep leuke en gevarieerde activiteiten. Samen met veel clubs en andere organisaties heeft SOL een mooi zomerprogramma samengesteld met meer dan 370 activiteiten. Sportief, creatief, avontuurlijk of onderzoekend, voor elk wat wils!

Doe je ook mee? Bekijk het programma hier online en schrijf je in!


 

Fotowedstrijd voor scholen

Doe met groep 7 en 8 mee aan de fotowedstrijd!

In 2022 bestaat de Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) 100 jaar. Samen met de gemeente Leiden en de cultuurcoaches organiseert de LAFV een fotowedstrijd voor kinderen in de groepen 7 en 8 van de Leidse scholen. Het thema van deze wedstrijd is het getal 100.

Met ondersteuning van de cultuurcoaches worden er workshops fotografie gegeven. Deze zullen in de kerstvakantie in de buurthuizen plaatsvinden. Het is ook mogelijk om een workshop op school te geven. De 10 beste foto’s per school worden geëxposeerd in het buurthuis in de wijk. De kinderen kunnen een leuke prijs winnen en de 10 beste foto’s van Leiden komen zelfs in de bibliotheek aan de Nieuwstraat te hangen.

In de eerste weken van het nieuwe schooljaar ontvangen de Leidse basisscholen via Verwonder om de Hoek meer informatie en een inschrijvingsformulier.

Voor meer informatie: Kees de Jong, jubileumcommissie (keesdejong2@me.com)
 

Kennismaken met sport

Altijd al eens op een laagdrempelige manier willen kennismaken met verschillende sporten? Dan zit je op de juiste plek bij de Schoolsportcommissie! Na de zomer kun je weer van alles uitproberen; van voetbal tot golfsurfen en van acrobatiek tot schaatsen.

Neem snel een kijkje op de website van de Schoolsportcommissie en probeer een sport uit die je leuk vindt!
 

Nieuwsbrief voor aanbieders

Vanaf deze maand hebben wij voor aanbieders van educatieve activiteiten een aparte nieuwsbrief. Hier lezen zij relevante en praktische informatie voor aanbieders.

Ben je aanbieder, maar heb je deze nieuwsbrief niet ontvangen? Neem contact met ons op via info@verwonderomdehoek.nl 
 
 
   
We versturen deze Verwonder om de hoek nieuwsbrief eens in de twee maanden.

Facebook    Twitter    Website    Email

Copyright © 2020 Verwonder om de hoek, all rights reserved.

Contact:
Verwonder om de hoek
Postbus 9517
Leiden, Zuid Holland 2300 RA
info@verwonderomdehoek.nl
071 - 203 24 65 (maandag t/m donderdag)

Wilt u veranderen hoe u deze mail ontvangt?
Verzorgd door MailingLijst