Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis Nieuwsbrief september 2021
Laatste kans 'Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten'.
5 juni 2021 - 5 september 2021
Dit weekend is de tentoonstelling 'Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten' voor het laatst te zien in Japanmuseum SieboldHuis. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar dit weekend, dus reserveer snel uw toegangskaarten via de website. Naast ruim honderd werken van Ogata Gekkō (1859 – 1920) zijn er meerdere kunstwerken van zijn tijdgenoten te zien. Deze tentoonstelling geeft een nieuwe kijk op de prentkunst uit de Meiji-periode (1868-1912) en is een must see voor de liefhebber van Japanse kunst en cultuur.

Deze tentoonstelling kreeg 4 ●●●● van NRC; "De manier waarop de snijders van de houtblokken en drukkers Gekko’s zachte kleuren en geschilderde vormen wisten af te drukken, is fenomenaal.
 
Reserveer uw toegangskaarten hier
Lees verder
 
Textielkunst van Windkracht 10
5 juni 2021 - 2 oktober 2021
Tot en met 2 oktober is textielkunst van de kunstenaars van Windkracht 10 te bekijken in de tuin en binnenplaats. De leden van Windkracht 10 hebben zich laten inspireren door het museum en de Siebold-collectie. Philipp Franz von Siebold  verzamelde planten die werden bewaard in boekherbaria. Er zijn tien visies op het thema 'Herbarium' te zien, allen door de kunstenaars gemaakt vanuit hun eigen discipline en inspiratie.
Lees verder
 
Binnenkort: Schoonheid in detail. 20ste-eeuws Japans lakwerk
17 september 2021 - 5 december 2021
Van 17 september t/m 5 december 2021 presenteert Japanmuseum SieboldHuis ‘Schoonheid in detail. 20ste-eeuws Japans lakwerk’. Topstukken uit een privécollectie tonen de veelzijdigheid van de traditionele lakwerktechniek in designstukken, luxe gebruiksartikelen en kunstobjecten uit de 20ste eeuw. In de tentoonstelling worden ruim vijftig lakwerk-objecten getoond, zoals eet- en drinkgerei, dienbladen, voorwerpen voor de theeceremonie, schrijfgerei, tafels en vazen. 

Bekijk de veelzijdigheid van lakwerk, de toepassingen ervan in de 20ste eeuw, het ambachtelijk meesterschap en ervaar de ‘Schoonheid in detail’.
Lees verder
 
Nieuws en tips
 
Japans kinderfeest in het Leidse Blekerspark
11 september 2021
Op 11 september is er in het Leidse Blekerspark een kindermiddag met een Japans thema. 
Het Blekerspark is een park met veel bomen en planten afkomstig uit Japan. Daarom organiseren de Vrienden van het Singelpark op 11 september een kinderprogramma met een Japans thema voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Kom tekenen met kunstenaar Astrid Vlasman of judoën met Budokan. De eerste dertig kinderen krijgen een Siebold-stripboek.

Datum: Zaterdag 11 september 2021, 14:00 – 16:00 uur
Locatie: Blekerspark, Leiden

Het ontwerp van het Blekerspark is op Japan geïnspireerd, met een Japanse steiger, een mussenmuur en veel Japanse bomen en planten. Het park kreeg dit Japanse thema omdat Philipp Franz von Siebold zijn Huize Nippon op steenworp afstand van dit park liet bouwen.
Lees verder
Wijzig uw gegevens of meld u af
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst