Nieuwsbrief Verwonder om de hoek
November 2021

Inleiding

Ook benieuwd waar Verwonder om de hoek mee bezig is geweest? Lees in deze nieuwsbrief over de Om de hoek-wijken en het kennismakingsprogramma in Leiden. Ook vind je tips voor bijzondere activiteiten: bezoek de digitale Verwonderwereld of stap op de fiets en ontdek de Boterhuispolder.
 
 

Verwonderwereld

Heb of ken je kinderen die zich vervelen op een regenachtige middag? Ga samen op reis in de Verwonderwereld! Kies een thema dat je interesseert en doe een leuke quiz of ontdek interessante proefjes of knutselideeën die je thuis kunt doen.
 
 
Vwp avatarbootje
 

Kennismakingsprogramma - vul de vragenlijst in!

Sinds de herfstvakantie draait het eerste kennismakingsprogramma van Verwonder om de hoek. Naar voorbeeld van de schoolsportcommissie en in opdracht van gemeente Leiden organiseren we voor het eerst kennismakingsactiviteiten over o.a. muziek, mozaïek en sterrenkunde. Ruim 120 kinderen doen mee!

In 2022 willen we het programma verder uitbreiden en daarbij sluiten we natuurlijk graag aan bij de interesses van (jouw) kinderen! Wil je onze vragenlijst voor ouders invullen? Kinderen vanaf groep 5 mogen natuurlijk ook zélf hun interesses aangeven in onze vragenlijst voor kinderen basisonderwijs of vragenlijst voor leerlingen voortgezet onderwijs. De vragenlijst is volstrekt anoniem. Het duurt maximaal drie minuutjes om de vragen te beantwoorden.

Wij gaan ons best doen om volgend jaar weer een mooi programma neer te zetten.

Alvast hartelijk bedankt!
 
 

Familie Fiets & Foodroute in de Boterhuispolder

Stap op de fiets en ontdek de Boterhuispolder met de Familie Fiets & Foodroute (8 km). Scan de vier QR codes op vier locaties onderweg en neem een kijkje achter de voordeur. Zo ontdek je hoe heerlijke streekproducten worden gemaakt. Onderweg valt van alles te beleven: ontmoet een echte Lakenvelder-koe, speur mee met de thee-speurtocht bij Werkplaats ‘Om de hoek’ of proef het zelfgemaakte ijs van boerderij Boterhuys. Al fietsend kun je je eigen maaltijd bij elkaar scharrelen: alle locaties verkopen producten uit eigen stal, keuken of van boeren uit de streek.
 
 
FFF route foto Buro JP
 

Om de hoek activiteiten in Leiden Zuidwest en Stevenshof

De afgelopen weken is Verwonder om de hoek van start gegaan in Leiden Zuidwest en Stevenshof. Leerlingen van groep 5 t/m 8 van alle basisscholen in deze wijken hebben meegedaan aan workshops op het gebied van natuur, cultuur, wetenschap en technologie. Deze workshops zijn gegeven door Leidse aanbieders zoals de Hortus Botanicus, Jeugdtheaterhuis Leiden, Naar buiten! en vele anderen.

Na de workshops op school hebben veel leerlingen zich ingeschreven voor de naschoolse workshops, waar zij zes weken achter elkaar meer kunnen ontdekken en leren. Van wetenschap tot streetdance, van striptekenen tot zangles. Uiteindelijk hopen wij dat in januari dit aanbod in de wijk blijft, in de vorm van clubs waar kinderen wekelijks naartoe kunnen gaan.
 
 

Leiden 2022

Wist je al dat Leiden in 2022 de European City of Science is? Een jaar lang festival in Leiden, 365 dagen lang. Lezingen, workshops, excursies, tentoonstellingen en evenementen, voor iedereen is er wat te beleven! Elke dag staat een ander thema centraal, zo is 2 januari de dag van de robot en 23 januari de dag van het handschrift. Benieuwd naar het programma? Neem een kijkje op de website.
 
 
Lcos logo RGB
 
We versturen deze Verwonder om de hoek nieuwsbrief eens in de twee maanden.

Facebook    Twitter    Website    Email

Copyright © 2020 Verwonder om de hoek, all rights reserved.

Contact:
Verwonder om de hoek
Postbus 9517
Leiden, Zuid Holland 2300 RA
info@verwonderomdehoek.nl
071 - 203 24 65 (maandag t/m donderdag)

Wilt u veranderen hoe u deze mail ontvangt?
Verzorgd door MailingLijst