Nieuwsbrief Verwonder om de hoek
Februari 2022

Inleiding

Een nieuw jaar, een nieuwe nieuwsbrief. Lees hier meer over
  • Gratis proeflessen bij BplusC,
  • Kinderen op ontdekking in Oegstgeest,
  • Leiden 2022
  • en we hebben jouw hulp nodig.
 
 

Kom naar de proeflesweek van BplusC

Ontdek de plus in jou!

Lijkt het je leuk om een instrument, orkest of band uit te proberen? Wil je een keer meedansen? Kan je niet wachten om op het toneel te staan en een verhaal te vertellen? Of ontdek je graag de kunstenaar in jou? Kom dan naar de proeflesweek in de tweede week van februari bij BplusC. Van 7 tot en met 12 februari kun je gratis meedoen aan lessen en workshops. Een ideale manier om kennis te maken met onze cursussen!

Er zijn een hele hoop nieuwe cursussen waar je jouw nieuwe passie kunt ontdekken zoals: kleding maken of upcyclen, beeldhouwen, boetseren of dansen op de nieuwste TikTok trends. Ook bij de muziekcursussen is er voor elk wat wils. Je kunt samen muziek ontdekken en verkennen. Er is een breed aanbod muziekinstrumenten, van harp tot blokfluit en van viool tot saxofoon.

Bekijk op de website van BplusC het volledige cursusaanbod. Meld je aan door bij de cursus/les de button ‘proefles’ aan te klikken. Je ontvangt vanuit de klantenadministratie bericht. Lees hier meer informatie over de proeflesweken.
 
 
BplusC foto Door Rob Oudshoorn
Foto; Rob Oudshoorn
 

Oegstgeest in de Middeleeuwen

Kinderen worden gidsen van het Groene Kerkje

Dit is een leuke vraag!’ Roept Floris (11 jaar) enthousiast wanneer hem wordt gevraagd te zoeken naar het jaartal waarop (een deel) van de kerk is gebouwd. Hij is één van de leerlingen van de Hofdijckschool die als eersten de serious game ‘Gidsen van het Groene Kerkje’ mogen spelen. Om basisschoolleerlingen meer bekend te maken met het lokale erfgoed in Oegstgeest, zijn een spel en lesmateriaal ontwikkeld voor de basisscholen in Oegstgeest. De les voor groep 7/8 gaat over het Groene Kerkje in de tijd van de middeleeuwen. In de voorbereidende les op school hebben de kinderen geleerd over het ontstaan van Oegstgeest en over Willibrord. Wanneer zij in de tweede les een bezoek brengen aan het Groene Kerkje, herkennen de kinderen dan ook direct Willibrord bij het toegangshek.

‘Wow!!‘ Reageren de kinderen als zij de kerk in mogen. Veel kinderen zijn hier nog nooit geweest. Met de iPad in de hand gaan de kinderen op zoek naar familiewapens en maken zij een foto van details van de kerk die zij mooi vinden. Ook bekijken de kinderen een animatie van de bekende legende over het inwijden van de kerk. De kinderen verbeelden hoe de mensen gereageerd zullen hebben op dit wonder. In de laatste vraag van het interactieve spel maken de kinderen een vlog (een filmpje) over het Groene Kerkje, waarin zij als ware gidsen enthousiast vertellen over het kerkje. ‘Je denkt een kerkje is niet zo bijzonder, totdat je het verhaal hoort!’, zegt Bob (10 jaar). Ook juf Marjon is enthousiast ‘ik heb er zelf ook zo veel van geleerd!’
 
 
BplusC foto Door Rob Oudshoorn
 

Leiden 2022

Wist je al dat Leiden in 2022 de European City of Science is? Een jaar lang festival in Leiden, 365 dagen lang. Lezingen, workshops, excursies, tentoonstellingen en evenementen, voor iedereen is er wat te beleven! Elke dag staat een ander thema centraal.

In februari vind je 7 februari de dag van de humor en 21 februari de dag van de moedertaal. Benieuwd naar het programma? Neem een kijkje op de website. Op Verwonder om de hoek vind je binnenkort ook activiteiten.
 
 
Leiden foto
 

Oproep: denk mee met Verwonder om de hoek!

Wil je ons helpen? Wij zoeken enthousiaste mensen die mee willen denken met Verwonder om de hoek. Wij willen ervoor zorgen dat onze website zo goed mogelijk werkt. Denk jij met ons mee?

Ongeveer vier keer per jaar vragen we je:
  • Reageren op een nieuw ontwerp
  • Ideeën of wensen te delen
  • Testen van de website
Meedoen? Stuur een mailtje naar info@verwonderomdehoek.nl
 
 
We versturen deze Verwonder om de hoek nieuwsbrief eens in de twee maanden.

Facebook    Twitter    Website    Email

Copyright © 2020 Verwonder om de hoek, all rights reserved.

Contact:
Verwonder om de hoek
Postbus 9517
Leiden, Zuid Holland 2300 RA
info@verwonderomdehoek.nl
071 - 203 24 65 (maandag t/m donderdag)

Wilt u veranderen hoe u deze mail ontvangt?
Verzorgd door MailingLijst