Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis Nieuwsbrief februari 2021
Reserveer uw tijdslot
Japanmuseum SieboldHuis is weer open!
Wij zijn verheugd u weer te mogen ontvangen in Japanmuseum SieboldHuis. Vooralsnog is een bezoek aan het museum alleen mogelijk als u in het bezit bent van een online toegangskaart met inlooptijd en een Coronatoegangsbewijs, daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht in het museum. Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en het bezoekersprotocol van de Museumvereniging, zodat we iedereen veilig in het museum kunnen ontvangen.

Klik hier voor onze coronaregelgeving.
Reserveer uw tijdslot
 
Meer informatie
'Sōsaku hanga. Creatieve prentkunst uit Japan' verlengd t/m 29 mei 2022
26 januari 2022 - 29 mei 2022
'Sōsaku hanga. Creatieve prentkunst uit Japan' is tot en met 29 mei 2022 verlengd! Bezoek de nieuwe tentoonstelling en bekijk ruim tweehonderd werken van de sōsaku hanga-beweging, waarbij de ontwikkeling van de ‘creatieve prentkunst’ in Japan in beeld gebracht wordt. Voor het eerst in Europa is er een tentoonstelling over deze stroming te zien, waarbij de creatieve autonomie van de Japanse prentkunstenaars centraal staat. ‘Sōsaku hanga’ is een must voor liefhebbers van traditionele prenten en voor kenners van moderne kunst.

Reserveer alvast uw museumbezoek en tijdslot via de website
Meer informatie
 
Aanmelden workshop
Workshop Japans inpakken
20 februari 2022
Maak je cadeaus nog specialer met deze mooie inpakmethodes. In deze workshop leer je meer over de Japanse cadeau- en inpaktradities. Ook ga je zelf aan de slag! Eerst oefenen we met verschillende formaten en technieken en uiteindelijk kun je met luxe papier je eigen pakje versieren. Vergeet dus niet een cadeautje mee te nemen om in te pakken.

Datum: Zondag 20 februari 2022, 11.00 – 12.00 uur
Kosten: € 12,50 (excl. museumentree, incl. materiaalkosten)
Docent: Florence Stieber
Aanmelden workshop
 
Aanmelden workshop
Workshop Origami
27 februari 2022
Ga aan de slag met de Japanse papiervouwkunst, leuk voor beginnende en gevorderde vouwers. Origami is de traditionele Japanse vouwkunst, waarmee je papier zonder te knippen of te plakken in een waar kunstwerkje verandert. In deze workshop leer je meer over deze traditie, ga je aan de slag met de belangrijkste basistechnieken en leer je prachtige vormen vouwen.

Datum: Zondag 27 februari 2022, 14.00 – 15.00 uur
Kosten: € 12,50 (excl. museumentree, incl. materiaalkosten)
Docent: Florence Stieber
Aanmelden workshop
 
Lees Hortus magazine
Hortus magazine
In de vijfde editie van 'Hortus Leiden', het magazine van Hortus botanicus Leiden, schreef directeur Kris Schiermeier een artikel over de invloed van Philipp Franz van Siebold op de Nederlandse flora. Dit in het kader van Leiden City of Science. Benieuwd naar het magazine en het artikel? Het is verkrijgbaar bij de Hortus botanicus Leiden of lees het online via de link. Er ligt een gratis exemplaar klaar in onze museumwinkel voor de Vrienden van Japanmuseum SieboldHuis. 
 
Lees Hortus magazine
 
Meer informatie
Wereld kinderen haiku wedstrijd
De Wereld Kinderen Haiku Wedstrijd is een internationale haiku (gedicht)- en tekenwedstrijd voor kinderen tot en met 15 jaar. Je kunt t/m 28 februari je inzending opsturen voor de Nederlandse voorrondes. De allerbeste inzendingen kunnen daarna meedoen aan de internationale wedstrijd in Japan.
Meer informatie
 
Meer informatie
Misleiden - Fakes uit kunst en wetenschap in Museum De Lakenhal
17 december 2022 - 13 maart 2022
Echt of nep? Die vraag staat centraal bij Misleiden - Fakes uit kunst en wetenschap, nu te zien in Museum De Lakenhal. In de tentoonstelling zijn meer dan twintig misleidende objecten uit verschillende Leidse collecties te bewonderen, waaronder twee acteursprenten van Japanmuseum SieboldHuis. De tentoonstelling is ook digitaal te bezoeken via de website Things That Talk.


Meer informatie
 
Bekijk programma
Kijktip: Shochiku 100 - Een eeuw filmklassiekers uit Japan
3 februari 2022 - 2 maart 2022
Eye filmmuseum staat deze maand stil bij het honderdjarig bestaan van Shochiku, een van de oudste en grootste filmmaatschappijen van Japan. Het veelzijdige jubileumprogramma brengt zeldzame vertoningen op 35mm, live muzikale begeleiding, digitale restauraties en inleidingen van Japan-kenners. Binnenkort verschijnt een win-actie voor gratis kaartjes. Houd onze social media kanalen in de gaten. 

Bekijk programma
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst