Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis Nieuwsbrief april 2022
Meer informatie
'Sōsaku hanga. Creatieve prentkunst uit Japan' krijgt ●●●● NRC
26 januari 2022 - 29 mei 2022
Op 21 maart ontvingen wij met de tentoonstelling 'Sōsaku hanga' een lovende recensie en ●●●● van NRC; "De tentoonstelling geeft een mooi beeld van hoe deze kunstenaars al houtsnijdend hun weg zochten tussen de Japanse en westerse tradities...". De volledige recensie is op de website te lezen en de tentoonstelling is nog twee maanden te bezoeken.

Met zo'n honderdvijftig werken van de sōsaku hanga-beweging wordt de ontwikkeling van de ‘creatieve prentkunst’ in Japan in beeld gebracht. Voor het eerst in Europa is er een tentoonstelling over deze stroming te zien, waarbij de creatieve autonomie van de Japanse prentkunstenaars centraal staat. ‘Sōsaku hanga’ is een must voor zowel liefhebbers van traditionele prenten als voor kenners van moderne kunst.
Meer informatie
 
Aanmelden rondleiding
Sōsaku hanga. Creatieve prentkunst uit Japan - Deel 2
7 april 2022
Op donderdag 7 april geeft gastconservator Maureen de Vries een online rondleiding door de tentoonstelling 'Sōsaku hanga'. Maureen vertelt over de bijzondere prenten in de tentoonstelling en de ontwikkeling van de creatieve prentkunst in Japan. Aan het eind van de rondleiding is het mogelijk om via de chat vragen te stellen aan Maureen.

Activiteit: Rondleiding: Sōsaku hanga. Creatieve prentkunst uit Japan - Deel 1
Door: Maureen de Vries
Datum: Donderdag 7 april 2022, 14.00 – 14.45 uur
Locatie: Online
Kosten: Gratis
Aanmelden rondleiding
 
Kusudama origami
10 april 2022
Vier de lente met deze fleurige origami workshop. De kusudama is een traditionele vorm van origami die in Japan al eeuwen wordt gebruikt als versiering. In deze workshop leert u een bloesem-Kusudama vouwen en maakt u zelf een prachtige bal om mee naar huis te nemen. Op zondag 10 april worden er twee workshops georganiseerd. Reserveer de laatste plaatsen via de website.

Datum: Zondag 10 april 2022, 11.00 - 12.00 uur of 14.00 – 15.00 uur
Kosten: € 12,50 (excl. museumentree, inclusief materiaalkosten)
Docent: Florence Stieber
Lees verder
 
Reserveer uw plaats
Een introductie in kimono
24 april 2022
In deze lezing staat het meest herkenbare en iconische Japanse kledingstuk centraal; de kimono! Kom meer te weten over de verschillende soorten, patronen en decoratietechnieken. Tijdens deze lezing ontdekt u welke soorten kimono er zijn, hoe die van elkaar te onderscheiden zijn en voor welke specifieke gelegenheden of personen die kimono zijn.

Datum: Zondag 24 april 2022, 14:00 - 15:00 uur
Kosten: Gratis (excl. museumentree)
Door: Joosje Smit, Maan Limburg en Yves Smit
Locatie: Japanmuseum SieboldHuis

Deze lezing is een samenwerking tussen de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden en Japanmuseum SieboldHuis en wordt georganiseerd in het kader van European City of Science 2022.
Reserveer uw plaats
 
Bekijk het programma
Museumweek - Open je wereld!
4 april 2022 - 10 april 2022
Van 4 t/m 10 april 2022 is het de Nationale Museumweek. Een week lang zetten de musea samen alle collecties en verhalen in de schijnwerpers met het thema 'Open je wereld!'. Tijdens de Museumweek zie je in Japanmuseum SieboldHuis de tijdelijke tentoonstelling 'Sōsaku hanga'. Deze tentoonstelling "opent de wereld" van de creatieve prentkunst in Japan. Daarnaast geeft de digitale rondleiding op 7 april van gastconservator Maureen de Vries meer informatie over de bijzondere kunstbeweging.

Bekijk het volledige programma van alle deelnemende musea op de website van de Nationale Museumweek.
Bekijk het programma
 
Koop uw kaarten met korting
Met korting naar Yamato the Drummers of Japan
23 april 2022
'Yamato the Drummers of Japan' komen tijdens hun wereldtournee naar de Stadsgehoorzaal in Leiden. De grote groep drummers brengt een spectaculaire show en voert u mee naar Japan met de voorstelling 天命 -Tenmei. Lezers van onze nieuwsbrief kunnen met korting deze spectaculaire voorstelling bezoeken.

Met de kortingscode SIEBOLD22 ontvangt u €5 korting voor de eersterangs kaarten van de voorstelling. Vul de actiecode in bij Stap 4 van het bestelproces op de website van de Stadsgehoorzaal.

Yamato the Drummers of Japan - 天命 Tenmei
Datum: Zaterdag 23 april 2022, 20:15 uur
Locatie: Stadsgehoorzaal Leiden, Breestraat 60, Leiden


Koop uw kaarten met korting
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst