Zeeuwse vlag en Europese vlag voor bovenaan Nieuwsbrief Europaloket Zeeland
www.zeeland.nl  Facebook  Twitter  Linkedin  Instagram  Youtube
 

Nieuwsbrief Europaloket Zeeland
2 juni 2022

 

Interreg 2 Zeeën: nog geen nieuwe openstelling, wel een interessante bijeenkomst en mooie projecten om van te leren

Het Europese subsidieprogramma Interreg 2 Zeeën subsidieert projecten langs het Kanaal en de Noordzee van Engeland, Vlaanderen, Frankrijk en Nederland (tot aan Texel).

Op dit moment ligt er nog geen nieuwe openstelling in het verschiet, maar u kunt dit jaar wel deelnemen aan de jaarlijkse bijeenkomst op 29 en 30 september, waarbij alle hoogtepunten van de afgelopen periode aan de orde komen. Ook worden succesvolle projecten belicht.
 
 
Bijeenkomst Interreg Zeeen; locatie is Fokker Terminal Den Haag

Jaarlijkse bijeenkomst Interreg 2 Zeeën: 29 en 30 september 2022

Op de jaarlijkse Interreg 2 Zeeën-bijeenkomst, die gehouden wordt in Den Haag, komt allereerst de volgende vraag aan de orde: wat is er bereikt in de afgelopen periode?

Verder worden succesvolle projecten belicht die een mooi voorbeeld zijn van waardevolle grensoverschrijdende samenwerking.

En wat heeft de toekomst van Interreg 2 Zeeën ons verder te bieden?
Meer weten?
 
Paardekreek dijkwoningen

Duurzame vakantiewoningen in een dijk: De Paardekreek

Een van de Interreg 2 Zeeën-projecten die volop in ontwikkeling zijn, is het FACET-project. Dit project richt zich op het vergroten van circulair ondernemerschap in de toeristische sector.
Een mooi voorbeeld van een project dat valt binnen dat FACET-project, is De Paardekreek.

De Paardekreek is een project in de toeristische sector, waarbij nieuwe vakantiewoningen gebouwd worden die circulair zijn. Dat wil zeggen dat de gebruikte materialen hergebruikt kunnen worden als de woningen over 20 jaar niet meer voldoen aan de eisen van de toerist. De accommodaties kunnen dan uit elkaar worden gehaald, en de materialen opnieuw gebruikt.
Nieuwsgierig?
 
Jongetjes aan zee; logo straits committee

Straits Comité: samenwerkingsverband Europese kustprovincies

In 2020 hebben de Europese kustprovincies elkaar opgezocht voor een nieuw partnerschap, het Straits Comité. Ook de Provincie Zeeland maakt daar deel van uit. Het Straits Comité zet zich ervoor in om samenwerking tussen organisaties uit de Europese kustregio’s te bevorderen.

Dit jaar is het Straits Comité betrokken bij twee internationale conferenties, met als doel om nieuwe samenwerkingspartners te vinden en om kennis en ervaringen uit te wisselen. Ze vinden plaats op 14 juni en op 6 juli in Noord-Frankrijk. We nodigen u graag uit om deel te nemen aan deze conferenties. De thema’s zijn ruimtelijke ordening en grensoverschrijdende samenwerking. De voertaal is Engels.
Meer weten?
 
Zeeuwse vlag en Europese vlag; Ons Europateam helpt u graag!

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen of heeft u een projectidee dat u graag zou willen bespreken met ons Europateam, stuurt u dan een berichtje naar europaloket@zeeland.nl

We helpen u graag verder!
 
 
Lines transparent
Dit bericht is verzonden door Provincie Zeeland
0118 631011 | europaloket@zeeland.nl | www.zeeland.nl/europaloket
Het Europateam helpt u graag verder!

Afmelden voor e-mailnieuwsbrieven
LOGO EUROPA Logo Provincie Zeeland