AHK logo RGB JPEG
Nieuwsflits Lectoraat Kunsteducatie
In deze nieuwsflits brengen wij je graag op de hoogte van de recente activiteiten van het lectoraat Kunsteducatie. Lees meer over onderzoek, events, nascholingen en de laatste publicaties.
SCHOLING
Credits: Jolan van der Wiel
STEAM-trainingen voor primair en voortgezet onderwijs
STEAM staat voor ‘Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics’. Deze crossover tussen kunst, wetenschap en technologie, staat steeds meer in de belangstelling. Omdat er nog weinig lesmateriaal is waarin kunst en betavakken gelijkwaardig aan de orde komen, hebben we ArtlovesSciences opgezet: STEAM lessenseries voor PO en VO. Het Centreof Expertise Arts&Education biedt trainingen aan voor leraren in het PO en VO, waarin je leert om lesmateriaal met brede thema’s zoals natuurkrachten, kunstmatige intelligentie en wearable technology uit te voeren. Na deze training ben je klaar om STEAM ook in jouw lessen toe te passen.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden
Master Kunsteducatie
De master Kunsteducatie biedt kunsteducatoren, kunstdocenten en kunstenaars met een educatieve praktijk de mogelijkheid zich verder te professionaliseren in hun vakgebied. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor het studiejaar 2022-2023. Heb je interesse? Neem dan contact op met Stella Blok via stella.blok@ahk.nl.
Klik hier voor meer informatie
Festival Future SoundLAB
EVENTS
SAVE THE DATE: Festival Future SoundLAB
Op 23 november 2022 organiseren Muziekgebouw aan ’t IJ en Gehrels Muziekeducatie in samenwerking met Centre of Expertise Arts&Education het Festival Future SoundLAB. Future SoundLAB is een eendaags festival met als doel het stimuleren van de ontwikkeling en innovatie van muziek en technologie in het onderwijs. Een dag vol inspirerende presentaties, performances en workshops. Voor dit festival nodigen we docenten en studenten uit van opleidingen als de pabo, opleidingen Docent Muziek, muziektechnologie en opleidingen beeldende kunst en vormgeving, alsmede kunsteducatoren uit het buitenschoolse werkveld.

Klik hier voor meer informatie
Conferentie Sound of Possibility
Het lectoraat Kunsteducatie en het Conservatorium van Amsterdam organiseren samen met de leden van de commissie Special Music Education and Music Therapy de online preconference ‘Sound of Possibility: Hear Our Voices’. Ben je geïnteresseerd in internationale perspectieven op speciaal muziekonderwijs? Dan is deze conferentie iets voor jou.

Klik hier voor meer informatie
SHIFT: Film voor Freelands Foundation
SHIFT is de maandelijkse serie van de Freelands Foundations met video's waarin verschillende praktijken, benaderingen en filosofieën binnen het kunstonderwijs worden gedeeld. In hun film bespreken lectoren Melissa Bremmer en Emiel Heijnen de historische, artistieke en educatieve achtergronden van het boek Wicked Arts Assignments.

Bekijk de film!
Denktank REAP
Renewing Education Through Art Practices (REAP) is een denktank waarin internationale kunsteducatoren zich buigen over over urgente kunsteducatieve vragen. In deze videomontage gaan onder andere Kerry Freedman, Carlos Castro, Dipti Desai, Louis Camnitzer, Christiana Afrikaner, Michele Gregson en Emiel Heijnen met elkaar in gesprek over de uitdagingen en kansen voor het kunstonderwijs na de Corona-epidemie.
Bekijk de film!
ONDERZOEKSGROEP
Ben je benieuwd waar het werk van onze onderzoekers terecht komt? Onderzoeken worden regelmatig uitgelicht in het tijdschrift Kunstzone. Melvin Crone schreef het artikel ‘Beeldend kunstonderwijs ter bevordering van persoonsvorming’ en Nathalie Roos schreef over humor in de klas met het stuk ‘Elke grap is een kleine revolutie’. In het volgende nummer verschijnt er een artikel van Sanne Kersten over het onderzoek naar ArtsSciences Unlocked.
Ook presenteren onderzoekers regelmatig op conferenties en symposia. Vincent Lamers en Sanne Kersten presenteerden bij de landelijke conferentie van het LKCA Next Stop. Reinhard Findenegg presenteerde over zijn onderzoek tijdens de EAS Conferentie in Freiburg.
Meer weten over de activiteiten van de onderzoekers?
Klik hier voor meer informatie
Credits: Janneke Berendse
PUBLICATIES
Facebook  Twitter  Instagram  Linkedin

Deze nieuwsbrief is verstuurd naar stella.blok@ahk.nl.
Ik wil geen informatie meer van de AHK ontvangen

© 2018 AHK - www.ahk.nl
Verzorgd door MailingLijst