Zeeuwse vlag en Europese vlag voor bovenaan Nieuwsbrief Europaloket Zeeland
www.zeeland.nl  Facebook  Twitter  Linkedin  Instagram  Youtube
 

Nieuwsbrief Europaloket Zeeland 9 december 2022

 

Nieuwe OPZuid-subsidies in 2023 en start van het Just Transition Fund

Kerstdrukte, jawel, ook bij ons. Maar lees toch even deze nieuwsbrief, zouden we zeggen. Want er wordt gewoon lekker doorgepakt met de Europese subsidies.

In deze nieuwsbrief twee verschillende soorten nieuwe openstellingen, maar beide interessant voor grotendeels dezelfde brede doelgroep. Zoals het Midden- en Kleinbedrijf, kennisinstellingen, grotere ondernemingen, tijdelijke samenwerkingsverbanden, overheden en meer.
 
 
De vijf thema's van de OPZuid openstelling: gezondheid, landbouw en voeding, grondstoffen, klimaat en energie

Twee nieuwe openstellingen voor OPZuid in 2023

De bedoeling is om zowel in het voorjaar als in het najaar van 2023 de subsidieregeling voor OPZuid weer open te stellen. Hoewel de benodigde besluiten nog genomen moeten worden, gaan we ervan uit dat er een bedrag beschikbaar komt van € 3 mln. aan Europees geld (EFRO) voor elk van de 5 soorten transities: energie, klimaat, grondstoffen, landbouw en voeding, en gezondheid. In totaal komt dat neer op € 30 mln. aan Europese middelen voor Zuid-Nederland (net als in 2022). Daarbovenop komt nog de provinciale cofinanciering.
Lees meer
 
Industrie bij Dow, Terneuzen

Openstelling Just Transition Fund: 13 februari 2023

Het Just Transition Fund (letterlijk vertaald: het ‘rechtvaardige transitiefonds’) is door de Europese Commissie ingesteld om innovatie te bevorderen en om de ontwikkeling van infrastructuur voor groene brand- en grondstoffen te stimuleren. Daar horen ook de juiste banen bij en werknemers die de nieuwe werkzaamheden meester zijn. 

Het doel van JTF is om de overgang van veel uitstoot producerende industrie naar een duurzame economie te versnellen. Daarmee wordt bijgedragen aan de overgang naar een klimaatneutraal Europa in 2050.

Het JTF-subsidieprogramma subsidieert tot 50% van de projectkosten. U en uw projectpartners betalen zelf de overige 50% van de kosten.
Lees meer
 
Zeeuwse vlag en Europese vlag; Ons Europateam helpt u graag!

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen of heeft u een projectidee dat u graag zou willen bespreken met ons Europateam, stuurt u dan een berichtje naar europaloket@zeeland.nl

We helpen u graag verder!
 
 
Lines transparent
Dit bericht is verzonden door Provincie Zeeland
0118 631011 | europaloket@zeeland.nl | www.zeeland.nl/europaloket
Het Europateam helpt u graag verder!

LOGO EUROPA Logo Provincie Zeeland